Bundan dolayı doktorlar ameliyat sonrasında da hastanın belirli bir süre ameliyat korsesi takmasını istemektedir. Hastaların korse takmaları için gerekli olan süre ameliyattan sonraki ilk 3 hafta gece – gündüz yani aralıksız bir şekildedir. 3. haftadan sonra ise sadece gündüzleri takmak yeterlidir.
Doğum sonrasında uzun süreli korse kullanılmamalıdır. Hekimin onayı ile 6 haftaya kadar günün belli saatlerinde korse takılmalı, akşamları yatarken çıkartılmalıdır. Uzun süreli korse kullanımı cilt hasarlarına, kan dolaşımının etkilenmesine, bel sorunlarına ve hareket kısıtlıklarına neden olabilmektedir.
Estetik plastik cerrahi uygulamaların işlem sonrası en yaygın karşılaşılan sorunu şişlik, ödem ve morarmadır. İyileşme sürecinde doktorun önerdiği sürece medikal korse kullanımı bu tarz şikayetlerin azalmasına yardımcı olur. Medikal korse, yara izlerini kontrol altında tutarak kalıcı skar gelişimini önler.
Korselerin medikal açıdan da kullanılan çeşidi oldukça çoktur. En yaygın olarak geçirilen kaza sonrasında bölgeye gelebilecek darbeleri azaltmak için ya da ameliyat sonrası bedenin korunması için kullanılır.
Çünkü sezeryan doğumda bir ameliyat söz konusu olduğu için doktor yönlendirmesiyle hareket etmek gerekir. Bazı durumlarda sezeryan sonrası dikişlerin alınması beklenir. Dikişlerin alınmasından sonra da korse kullanımı için 2-3 hafta beklenmesi önerilir.
İlgili 15 soru bulundu
Doğum sonrası korse bel ağrılarına ve duruşunuzun düzelmesine yardımcı olabilir. Özellikle sezaryen sonrasında karın altında var olan kesinin iyileşmesine yardımcı olabilir. Korsenin sıkıştırıcı özelliğinden dolayı burada ki kan akışını hızlandırıp iyileşme düzeyini yükseltebilir.
Doğumdan yaklaşık 6 hafta sonra, bu dokular kendini toplar ve cinsel yaşam başlayabilir. Sezaryen ile doğumda ise vagen dokusunda herhangi bir hasar oluşmadığından, lohusalık kanamasının aktifliğini yitirdiği 3. haftadan sonra, cinsel birleşme çiftlerin isteğine bağlı olarak sakıncasızdır.
Bölgesel incelme amacı ile kullanılan korselerin günde 4 saat boyunca giyilmesinin yeterli olduğu söylenmektedir. Kullanım amacı ve korse modeline göre süre değişebilir.
Bundan dolayı doktorlar ameliyat sonrasında da hastanın belirli bir süre ameliyat korsesi takmasını istemektedir. Hastaların korse takmaları için gerekli olan süre ameliyattan sonraki ilk 3 hafta gece – gündüz yani aralıksız bir şekildedir. 3. haftadan sonra ise sadece gündüzleri takmak yeterlidir.
Kilo vermenin hızlanması için korseyi çok uzun süre boyunca aralıksız vücutta bulundurmak, kullanıcıların sık yaptıkları hatalardan. Böyle bir kullanım şekli, sağlığı olumsuz etkileyecektir. Korsenin vücutta uzun süre aralıksız kalması, kan dolaşımına ve kaslara zarar verebilir.
Geceleri ne kadar rahat uyursanız, gün içinde vücudunuz o kadar dinç olur. Bu nedenle korse ile uyumak vücudu rahatsız eder ve bugün kendinizi rahatsız hissetmenize neden olur. Gece yatarken korse kullanımı sıkı etkisinden dolayı organlara zarar verebilmekte. Çünkü uyku sırasında kan akışı yavaşlayacaktır.
Gece uyurken, korse ile birlikte yatağa girilmemesi gerekir. Gün içinde ise en çok 3 – 4 saat korse ile durulması idealdir. Korselerin aşırı sıkı veya dar olanları tercih edilmemelidir, tersi durumda iskelet sistemi zarar görebilmekte ve beden sağlığı için olumsuz sonuçlara yol açabilmektedir.
Varis Çorabı
Hekiminizin önerisi ile ameliyat sonrası varis çorabınızı ortalama 1-1,5 ay boyunca giymeniz gerekmektedir. Çorabın giyilmesi için en doğru ve en uygun zaman yataktan kalkmadan öncedir.
Önerilenden uzun süre korse kullanılması bel ve karın kaslarında erimeye yol açarak korseye bağımlılık oluşturabilir. Kasları zayıflayan kişiler bel incinmesine daha yatkındır. Bel sorunlarının uzun dönemli tedavisinde amaç belin doğal korsesi olan kasları kuvvetlendirmektir.
Peki ince görünmek ve vücudu şekillendirmek için kullanılan korseler gerçekten zayıflatır mı, beli inceltir mi? Uzmanların belirttiğine göre, günlük düzenli olarak korse kullanmanın zayıflatma etkisi vardır. Zayıflatıcı, sıkılaştırıcı ve toparlayıcı korselerin en dikkat edilmesi gereken yöne düzenli kullanmaktır.
Korsenin aşırı sıkmaması ve rahatsızlık vermemesi beklenir. Kullanım süresi çalışılan bölgenin genişliği ve şişliğin seyrine göre değişir. Birkaç haftalık bir kullanım genellikle yeterlidir. Alan hala şişse ve hasta korseyi çıkardığında rahat etmiyorsa korse daha uzun süre kullanılabilir.
Korsenin zayıflama üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Korse yağ yatırmaz, kilo verdirmez. Korsenin daha kıvrımlı bir görünüme sokması sadece bir illüzyondur ve sık kullanılması sağlığa zararlıdır.
Giymek için aldığınız korseyi karın çevresinde sarmadan önce midenizin olduğu bölgeye taş ya da tabak gibi sert bir cisim koyun. Daha sonra korseyi takın ve bu yöntemi yemek yemeden önce uygulayın. Sert cisim karnınıza baskı uygulayacağından dolayı daha az yemek isteyeceksiniz.
Göbek korsesinin en önemli işlevi; karın kaslarının çalışmasını arttırmaktır. Korse, bel bölgesini sıkılaştırarak karın kaslarının daha etkili bir şekilde çalışmasını sağlar. Böylece karın bölgesindeki yağların yakılmasına ve karın kaslarının güçlenmesine yardımcı olur.
Yatarken korse kullanılmasına gerek yoktur, otururken ve yürürken, araç içindeyken özellikle kullanılması önerilir.
Milyonlarca kadın ve akıllarda tek bir soru. Korse giymek sıkılaştırır mı? Evet korse giymek bel bölgenizdeki yağı terleme sayesinde atabileceği gibi egzersiz çalışmaları da yaptığınız sürece kolaylıkla sıkılaşmanıza yardımcı olacak ürünlerdir.
Kaliteli Korse Seçimi Nasıl Olmalı? Tam tersi vücudunuzu toparlayacak şekillendiren bir korse, spandex oranı yüksek kaliteli elastan dokusuyla vücudunuzu sımsıkı sararken, sizi içinde rahat hissettiren ve hava aldıran koton /pamuklu destekli bir yapıya da sahip olmalıdır.
Sezaryen Sonrası İlk İlişkide Dikkat Edilecekler
Sezaryen kesilerinize baskı yapmayan pozisyonlar tercih etmelisiniz; böylece sezaryen sonrası ilişkide ağrıdan da kaçınabilirsiniz. Özellikle, misyoner pozisyon sezaryen sonrası bir süre tercih edilmemelidir.
Uzmanlar doğumdan 40 gün sonra cinsel ilişkiye girilebileceğini söylüyorlar. 40 gün öncesinde cinsel ilişkiye girilmemesi öneriliyor.
Anneler emzirmeyi kısmi olarak bırakırlarsa da adet kanaması yaşayabilirler. Kısmi emziren ya da biberonla da besleme yapan anneler doğumdan 4-6 hafta sonra adet görebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri