Cihazın içinde biriken toz, anakartın bozulmasına sebep olur. Televizyon zaman zaman küçük bir el süpürgesiyle temizlenerek bozulmalara karşı önlem alınabilir. Ancak anakart yanmasının en büyük sebebi voltaj dengesizliğidir.
Bozuksa pc açılmaz ya da sorun yaşatır zaten.
Laptop anakart anakartının besleme ünitesinde arıza olduğu takdirde ortalama 650₺ civarında bir masraf çıkar. Laptop ekran kartı tamiri ve ekran çipi değişimi gerektiği takdirde ortalama 600₺ ile 1200₺ arasında bir masraf çıkar.
Anakart yandıysa açılmaz, fazlada zorlama diğer bileşenlere zarar verebilirsin.
İlgili 36 soru bulundu
Normal şartlarda yanan bir anakartın tamiri elbette mümkündür. Ancak, çok ciddi şekilde yanan bazı anakartlarda tamir olmayabiliyor. Anakart yanması durumunda plakanın üzerinde bulunan komponentleri ve lehimlerini değiştirerek anakartın yanma problemini çözmüş olursunuz.
Anakartların ortalama ömürlerinin normal şartlarda 20 yıl olduğu belirtiliyor. Arıza verme oranları düşük olduğundan bu donanımın bu denli uzun yaşayabilmesi sürpriz değil. Anakartlar arıza tarafında genellikle kondansatör ya da kapasitör devreleri ile ilgili problemler yaşıyor.
Bilgisayarda oluşan voltaj sorunlarından dolayı anakart arızalanabilir. Anakarta sıvı teması sonucu bozulabilir. Bios'un hatalı olmasından veya bilgisayar sisteminin kaldırmamasından kaynaklı anakart arızası meydana gelebilir. Bilgisayarın darbe alması sonucu anakartta çatlama meydana gelebilir.
Bilgisayar ana kart arızasının en çok bilinen nedenleri arasında elektrik dalgalanmaları, fiziksel hasar veya aşırı ısınma sayılabilir. Bu tehlikelerden bazıları kaçınılmazdır ve bilgisayar modelinize bağlı olarak olasılıklar değişebilir.
Dosyalar gitmez ancak anakart değişimi sonrası format atmak çok daha sağlıklı olur.
Bir işlemci yandığında, yapacak hiçbir şey yoktur. Transistörler gözle görülemeyecek kadar küçük olduklarından dolayı tamir işlemi de yapılamaz. Böyle bir durumda işlemciniz çöp olacaktır.
CPU olmadan bir işlem yapılamaz anakartta yaşadığınız şey normal.
Birçok fiziksel hasarlardan veya bilgisayarda virüs gibi zarar verecek etkenlerden dolayı laptop bilgisayarın anakartında sorun yaşanabilir. Bu sorunlar, laptop anakart tamiri veya anakart değişimi ile giderilebilir.
Eğer Windows + R kombinasyonunu kullandıysanız önünüze gelen Çalıştır ekranına msinfo32.exe yazın. Yukarıdaki ekranın bir benzeri önünüze gelecek. Ekranınızın sol tarafındaki Sistem özeti yazısı seçili değilse onu seçin. Sistem Üreticisi ve Sistem Modeli ikilisi anakartınız hakkında çeşitli bilgiler verecek.
Aslına bakarsak, anakartın ısınması kadar doğal bir durum yoktur. Sistem içerisinde ki bileşenlerin çalışma sıcaklığı neticesiyle, anakart sıcaklığı da aynı orantıda çıkıyor. Böyle bir bileşenlerin çalışma sıcaklığı anakartında ısınmasına yol açıyor. Normal şartlarda anakartın ısınmasının herhangi bir problemi yoktur.
Anakart yüzeyinde sürekli olarak biriken toz ve kir parçaları bir zaman sonra anakartı bozmaya başlayacaktır.
Laptop unuzun anakartının tamiri mümkün olmadığı tesbit edildiğinde ,notebook anakartınızın tamiri yerine , birebir anakart değşimi yapılabilmektedir. . Dizüstü bilgisayarlarınızda yukarıda bahsedilen sebepler yad daha farklı nedenlerden dolayı bozulabilen anakart ın onarım (tamiri ) coğu zaman mümkün olmamaktadır.
Anakartı değiştirince cdeki hiçbirşey gitmez.Sadece windows açılmayabilir, açılsa da sorunlar çıkarabilir. 2 anakartın chipsetleri falan farklıdır, driverlarda sorun çıkar aptallaşabilir işletim sistemi. Yoksa C deki dosyalara hiçbirşey olmaz.
Aynı donanımları bir üst seviye anakarta takarsanız FPS'e ve performansa etkisi olmaz. Ancak anakart yükseltince, diğer parçaları da aynı oranda yükseltirseniz performans artar.
Anakart ve İşlemci de gerekmez.
Bilgisayar ömrü, ürünün kalitesine ve kullanım şekline göre değişiklik gösterse de ortalama 6-8 yılı yeterli kabul edebiliriz. Standart bir kullanıcının bilgisayarı, çok uzun yıllar hayatta kalabilir ancak birkaç yıldan sonra kullanıma dayalı olarak performans kaybı yaşatabilir.
Laptop bilgisayarınızda kısa devre varsa, mevcut tüm gücü tüketerek dizüstü bilgisayarınızın açılmamasına neden olur . Net bir şekilde anlamak için, güç adaptörünüzün LED'i, prize taktığınızda yanıyor, ancak dizüstü bilgisayarı prize taktığınızda sönüyorsa, muhtemelen anakart da kısa devre sorunu vardır.
Bilgisayarımızda zaman zaman belli sorunlar ile karşılaşabiliriz. Bunlardan bazıları anakarta güç gitmemesi, güç kaynağında olan patlaklıkların ekran kartı ile temassızlığı, panelden ekrana görüntü aktarımının olmaması vb. durumlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri