İlgili 44 soru bulundu
•1-Numune alma, 2. Yöntem Seçimi, 3-Ayırma 4- Ölçme, 5-Değerlendirme basamaklarından oluşur. Analitik yöntemler klasik veya aletli yöntemler olarak sınıflandırılabilir. Gravimetrik ve volumetrik analiz yöntemlerini içerir.
Temel analiz yapılırken genellikle üç farklı aşama izlenir: Makro ekonomi analizi, sektör analizi ve şirket analizi. Faaliyet gösterilen ülkenin ekonomik koşulları, ekonomideki tüm işletmeleri dolaylı ve dolaysız olarak etkilemektedir.
İki ana finansal analiz türü vardır Bunlar; temel analiz ve teknik analizdir. Bu iki temel analiz türü farklı kaynaklar ve yöntemler kullanır.
Yapılma amacı açısından mali tablolar analizi; yönetim analizleri kredi analizleri ve yatırım analizleri olmak üzere üçe ayrılır. İşletmeye kredi veren veya verecek olan kredi kurumları tarafından yapılan analizlerdir.
Ona göre savaşın sebeplerini açıklamak için üç ayrı imaj (analiz birimi) kullanmak mümkündür: birey, devlet ve devletler sistemi.
Veri Analizi Ne Demek? Veri analizi, ham bilgiler toplanarak, inceleme ve temizleme sonucunda asıl yararlı bilgilere ulaşma metodu olarak geçer. Gerekli verilerin ve bilgilerin toplandığı, aynı zamanda bir elemeden geçirilerek yararlı olmayan bilgi ve verilerin çıkarıldığı modelleme işlemine denir.
İçerik analizi; nesnel, ölçülebilir, doğrulanabilir bilgilere ulaşmak amacıyla doküman, metin ve evrak gibi pek çok farklı materyali belli kurallar dahilinde (örnekleme, kodlama, kategori vs.) analiz etmeyi amaçlayan nitel araştırma yöntemi içerisinde yer alan bir tekniktir.
Çeşitli amaçlarla kullanılan finansal analiz yöntemleri şu şekilde sıralanabilir: Karşılaştırmalı Tablo Analizi (Yatay Analiz) Yüzde Yöntemi (Dikey Analiz) Eğilim Yüzdeleri Yöntemi (Trend Analizi)
Mali analiz, bir işletmenin mali bilgileri, yapmış olduğu faaliyet sonuçları ve mali yönden gelişmesinin yeterli olup olmadığı konusunda tespit yapılmasını sağlar. İşletmenin gelecek dönemleri için tahminlerde bulunabilmek için mali tablolarda yer alan kalemler arasındaki ilişkilerin birlikte yapılandırılması gerekir.
İstatistiklerdeki veri analizi genellikle tanımlayıcı istatistiklere, açıklayıcı veri analizine (EDA) ve doğrulayıcı veri analizine (CDA) ayrılmıştır.
Veriler; ölçme, sayım, deney ve gözlem gibi veri toplama teknikleri ile elde edilir. Ölçüm ve sayım gibi tekniklerle toplanan veriler sayılarla ifade edildiğinden nicel veri, deney ve gözlemlerle elde edilen ve sayı belirtmeyen veriler de nitel veri olarak adlandırılmaktadır.
Nitel araştırmalarda genellikle gözlem, yapılandırılmış veya yarı yapılandırılmış görüşme, odak grup görüşmesi, söylev ve metin analizi gibi veri toplama yöntemleri kullanılmaktadır.
Weaknesses (Zayıf Yönler), Strengths (Güçlü Yönler), Threats (Tehditler) ve Opportunities (Fırsatlar) anlamına geliyor. Swot analizi ile güçlü ve zayıf yönlerini keşfetmek, fırsatların farkına varmak ve bu fırsatlardan yararlanmak, tehditleri incelemek ve ortaya çıkabilecek risklere karşı önlem almak mümkün oluyor.
Veri analizinde; tanımlayıcı istatistik, görselleştirme, veri madenciliği, makine öğrenimi ve istatistiksel modelleme gibi kullanılabilecek birçok farklı teknik vardır. Veri analistleri, veri analizi yapmak için Excel, R, Python, SAS, SQL vb. çeşitli araçları kullanır.
Yapısal analizler kendi içinde statik, dinamik, doğrusal, doğrusal olmayan, kapalı çözümlü (implicit), açık çözümlü (explicit) gibi farklı kategorilere ayrıştırılarak incelenmektedir.
Veri Analizi, gerekli bilgileri keşfetmek amacıyla verilerin toplanması, dönüştürülmesi, temizlenmesi ve modellenmesi sürecidir. Veri analiz süreci, bilgiler içindeki saklı bir modeli bulmak için uygun araçlar kullanılarak veri toplamaktır.
her araştırmacı için önemli olan üç temel kavramı vurgulamaktadır. Bunlar; betimleme, analiz ve yorumlama'dır.
Teknik analiz yatırımcıların yönelimlerini belirlemek için kullanılır. Finans alanında olası para hareketlerini önceden tahmin edebilmeyi sağlar. Teknik analiz temel olarak fiyat ve hacim gibi göstergelerden hareketle geçmişteki piyasa hareketlerinin analiz edilip geleceğe yönelik fiyat tahminlerinin yapılmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri