Puset, bebeğin rahatça taşınmasını sağlayan bağımsız ya da genellikle bebek arabasının bir parçası olarak kullanılan, bir nevi ana kucağı. Yumuşak destekleri ve emniyet kemeri sayesinde bu özel taşıyıcılar, bebeği güvenli bir şekilde taşımayı sağlıyor.
Yeni doğan bebeklerin belli bir süre oturtulmaması ve düz bir zemine yatırılması isteniyor. Bunun nedeni olarak da vücut yapılarının oldukça esnek olması gösteriliyor. Bebekler oturmaya üçüncü aydan itibaren alıştırılmaya çalışıldığı için üçüncü aydan sonra ana kucağı kullanımı daha sağlıklı oluyor.
Anneler bebeklerinin doğumundan itibaren puset kullanmayı tercih ediyor. Siz de bebeğinizin konforunu göz önünde bulundurarak ve pusete yatırıldığında tepkilerini ölçerek uygun zamanı bulabilirsiniz. Bebeğinizin ihtiyacına göre sırtına destek olacak şekilde bir battaniye ya da yastık yerleştirebilirsiniz.
Yani ana kucağı puset yerine ergonomik bir kanguru taşıma sürecini daha kolay bir hale dönüştürebilir. Diğer yandan puset fiyatı ile ergonomik kanguru fiyatı karşılaştırıldığında yine kanguru avantajlı olacaktır. Aslında amaç aracınızda taşımak ise bebek araba puseti düşünebilirsiniz.
Puset Kaç Aylığa Kadar Kullanılır? Anne ve babaların sık tercih ettiği puset modelleri, doğumdan itibaren kullanıma uygundur. Bebek, 9 aylık olana kadar rahatlıkla tercih edilebilir.
İlgili 19 soru bulundu
Bebekten bebeğe göre değişse de genellikle bebekler 3 aydan sonra yavaş yavaş oturtulmaya başlanmaktadır. Yeni doğan döneminden itibaren kullanılan pusetler bebeklerde en verimli olarak 6 ile 9 aya kadar kullanılmaktadır.
Ana kucağı doğumdan itibaren kullanılabilir. Tamamen yatırıldığında, bebek yatma pozisyonundayken, güvenlik sağlayan ve koruma hissi veren özel iç küçültücü minder ile desteklenir.
Pusetin içi çukur yapıda olduğundan dolayı bebeğin belinin desteklenmesi gerekir. Pusetin içine konulan yumuşak yapıdaki örtüye puset minderi denir. Puset minderi terletmeyen kumaştan seçilmeli, yıkanabilir özelliğinin yanında hızlı kuruma özelliğinin de olması devamlı kullanımlarda önemlidir.
En İyi Cevap. Her puset oto koltuğu olarak kullanılmıyor maalesef. Oto koltuğu olarak kullanılanların koltuğa bağlamak için aparatları da yanında geliyor. Pusetle seyahat edecekseniz emnniyet kemeri ile otomobilin koltuğuna sabitleyebilirsiniz.
Bebeğiniz eğer çok küçük değilse sırtına destek olması için battaniye kullanılmamalıdır. Bebeği yatırdıktan sonra bacak arasından, belden ve omuzdan emniyet kemerlerini geçirin. Emniyet kemerlerini önden birleştirin ve çıkmayacağından emin olun. Ana kucağı kullanımı için tutma kulpunu taşıma pozisyonunda olsun.
Puset katlanabilir bir yapıya sahip olan ve bebeklerin güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamaya yönelik olarak tasarlanan seyahat aracıdır.
Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Bebekler yaklaşık 9 ay boyunca anne karnı bölgelerinde korunaklı bir yere sahip olmaktadır. Bundan dolayı dünyaya geldikten sonra da kendilerini anne karnındaki gibi güvenli hissetmek bebekler anne karnı bölgesine çok fazla harekete sahip olduğundan dolayı puset ya da bebek arabası onlara güvenli gelmektedir.
Yenidoğan bebeklerin doğumdan sonra düz şekilde yatırılması gerekir. Bu nedenle ilk aşamada yenidoğanlar için ana kucağı kullanılması doğru değildir fakat üçüncü aydan sonra alınabilir. Bebeğin gelişiminin sağlıklı şekilde ilerlemesi için üçüncü aydan önce ev tipi beşik tercih edilmemesi gerekir.
Çekmez, ana kucağının kesintisiz maksimum kullanım süresinin üzerindeki kullanımların bebeğe zarar verebileceğini, çünkü ana kucağı içindeki bir bebeğin anne karnındaki gibi 45 derecelik bir açıyla durduğunu, uzun süreli kullanımda yeterli kan dolaşımının sağlanamadığını vurguluyor.
Temizlik esnasında kolayca çıkarılabilir. %100 pamuktan meydana gelen bu ürünler bebeğin terlemesini önlerken boncuk elyaftan oluşan iç dolgusu sayesinde konforlu ve hijyenik bir ortam sağlar.
Ana kucağı ve oto koltuğu arasındaki fark konusunda bazı ebeveynler karışıklık yaşamaktadır. Bu sorunun yanıtı hem “evet” hem de “hayır”dır. Araç tipi ana kucaklarının bir diğer adı Grup 0 oto koltuğudur. Grup 0 oto koltuklarını, diğer gruplardaki oto koltuklarından ayıran en önemli konu bebeğin oturma yönüdür.
Ana kucağı araçta nereye, nasıl bağlanmalıdır? - YouTube. Ana kucakları hava yastıklarından ve camlardan uzak olan orta kısma bağlanmalı. Emniyet kemeri veya izofiks bazasıyla rahatlıkla bağlanabilir.
Çocuk koltuğu kolayca monte edilebilecekse, çarpma noktasından en uzak yer olan arka koltuğun orta kısmına takılması tavsiye edilmektedir. Çocuklar çarpma noktasına ne kadar uzak olurlarsa o kadar güvenlidirler. (Özellikle önden çarpmalarda yaklaşık % 29 oranında daha güvenlidir.)
Bu minderler, doğumdan itibaren ortalama üç aylık bir süre boyunca kullanılır ve bu sürenin ardından çıkarılarak çocuğun daha rahat bir şekilde oturması sağlanır.
Puset örtüsü, bebeklerin konforu için üretilen ve puset, ana kucağı, port bebe gibi bebeğin seyahat etmesi için kullanılan araçlarda üstlerini örtmek, altlarına sermek, güneşten veya rüzgârdan korumak için kullanılan örtülerdir.
Babyjem Puset Minderi, bebeklerin konforu için tasarlanmıştır. Tüm bebek arabaları ve pusetler için uygundur. Lastik kısmı yaslanma yerinin arkasından takılarak ve emniyet kemerleri deliklerinden geçirerek kullanılabilir. Yıkama Önerisi: Elde ılık suda yıkanabilir.
Bunun yanı sıra ana kucağı içerisinde uyuması da önerilmiyor. Sürekli olarak oturur pozisyonda durması, bebeklerin gelişimini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Sürenin yanında ana kucağı kullanırken temizliğine de dikkat edilmesi gerekiyor.
Ana Kucağı Ne Kadar Kullanılır? Farklı işlevlere sahip ana kucağı modelleri bulunmakla birlikte, genelleme yapacak olursak, ana kucağı doğumdan bebeğiniz kendi kendine oturmaya başlayıncaya kadar kullanılabilir.
Ana kucağı alırken en çok dikkat etmeniz gereken malzeme kalitesi olmalıdır. Bebeğiniz uzun süre ana kucağında kalacak ve hatta uyuyacaktır. Terletmeyen, sağlığa zarar vermeyecek kumaşlar kullanılmış olmalıdır. Emniyet kemeri sağlam ve geniş olmalı, bebeği rahatsız etmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri