Amazon, satıcı olarak size son derece kolaylaştırılmış bir sistem, güvenli bir e-ticaret platformu ve satışlarınızı geliştirebilmek için pek çok araç sunar. Bu yüzden burada satış yapmak hiç de zor değildir.
Satışa başlama: 15 Ocak 2018 tarihinden itibaren Amazon Türkiye'de satış yapmak için kayıt olan tüm satıcılar aylık 99 TL + KDV tutarındaki üyelik ücretinden muaftır ancak Amazon'da Satış Ücret Çizelgesi'nde belirtildiği üzere, ilgili kategorilerin satış komisyonunu öderler. Bu fırsat sınırlı bir süre için geçerlidir.
Amazon'da mağaza açmak için öncelikle bir satıcı hesabına sahip olmak gerekir. Bu satıcı hesabının açılması için ise Amazon'un bilgi beyan formu doldurulur ve istenen belgelerin yüklemesi yapılır. Amazon'da satıcı hesabı açmak için platform bünyesinde bulunan “Seller Central” sekmesi kullanılır.
İlgili 29 soru bulundu
Amazon'da kimler satış yapabilir? Herkes Amazon'da satış yapmaya başlayabilir!
Amazon'da stoksuz satış yapabilmek için ise tedarikçiler ile satıcılar arasında güven anlaşması yapılır. Ürün paketlerinde ve evraklarda yazılı iletişim bilgilerinin yalnızca satıcı bilgileri olacağı konusunda anlaşılır. Siparişleri kargolarken satıcı, tekrar tedarikçi ile iletişime geçer.
Limited şirket sermayesi en az 10.000TL olmalıdır. Limited şirket sermaye ortaya koyması gereken bir şirket türüdür.
Amazon Türkiye'de satış yapmak için önceden herhangi bir şirket gerekliliği yoktu. Şimdi ise Amazon'da satış yapmak için şahıs şirketi de olsa en az bir şirkete sahip olmak gerekmektedir. Zira Türkiye'de satış yaparak kazandığınız 1 liranın dahi faturasını kesip vergisini ödemek zorundasınız.
Uluslararası Ürünler satın almanız durumunda ilgili Uluslararası Amazon Store satıcısıdır, kayıt ithalatçı siz olursunuz ve ürünler sevkiyat hedefinize ulaştığında ithalat vergileri, vergileri ve ücretleri ödemeniz gerekir.
Satıcı, satılan her ürün üzerinden bir satış komisyonu öder. Tüm ürünler için Amazon Türkiye, toplam satış fiyatı üzerinden yüzde olarak hesaplanan komisyonu düşer. Toplam satış fiyatı, ürün fiyatı ve kargo ücretleri dahil olmak üzere, alıcı tarafından ödenen toplam tutardır.
Ürünlerinizi Amazon FBA'ya göndermek için satıcı merkezi hesabınızda bir gönderim planı oluşturmanız, ürünlerinizi Amazon'un yönergelerine göre gönderime hazırlamanız, gönderim etiketlerini yazdırıp uygulamanız ve ürünlerinizi belirlenen Amazon gönderim merkezine göndermeniz gerekir.
Amazon.com.tr'de satılan ürünleri içeren, en az 150 TL tutarındaki siparişler Türkiye'deki tüm uygun teslimat adreslerine ücretsiz standart kargo seçeneği ile gönderilebilir. Minimum tutarın altında kalan siparişlere 24,90 ₺ tutarındaki kargo ücreti uygulanır.
Hem Türkiye'de hem de platformun var olduğu tüm ülkelerde Amazon'da bireysel satış yapmak ne yazık ki mümkün değildir; dolayısıyla fatura kesebilir olmak, yani en azından şahıs şirketi ve diğer işletme türlerinden herhangi birine sahip olmak gerekir.
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Neden Amazon'da satış yapmalıyım? Amazon size ürününüzü yüz milyonlarca potansiyel müşteriye sergileme fırsatı ve ayrıca bir işletme web sitesi veya fiziksel mağaza kurmaya gerek kalmadan hızlı satış yapmaya başlama yeteneği sunar.
Amazon'da Satış Yapmak Karlı mı? Amazon'da satış yapmak, oldukça karlı olabilir. Satışlarınızın size getireceği net geliri hesaplamak ve ne kadar kâr elde edeceğinizi öğrenmek için Amazon Gelir Hesaplayıcı'yı kullanabilirsiniz.
Çevrimiçi perakende devi 2021'de dünya çapında 1,6 milyon istihdam sağladığını belirtirken çalışanlarına ödediği maksimum taban maaşı ikiye katlayarak 160 bin dolardan 350 bin dolara çıkarıyor. Amazon, maaşlardaki değişimin nedeni olarak özellikle rekabetçi iş gücünü ileri sürdü.
Tercih ettiğiniz kartı güncellemek için Prime Üyeliğini Yönetin sayfasına gidin. Amazon Prime üyeliği* ücreti aylık 39 TL'dir.
Tedarikçileri bulmak için en iyi platformlar
Aliexpress veya alibabayı deneyebilirsiniz. Bu platformlar hepsiburada veya n11'in çalışmasına benzer şekilde çalışır. Satmak istediğiniz ürünlerin türünü arayın. Stiline veya fiyatına göre filtreleme fırsatına sahip olun.
Dünya çapında binlerce işletme sahibinin kullandığı meşru bir sipariş karşılama yöntemidir Amazon, birkaç önemli kurala göre ticaret yaptığınız sürece tüccarların platformlarında dropshipping yapmalarına izin veriyor ve Amerika Birleşik Devletleri yasaları gereği Dropshipping yapmak yasal olarak kabul ediliyor.
Dropshipping, kısaca “stoksuz satış” ya da “stoksuz e-ticaret” olarak ifade edilebilir. Bu iş modelinde satışı gerçekleştirilen ürünler online olarak tedarikçiden sipariş edilir. Yani ürün doğrudan tedarikçiden direkt müşteriye teslim edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri