Ses sistemi kurulumlarında, hoparlör sesin son çıkış noktasıdır. Anfiden gelen sesin dışarıya verilmesini sağlar. Anfi güçlü, hoparlör güçsüz olduğunda, sistemin arıza yapma ihtimali her zaman daha yüksektir. Anfinin ses gücünü en üst seviyede kullanabilmek için hoparlör her zaman daha güçlü olmalıdır.
Tabi bu watt özellikleride hoparlörlerin güç kapasitesine göre değişmektedir. Örneğin 4 adet 75 watt minare hoparlörünü çalıştırmak için en az 300 watt bir anfi almalıyız. ya da 4 adet 100 watt hoparlörümüz var ise 400 watt bir anfi tercih etmeliyiz.
Amfilerin birçok çeşidi bulunur. Her amfinin özellikleri ve kullanım alanı da farklıdır. Ancak bu cihazlar temelde aynı prensiple çalışır. Bütün modeller de kendisine gelen sesleri yükseltir.
Amplifikatörle birlikte en iyi RMS derecesine sahip en az 50 watt RMS olan hoparlörleri arayın. Daha büyük araçlar ve sadece daha fazla ses isteyenler için, kanal kurulumu başına en az 75 watt RMS'ye çıkarmalısınız.
Yüksek watt güçleri ile desteklenen farklı THD ve ICC değerlerine sahip 5 kanal amfiler, araç içerisindeki 4 hoparlörü destekler.
İlgili 45 soru bulundu
Amfiler ses sistemlerine bağlanarak sesin yüksek ama bozulmadan dışarıya verilmesini sağlar. Bu nedenle pek çok kişi tarafından tercih edilir. 4 kanal amfi de bir ses sistemine bağlanarak çalışır. Amfi güç kaynağından gelen sesi alır ve daha yüksek bir şekilde dışarıya aktarır.
Kesinlikle.Ama o özelliği olduğunu sanmıyorum, pilli bir pratik amfisi sonuçta. Neyse umarım vardır da sesler birbirine karışıp çorba olmaz.Hem amfi hem de ucuzundan bir monitör hoparlör görevi görür benim için.
Oto ses sistemlerinde 5 kanallı bir anfiye 4 adet hoparlör ve 1 adet bas cihazı bağlanabiliyor. Tüm ses sistemlerinden hedeflenen yüksek sesin elde edilebilmesi için anfinin watt değeri yüksek olmalıdır.
Bu durumda güç gereksinimi 4 kat olacaktır. 600X4=2400Watt. 2400/12=200Amper.
Araçlarda ses kalitesini yakından etkileyen birçok bileşen bulunur. Bunlar içerisinde amfi son derece önemli bir yere sahip. Amplifikatör olarak da bilinen amfiler, ses sistemlerinin performansını artıran, dinleme ve görüntü kalitesini en üst seviyelere taşıyan cihazlardır.
Kazanç gereğinden yüksek ayarlanırsa çıkışta seste bozulma meydana gelir. Ya da amfide aşırı akım koruması varsa bu koruma devreye girer. Amfinin devre şeması varsa ön yükselteç kısmında kazanç devresindeki direncin yanına trimpot ya da pot ekleyip ses istenilen seviyeye gelene kadar ayar yapın.
Midrange hoparlör çeşidinin çalışması için amfiye gerek yoktur fakat yüksek performans alabilmeniz için amfiye bağlamanız gerekir. Amfi kullanmadan monte ettiğinizde hoparlör verimi %20-30 aralığına düşmektedir.
Bu durumda amfinin 220 voltla çalışması ve kaç amper çektiği yine önemlidir. 1000 wattlık bir invertör tam üçte aküden yaklaşık 84 amper çeker.
Referans frekansı aksi belirtilmediği sürece genelde 1 KHz olarak varsayılır. Nominal değer, bir hoparlörde 20 Hz- 20.000 Hz, +/-4 dB bir frekans tepkisi olabilir. Gerçekte sadece 20 Hz- 20.000 Hz arasında 4 dB varyasyona sahip bir hoparlör çok iyi olarak kabul edilir.
her ihtimale karşı RMS 60w hoparlor sağlıklı olur.. ortalama teyplerin çıkış güçleri,, ilk zamanlar 80-90 larda 5-10w dı. 90 lardan sonra 20-25w a çıktı..
Genellikle otomotivlerin ses sistemlerinde ve ev içi ses sistemlerinde kullanılan 4 ohm empedanslı hoparlörler istenilen müzik kalitesine göre 3 watt ila 500 watt arasında güç çıkışına ve 5 TL ila 10.850 TL arasında her kullanıcıya, her isteğe ve her bütçeye hitap edecek bir fiyat yelpazesine sahiptirler.
Nitekim pasif hoparlör kullanımı için ayrıca amfi ve mikser kullanmak gerekiyor. Aktif hoparlör ise kendi içerisinde anfi ve mikser barındırdığı için ayrıca bir cihaz ve kablo karışıklığına girmeden kullanım imkanı sunuyor.
10 watt ile 15 watt arasında fark yok. Hoparlör boyutlarında fark olmadığı sürece 10 wattlık daha uygundur. 10 watt ile 15 watt arasında fark yok.
TDK'ya göre amfi kelimesinin doğru yazılışı "amfi"dir.
Anfinin amacı sesi yükseltirken herhangi bir kayba uğramasını engellemektir. Otomobillerde kullanılan anfilere oto anfisi denir. Müzik çalarlardan gelen sesi yüksek güçte olacak şekilde hoparlöre iletme işlevi görür. Anfiler sesi olduğu gibi, yüksek güçte ve kayıpsız biçimde hoparlöre aktarır.
hiçbir şey olmaz kullanabilirsiniz.ses kartının ön speaker çıkışından amfiye bağlantı yapın.
Tüm hoparlör modellerinde “nominal empedans” adı verilen bir elektrik spesifikasyonu vardır. Bu elektrik spesifikasyonu genelde 8 Ohm'dur. Hoparlör kablosu hariç tutularak, amplifikatörün hoparlör üzerinden elektrik sinyalini geçirmede 8 Ohm rezistans (empedans) ile sunulduğu anlamına gelir.
Hoparlör 3 Ohm 3 Ω 3w - 52mm
52x23mm Boyutlarında Hoparlör. 3 Ohm Direnç Değeri Ve 3 Watt Güce Sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri