Hayır. Amazon'da satış yapmak için bir GmbH kuruluşuna (limited şirket) ihtiyacınız yoktur. Şahıs şirketi olarak, hemen kendi adınıza satış yapmaya başlayabilirsiniz. E-ticarete yeni başlıyorsanız ve Amazon'da satış yapmayı denemek istiyorsanız, şahıs şirketi sahibi olmak iyi bir seçenektir.
Amazon Türkiye'de satış yapmak için önceden herhangi bir şirket gerekliliği yoktu. Şimdi ise Amazon'da satış yapmak için şahıs şirketi de olsa en az bir şirkete sahip olmak gerekmektedir. Zira Türkiye'de satış yaparak kazandığınız 1 liranın dahi faturasını kesip vergisini ödemek zorundasınız.
Amazon Türkiye'de satış yapmaya başlamadan önce aşağıdaki kriterlere dikkat etmelisiniz. Satış için gerekenler: Amazon'da satış yapabilmek için bir şirketiniz olmalı. Şahıs şirketinizle de Amazon'da satış yapabilirsiniz.
Amazon'un bu demli hassasiyet göstermesi platformun güvenliğini ve devamlılığını sağlamak amacıyladır. Buna bağlı olarak Amazon sitesine satış yapmak için vergi numarasının şart olduğunu söylememiz gerekiyor. Bununla beraber şirketinize dair diğer bilgi ve belgeleri de sunmanız gerekecek.
Seller Central panelinde üyelik kaydı oluşturup, ürünlerinizi yükledikten sonra satışa başlayabilirsiniz. Kendinize ait tescil edilmiş bir markanız varsa Amazon'a kaydedebilir, stoksuz satış yapabilir veya başka markaların ürünlerini gerekli izinleri alarak satabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Amazon Türkiye satıcı hesabı aylık sabit üyelik bedeli 99 TL + KDV'dir. Hemen şimdi hesap açtığınız takdirde aylık 99 TL + KDV tutarındaki üyelik ücretinden muaf olursunuz.
Limited şirket sermayesi en az 10.000TL olmalıdır. Limited şirket sermaye ortaya koyması gereken bir şirket türüdür.
Koşullar sağlandığı zaman şirket kurmadan da internet üzerinden satış yapabilir hatta vergi muafiyeti ve indiriminden faydalanabilirsiniz. Şirket sahibi olarak ya da olmadan e-ticaret yapmak istiyorsanız devletten vergi mükellefiyeti ya da vergi muafiyeti belgelerini resmi olarak temin etmeniz gerekir.
Birçok kişi bir bireyin Amazon'da satış yapıp yapamayacağını merak ediyor. Elbette herkes yapabilir. Amazon sadece büyük işletmelere değil, bireylere de açıktır.
Amazon'da Mağaza Açma Ücreti
Şöyle ki; Amazon mağaza açma ücreti 2021 yılı için aylık 99 TL + KDV şeklindedir. Mağaza, aylık abonelik şeklinde ücretlendirilir. Yani sadece Amazon mağaza açmak için değil, mağazanın açık olduğu her ay için abonelik ücreti ödenir.
Satış komisyonları, kategoriye bağlı olarak %6 ile %20 arasında değişmekte olup KDV'ye tabidir.
Amazon Amerika'da satış yapabilmek için istediğiniz eyalette LLC (Limited Liability Company) veya General Corporation şirketi kurabilirsiniz. Amerika'da şirket kurulduktan sonra, EIN numarasına başvuru yapılır.
Amazon Türkiye'de bireysel satış yapmak mümkün değildir. Yaptığınız satışlardan dolayı fatura keseceğiniz için ticari sicil kaydınızın ve vergi numaranızın olması gerekir. KDV, gelir vergisi gibi çeşitli yasal yükümlülükleriniz doğabilir.
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Diğer yandan al-sat sistemi buna dahil değildir. Yani şirket kurmadan dropshipping vb. yöntemler kabul edilmez. Kişinin üzerine kayıtlı herhangi bir motorlu taşıtın olmaması gerekir. Sanayi usulü malzeme ve teçhizat olmadan, sadece el yapımı ürünler üretip satan kişiler bu şekilde satabilir.
Amazon'da mal satmak için izlemeniz gereken birkaç adım var. Öncelikle belirtmekte fayda var ki yaygın bilinenin aksine Amazon'da satış yapmak için İngilizce bilmek gerekmez. Propars mağaza açma işlemlerini üstlenir, ve otomatik çeviri sistemi sayesinde İngilizce bilmeden Amazon'da satış yapmanızı sağlar.
Amazon Lojistik, bir diğer adıyla FBA ile ürünlerinizi Amazon Türkiye'nin anlaşmalı lojistik merkezlerinde depolarsınız. Amazon hazırlama, paketleme, hızlı teslimat ile gönderme süreçlerini yönetir ve bu siparişler için 7/24 müşteri hizmeti sağlar.
Ek Gelir Olarak E-Ticaret Yapmak
Ek gelir isteyen insanlar için şirket kurmadan satış yapabilecekleri bazı pazaryerleri bulunmaktadır. Ülkemizde bunlardan en yaygın olarak kullanılanları Gittigidiyor ve Amazon. Bu siteler üzerinden hem şirket hesabı hem de bireysel hesap açarak satış yapabilirsiniz.
Şirket kurmadan satış yapmak, havale ve EFT yöntemleriyle mümkün iken, şirket olmayanlara özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası onaylı ödeme alma firmalarının vermiş olduğu sanal pos ara yüzleri sayesinde ödeme rahatlıkla alınabilmektedir.
E-ticaret için fiziksel bir ofise ihtiyaç duyulmasa da ticaret faaliyetlerinin yürütülmesi için bir şirkete ihtiyaç vardır. İnternet üzerinden satış yapılması durumunda Gelir Vergisi Kanunu ticaret kazançları hükümleri kapsamında vergi talep edilmesi gerekir. Bu nedenle e-ticarette de şirket kurmak zorunlu tutulmuştur.
Tercih ettiğiniz kartı güncellemek için Prime Üyeliğini Yönetin sayfasına gidin. Amazon Prime üyeliği* ücreti aylık 39 TL'dir.
Ürünlerinizi Amazon FBA'ya göndermek için satıcı merkezi hesabınızda bir gönderim planı oluşturmanız, ürünlerinizi Amazon'un yönergelerine göre gönderime hazırlamanız, gönderim etiketlerini yazdırıp uygulamanız ve ürünlerinizi belirlenen Amazon gönderim merkezine göndermeniz gerekir.
Çevrimiçi perakende devi 2021'de dünya çapında 1,6 milyon istihdam sağladığını belirtirken çalışanlarına ödediği maksimum taban maaşı ikiye katlayarak 160 bin dolardan 350 bin dolara çıkarıyor. Amazon, maaşlardaki değişimin nedeni olarak özellikle rekabetçi iş gücünü ileri sürdü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri