Yıkanmış Lahanaları 3 dakika kaynar suya koyun, ardından şoklanması için 3 dakika buzlu soğuk suda bekletin. Pişirmelik olarak Koroplast Kilitli Poşetlere dağıtın. Derin dondurucuya yerleştirin. Bürüksel Lahanasının ömrü, derin dondurucuda 9-12 aydır.
Brüksel Lahanası Nasıl Saklanır? Brüksel lahanası pişirilmemiş, taze şekilde buzdolabında 5 gün kadar saklanabilir. Eğer uzun süreli saklamak isterseniz, Brüksel lahanalarını güzelce yıkayın.
Brüksel lahanalarının taze olup olmadığını anlamak için poşetlerin üzerine son kullanma tarihini de yazabilirsiniz. Brüksel lahanalarını 12 aya kadar dondurucuda saklayın. Brüksel lahanası, dondurucuda 12 ay boyunca lezzetini ve dokusunu korumalıdır.
Brüksel lahanası soğuk hava ile depolanması Optimum depolama şartları 0 °C'de %95-100 bağıl nemde depolamadır. 0 °C'de en fazla 3-5 hafta depolanabilirler. Daha uzun süreli depolama yapraklarda kararmaya, parlak rengin kaybolmasına, çürümeye, buruşmaya ve kesilen sap diplerinde renk kaybına neden olmaktadır.
Brüksel lahanasının acı olmasının pek çok sebebi olabilir. En bilinenleri; yetiştiği hava şartları, boyutu ve mevsimi dışında tüketilmesidir. Brüksel lahanasının acılığını giderebilmek için, pişirmeden önce soğuk suyun içerisinde bir süre bekletilmesi, tadındaki acılığın azalmasını sağlayacaktır.
İlgili 17 soru bulundu
Brüksel lahanasını suyun altında yıkayın ve sararan yaprakları temizleyin. Su kaynamaya başladığında lahanaları içerisine alarak 10-15 dakika pişirin. Çatalı brüksel lahanasına batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen lahanaları tuz, tereyağı ve biber ile karıştırarak lezzetlendirin.
A ve C vitamini açısından zengin olan Brüksel lahanası, beyin gelişimi açısından da faydalı bir besindir. Zihni açan ve dinçlik sağlayan bu besin dikkat dağınıklığı olan kişilere etkili olmaktadır. Salatada ya da yemeklerde tüketildiğinde, sinir sistemini kontrol altına alarak kişilerin daha sağlıklı olmasını sağlar.
Brüksel Lahanası Zararları
Gaz yapar. Fazla tüketimle mide rahatsızlığı olan kişilere olumsuz yan etkiler yaratır. İdrar yollarına zararı olabilir.
Bu şekilde bile birkaç günden fazla bekletilmemelidir. Yaprakları sararmış, pörsümüş ve tadında acılık olan lahanalar kesinlikle tüketilmemelidir. Zira bağırsakları bozabilir.
Tavada Brüksel Lahanası yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, terbiyeli yeşil mercimek çorbası, tavuklu fırın makarna, tavada brüksel lahanası ve fırın poşetinde kabak tatlısı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
-Bir tencere suyu kaynatın ve içerisine bir tutam tuz ekleyin. Suyun kaynaması için birkaç dakika bekleyin. -Brüksel lahanalarını kaynayan suya ekleyin ve 10-15 dakika yumuşayana kadar pişirin.
Brüksel lahanasını yıkayıp 10-15 dakika pişene kadar haşlıyoruz.
Brüksel lahana genellikle kış mevsiminde tüketilen çok faydalı bir sebzedir. Adeta sağlık deposu olan Brüksel lahana, yemeği yapılan veya çeşitli salatalarda kullanılan besleyici bir sebzedir. Brüksel lahana Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak aylarında hasat edilir.
Ne Zaman Tüketilmelidir? Birçok sebze ve meyveyi artık her mevsimde bulabiliyor olsak da mevsim sebze ve meyvelerini tüketmenin sağlıklı olduğunu unutmamalısınız. Brüksel lahanasının asıl mevsimi ise kıştır. Ağustos ve mart ayları arasında sağlıklı ve lezzetli bir Brüksel lahanası tüketmek mümkündür.
Bürüksel lahanaların bir kısmını kızartma tavasına dizin, üzerine sıvı yağ, tuz, karabiber döküp, kapağını kapatın orta ateşte kızartın.
Brüksel lahanası ve Iceberg marul
Yaprakların arasında sizi bekleyen kir, çamur veya küçük böcekler olabilir.
Brüksel lahanası, beyaz/kırmızı lahana: ''Sulforafen'' içeren bu sebzeler yağ yakıcı enzimlerin ortaya çıkmasını sağlar. Bu sebzeler karın yağlarını yakmaya yardımcıdır.
Karaciğerin temizlenmesi için etkili besinlerden biri brüksel lahanasıdır. Brüksel lahanası, karaciğeri yeniler ve zararlı olan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Sülfür barındıran bileşikler içeriğiyle karaciğeri hasardan korur aşırı hormon ve toksinleri dışarı atma fonksiyonlarını destekler.
Aşırı tüketim. Kalori değeri olarak düşük olan fakat besin değeri olarak yüksek olan Brüksel lahanasını bolca tüketebilirsiniz ancak gaz yapıcı özelliğinden dolayı özellikle ülser gibi mide rahatsızlığı yaşayanlar veya ishal sorunu olanlar dikkat etmelidir.
BRÜKSEL LAHANASINI TÜKETİRKEN DİKKAT
Kan sulandırıcı alıyorsun. Diğer bazı turpgil sebzeler gibi, Brüksel lahanası da kanınızın pıhtılaşmasına yardımcı olan K vitamini bakımından yüksektir. Kan sulandırıcı denilen bir ilaç kullanıyorsanız, çok fazla K vitamini olması gerektiği gibi çalışmasını engelleyebilir.
"Brüksel lahanası kabız yapar mı?" diye düşünüyorsanız, Brüksel lahanası sindirim sistemini çalıştırdığından kabızlık durumunun önüne geçilmesini sağlıyor. Riskli gebelik durumlarını önlüyor. Folik asit içerdiğinden anne ve bebek sağlığını koruyor.
Önce brüksel lahanalarının dış kabuklarını atalım ve yıkayıp üzerine su ekleyip 15 dakika kadar kaynatalım ardından süzelim ve soğutalım. Yoğurda dövülmüş sarımsak ve tuz ekleyelim. Servis tabağına brüksel lahanasını alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp onun da üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber serpelim.
1. Bağışıklığı Güçlendirir
C vitamini yönünden birçok sebzeye göre içeriği çok daha kuvvetli olan beyaz lahana enfeksiyonlara karşı korur, bağışıklığı güçlendirir.
Bu sürenin 15 dakikası hazırlık, 30 dakikası da pişirme süresidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri