1.adım: Öncelikle mayonez ve yoğurdu bir kabın içinde çırpın. 2.adım: Garnitürü ve mısırları suda süzün ve yoğurt karışımına ekleyin. 3.adım: Kornişonları da küp şeklinde doğrayıp karışıma ekleyin ve hepsini karıştırın. Üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Patateslerin sıcaklığı geçmeden kabuğunu soyun ve kaşar peyniri, tereyağı ve tuzla karıştırın. Sunum tabağına (oval güveç) koyun ve yanlara doğru itin, ortasını havuz gibi açın. Ortasını sırasıyla; kornişon turşu, Amerikan salatası, zeytin, mısırla doldurun. En üste mayonez ve ketçap sıkarak servis edin.
İkisi arasındaki fark ise Amerikan salatası sadece sebzelerle yapılmaktadır. Rus salatası da sebzelerle yapılır; ancak içerisinde soğuk et parçaları da bulunur.
Kesilen patates, havuç, bezelye ve mısırı haşlayalım. Suyunu süzüp soğuduktan sonra derin bir kabın içinde yoğurt, mayonez, küp kesilen kornişon turşu ve incecik kıyılan dere tunu haşlanan sebzelerle iyice karıştıralım ve servis tabağına alalım. AFİYET OLSUN!.
İlgili 21 soru bulundu
Bezelye, havuç, patates ayrı ayrı haşlanır. Salam ve turşu jülyen doğranmış olarak eklenir. Mayonez katılarak hepsi karıştırılır. Afiyet olsun.
Pirincin üzerine doğranmış kırmızı biber, kornişon turşu, 6 yemek kaşığı konserve mısır, yarım su bardağı haşlanmış bezelye ve rendelenmiş havucu ekleyin. Doğranmış dereotunu ve soğanları da koyun. Son olarak çin salatasının üzerine damak tadınıza göre tuz, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip, güzelce karıştırın.
Amerikan salatası; sosis ve salam gibi malzemeler yerine sadece sebzeler ve yoğurtlu sos ile hazırlanıyor. Her bir çeşidini sadece birkaç malzeme farklılığı ile damak zevkinize göre en sevdiğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Pirinç pilavı pişirilir ve soğumaya bırakılır. Turp, domates, salatalık temizlenir ve küp küp doğranır, karıştırma kabına alınır. Mısır ve soğumuş pirinçi ekledikten sonra salata sosu dökülür ve güzelce karıştırılır. Üzerine dereotu serpilir ve servise hazır.
Büyük bir leğene turşuları, soğanları ve patatesleri dilimleyin. Yoğurt, mayonez, sirke, tuz ve zeytinyağınıda ilave edip karıştırın. Bir gece dolapta bekletip servis ederseniz daha güzel olur. Soğuk servis edin afiyet olsun.
Bir büyük kasede yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsaklar çırpılır. Yıkanmış garnitür ve mısır da eklenip tuzu da ayarlandıktan sonra varsa kornişon turşu yada salatalıklarla süslenir. Afiyet olsun.
Kereviz saplarını 1 cm kalınlığında doğrayıp marula karıştırın. Mayonez, hardal, üzüm, elma dilimleri, ceviz, tuz ve limon suyunu ekleyip harmanlayın. Hazırladığınız salatayı servis tabağına aktarıp bekletmeden servis yapın. Salatanız da elma yerine ince dilimlenmiş nektarin kullanabilirsiniz.
Et, balık gibi ana yemeklerin yanına süs olsun diye ya da onları tamamlamak için konulan haşlanmış sebze, patates, piyaz, taze soğan vb. gibi yiyecekler. Herhangi bir ana yemeği ona uygun nitelikte tamamlayan yan yemek.
Bezelye, havuç ve patatesten oluşan garnitür özellikle et yemeklerine lezzet katar. Suyunu süzdükten sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Bezelyeler boyunda küp doğranır ve bezelyeler ile karıştırılır. Salam kullanılacaksa, salamlar küp doğranır. Tavuk eti kullanılacaksa tavuklar küp küp doğranır ve haşlanır. Bütün malzemeler soğuduktan sonra hepsi karıştırılır. Üzerine mayonez ve yoğurt eklenir.
Haşlanan sebzeleri bir kevgirle süzdürerek soğuk su dolu bir kaseye aktarın. Haşlanan sebzeleri, dereotunu, kornişon turşuları ve salamı bezelyelerle aynı boyutta küpler halinde doğrayarak bir karıştırma kabına alın. Sosu için mayonez, zeytinyağı, hardal, tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce harmanlayın.
İlk olarak Moskova'da Lucien Olivier tarafından yapılan rus salatası, 19. yüzyılda dünyanın birçok yerine yayılmaya başladı. Türkiye'ye Rusların açtığı restoranlar sayesinde gelen bu besin, 'olivye salatası' olarak da bilinir. Salatanın içerisinde garnitür sebzeleri ve patates kullanılır.
Kaba doğradığınız közlenmiş kırmızı biber ve turşuyu ekleyin. 5 yemek kaşığı konserve mısır, 1 su bardağı çırpılmış katı yoğurt, 3 yemek kaşığı mayonez ve damak tadınıza göre tuz koyup, iyice karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu garnitür salatasını servis tabağına alın.
Salataya kimyon eklemenin püf noktası az miktarda, hafifçe serpmektir. Hayfene salata baharatı: Türk safranı, aspir, reyhan, fesleğen, nane, biberiye ve sumak gibi baharatların karıştırılmasıyla elde edilen Hayfene salata baharatının tarifi bize özeldir. Her türlü salatada kullanılabilir.
Çingene Salatası (Kahvaltılık) Tarifi Nasıl Yapılır? Sivri biberi, kırmızı biberi ve domatesi doğrayalım, maydanoz ve dereotunu da doğrayalım ve karıştırma kabına alalım ,üzerine lor peynirini, sıvı yağı, pul biberi ve tuzu ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Yosunu süzün duruladıktan sonra salata kasesine alın. Doğradığınız diğer malzemeleri de yosuna ilave edin. Susam, susam yağı, limon suyu, biber sosu, tuz ve karabiberi ilave edin. Salatayı güzelce harmanlayıp servis edin.
Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri küçük küpler halinde kesin. Maydanozu incecik kıydıktan sonra tüm malzemeyi derin bir salata kasesinde harmanlayın. Salatanın sosu için; zeytinyağı, sumak, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri