Ananası başka taraflarından da koklamayı deneyebilirsin; yeterince tatlı bir koku, meyvenin her yanından alınabilir. Ama yine de kokuyu, en güçlü olduğu sap kısmından alabilmelisin. Mayalı gibi kokan ananaslardan uzak dur. Ananasın tatlı kokması gerekir ama ananas aşırı olgunsa kokusu alkole ya da sirkeye benzer.
Buzdolabında saklamak ananasın olgunlaşmasını önleyecektir. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış ananas ise hava geçirmeyen kapalı bir kabın içinde, buzdolabında 3-4 gün kadar saklanabilir. Ananas konserve olarak da saklanabilen bir meyvedir.
Ananas çiğ olarak tüketilebilen bir meyvedir. Ananas dilimlerini sade bir şekilde tüketebilir veya kek, pasta ve meyve salatası gibi tatlıların üzerine ekleyerek kullanabilirsiniz. Anasın yaygın kullanımlarından biri de tavada kızartarak yemektir.
Unutmayın, ananas buzdolabındayken bile önemli bir raf ömrüne sahip değildir, bu nedenle bu yöntemi kullanırken bile ananasınızı 3-5 gün içinde yemeniz önerilir. Dilimlenmiş ananası soğutun. Ananasınızın ömrünü, önce dilimleyerek buzdolabına koymanın ötesinde bir veya iki gün daha uzatabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Pek çok kişi ananasın orta kısmının yenmeyeceğini düşünerek bu kısmı atıyor. Fakat ortasını attığınız zaman hem ziyan etmiş olursunuz hem de bütün faydalarını görmezden gelmiş olursunuz. Ananasın ortasında bulunan silindir şeklindeki biraz tatsız olan bölüm bromelain enzimi bakımından zengindir.
Ananasta bulunan bromelain sindirim sistemini desteklemektedir. Sindirim sistemini kaplayıp iltihaplanmaya yol açabilen hücreleri engellemektedir. Lifli ve sulu yapısıyla kabızlık ve ishalin önlenmesine yardımcı olur. Ananas, oksidatif stresi ve iltihaplanmayı azaltarak bazı kanser türlerinin gelişimini önlemektedir.
Çok Fazla Ananas Tüketilirse Ne Olur? Fazla tüketimi sağlıklı değildir. İshale, kaşıntıya ve kusmaya neden olabilir.
Bazı meyveleri tükettikten sonra ağzınızda geçici ve az miktarda acı veya ağrı hissediyor olmanız normaldir, çünkü ananas bazı meyvelerde bulunan bromelain gibi enzimler, ağzınızdaki hücrelerin proteinlerini parçalayarak size birazcık rahatsızlık verebilirler.
ananasın orta kısımı bromelain enzimi bakımından zengindir. bu nedenle yenilmesi faydalıdır.
Ananas tükettiğiniz zaman bol miktarda vitamin mineral ve lif alırsınız. Bunlar vücut sağlığına bir çok yönden katkıda bulunabilir, ama aşırı tüketmemekte fayda vardır; günde bir bardak yeterlidir. Yazan ve doğrulayan beslenme uzmanı Eliana Delgado Villanueva.
Soyulmamış bütün ananas oda ısısında beş güne kadar muhafaza edilebilmektedir. Olgunlaşmamış ananası kabuk rengi kahverengi olana kadar oda ısısında bekletmelisiniz. Aksi takdirde ananas olgunlaşmayacaktır. Soyulmuş ve dilimlenmiş ananası, buzdolabında bir saklama kabında dört güne kadar saklayabilirsiniz.
Son dönemlerde ananas marketlerde soyulmuş olarak satılmaktadır. Ananası satın aldıktan sonra taze olarak 3 gün boyunca buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz. Ancak 3 günden fazla dolapta tutmak ananası bayatlatabilir.
Ananasın içindeki bromelain, bazı ilaçlar ile etkileşime de girebilir. Antibiyotik, antikoagülan, antikonvülsan, barbitürat, benzodiazepin, uykusuzluk ilacı ve trisiklik antidepresan kullananlar fazla ananas yememeye dikkat etmelidir. Çok fazla ananas tüketimi hamile ve alerjik bireyler için de tehlikeli olabilir.
Ananasın zararları her meyvede olduğu gibi, fazla yendiği zaman zararlı sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Gün içerisinde yarım kilo ve üstünde tüketilmesi, dudak, yanak ve dilde şişme gibi sorunlara yol açabiliyor. Tropikal meyvenin ağız bölgesini hassaslaştırdığı ve bu şekilde hissetmemizi sağladığı söyleniyor.
Çam kozalağına benzediği için bu adı almıştır. Olgunlaşmamış ananasın tadı ekşi, olgunlaşmışın ise tatlı olur. Olgun olmayan ananas market rafında veya evde mutfakta bekletildikçe olgunlaşır. Fazla olgunlaşan meyvenin kesilmesi, dilimlenmesi zor olabilir.
Düşük kalorili meyveler arasında yer alan ananas, çok aşırı tüketimde şeker miktarından dolayı kan şekerinizi yükseltebilir. Bu nedenle ananas tüketirken günlük porsiyonlara dikkat etmeniz önerilir.
Ananas Suyu Cinsellik
Ananas suyunun içerisinde yüksek oranda bromelin enzimi yer alır. Bromelin enziminin özelliği libidoyu arttırmasıdır. Bu yüzden hem kadınlar hem erkekler cinsel ilişki öncesinde ananas suyu içerek cinsel isteği arttırabilir.
Ananas, bromelain adı verilen bir enzimi içinde barındırıyor. Yağ yakımını hızlandıran etkisiyle bilinen bromelain, stres sebebiyle bozulan leptin mekanizmasını düzenliyor, iştahı kontrol etmeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda sindirim sistemini düzenliyor, kansere karşı koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Ananas suyu, bromelain enzimi içermektedir ve bromelin de libidoyu artırır. Bu nedenle de kadında ve erkekte cinsel gücü artırarak cinsel isteksizliğe harika bir doğal besin kaynağı olan yiyecekler arasında üst sıralarda yer alır.
Diyet listeleri için de uygun bir besindir. 'Ananas yoğurtla yenir mi?' diye merak edenler için, cevap evettir.
Oldukça basit ve çok sağlıklı bir yöntem olmanın yanı sıra, ananas kabuğu sayesinde pek çok kişi doğal olarak kilo vermektedir. Genel olarak bahsetmek gerekirse, ananasın saflaştırıcı ve idrar söktürücü özellikleri öne çıkar.
Cinsel yaşamı destekleyici, enerji verici ve vitamin değerleri sayesinde sağlık problemlerini önleyici etkileriyle bilinen ananas suyu, kadınlar tarafından daha sık tüketiliyor.
Ananas tüketimi kadınlarda yumurtlama döneminde doğurganlığı arttırır. İçeriğinde bulunan vitaminler, enzimler ve mineraller saç ve cilt sağlıklarına iyi gelir. Ananas tüketen kadınlarda saç dökülmesinde azalma görülebilir, cilt parlar ve daha canlı bir görünüme kavuşur.
Ananası Koklayın:
Bu yüzden ananası ters çevirip sap kısmını koklayın. Eğer tatlı ve hoş bir koku alıyorsanız, ananas olgun demektir. Ananas hiç kokmuyorsa, olgunlaşmamış olabilir. Ananasın kokusu sirkeye veya alkole benziyorsa, içi aşırı olgunlaşmış demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri