Ananas (Ananas comosus), ananasgiller (Bromeliaceae) familyasından, sıcak ülkelerde yetişen bir bitki ve onun meyvesidir. Anayurdu Güney Amerika'dır. Meyvesi iri, güzel kokulu ve lezzetlidir; üstünde bir demet yaprak vardır.
Ananas da tropikal bir meyve olarak adlandırılmaktadır. Herhangi bir sap ya da yeşil yapraklara sahip değildir. Bu sebepten dolayı meyve olarak tanımlanmaktadır.
Köklü bir besin olduğu için havuç kök sebze grubuna girmektedir.
BİLEŞİK meyveler ise çok sayıda çiçeğin yumurtalığından gelişen meyvelerdir. Ananas,dut bileşik meyve örnekleridir.
Ancak bu meyve bir ağaçta yetişmemektedir. Bir tarla bitkisi olarak tanımlanmaktadır. Bundan dolayı da ağaç yetiştiriciliğine dair verilen bilgiler gerçeği içermemektedir. Tropikal bir meyve olduğundan dolayı da daha çok tropikal iklimi olan bölgeler ananas için son derece uygundur.
İlgili 31 soru bulundu
Ananas tohumu meyvenin kendisinde bulunur. Ananas tohumu oldukça küçük yapıdadır ve bu nedenle de meyvenin içerisinden çıkarılmasına son derece dikkat edilmelidir.
ananastaki asitten kaynaklanan olay. çokça ananas yediğinizde ağzınızı kan içinde kalmışçasına kızartacaktır. ananasın içerisinde bulunan bromelain adlı protein sindiren enzim nedeniyle yerken ağızda uyuşukluk hissi oluşur.
Ananas (Ananas comosus), ananasgiller (Bromeliaceae) familyasından, sıcak ülkelerde yetişen bir bitki ve onun meyvesidir.
1-Gerçek meyve: Sadece ovaryumun gelişimi ile oluşan meyve (Örn: Erik, kiraz, kayısı, üzüm vb.) 2-Yalancı meyve: Çiçeğin diğer organlarının (çiçek tablası, çanak yaprak, taç yaprak, erkek organ ve ovaryumun) birlikte meydana getirdikleri meyve. (Örn: Elma,armut, ayva, çilek, dut, incir vb.).
Çilek yetiştiriciliği. Üzümsü meyveler grubuna giren türlerden en önemlisidir. Çilek meyvesi gerçek bir meyve olmayıp yenen kısmı 40-60 kadar pistilin birleştiği çiçek tablasıdır. Çilek yüzeysel kök yapan otsu bir bitkidir.
Limon (Citrus × limon), yıl boyunca büyümeyi sürdüren, küçük bir ağaç türü ve bu ağacın meyvesidir.
Yemek pişirirken, domatesler genellikle tek başına veya tuzlu yemeklerde diğer gerçek sebzelerle birlikte kullanılır. Sonuç olarak, bilimsel standartlara göre bir meyve olmalarına rağmen bir sebze olarak ün kazanmışlardır.
Mısır da zeytin gibi tanımlama olarak nereye koyacağımızı anında bilemediğimiz besinlerden biri. Sebze mi, meyve mi? Söyleyelim, mısır o tatlı küçük sarı taneleriyle bir meyve.
Aynı zamanda ananas, güçlü bir C vitamini kaynağıdır, içeriğindeki bulunan folat, demir, magnezyum, bakır ve B6 vitaminleri ile de bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Porsiyon kontrolüne dikkat ederek gebelik döneminde tüketebilirsiniz.
Bağışıklık sisteminin güçlenmesine, dirençli kemiklerin oluşmasına ve hazımsızlığı gidermeye birebirdir. Ayrıca çok tatlı olmalarına rağmen kalori seviyeleri oldukça düşüktür. Bununla birlikte ananas yüksek miktarda C vitamini ve manganez içermektedir.
Muz (Musa), Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen bir ağaçsı bitkiye ve bu bitkinin yeşil kabuklu (bazı türlerinde kırmızı veya pembe kabuklu) uzun meyvelerine denir. Dünya üzerinde meyvesi belki de en fazla tüketilen bitkilerden biridir.
Cevabın kiraz olduğunu anlamak için "kiraz" kelimesini hece olarak ayırmamız gerekir. Ayırırsak oluşan kelimeler "kir" ve "az" olur. Yani kiri az anlamı taşır. Bu nedenle en temiz meyve olarak kiraz meyvesini söyleyebiliriz.
M.Ö. 1.500'lerde, Mısırlılar narın “Dünyanın ilk meyvesi” olduğuna inanmışlar ve nar tanelerini yaşamın sembolü olarak görmüşler.
Faydalarıyla şifa dağıtan aronya (aronia) meyvesi, Türkiye'de gittikçe popüler hale geldi. Ekşimsi bir tada sahip bu muazzam besin halk arasında 'süper meyve' olarak biliniyor. Karaciğeri koruyan, bağışıklığı güçlendiren, yüksek tansiyonu düşüren aronya son dönemlerin en gözde gıdası.
Ananasgiller familyasına ait bir bitki olan ananas, sıcak ülkelerde yetişen tropikal meyvelerden biridir. Ana vatanı Güney Amerika olan bu meyve, güzel kokusu ve aromatik tadıyla çok sevilir. Özellikle kokteyl tariflerinde sık sık kullanılan ananas, B vitamini bakımından zengindir.
Kan basıncını dengeleme özelliği de eklendiğinde vücudunuzda yağ yakımının başlaması için her şey ananasta bulunur. Bu nedenle düzenli şekilde ve ölçülü tüketildiği durumda, ananas sizi zayıflatan meyveler arasında yerini alır.
Ananas bitkisi genel olarak yaklaşık 90 cm yüksekliğe sahiptir. Her zaman yeşildir. Yaprakları rozet şeklinde, uzun, dar, uçları sivri, yaprak kenarları sarı ve testere biçimindedir. Çiçekleri kırmızımtırak menekşe renginde ve konik başlıdır.
Olgunlaşmamış ananas tüketimi kusma, döküntü ve ishale neden olabilmektedir. Bedende toksin birikimine sebep olmaktadır. Dudak, ağız ve dilde problemler oluşabilir. Seyreltici ve antibiyotik ilaçlar kullanılıyorsa tüketilmemelidir.
Ananas Suyu Cinsellik
Ananas suyunun içerisinde yüksek oranda bromelin enzimi yer alır. Bromelin enziminin özelliği libidoyu arttırmasıdır. Bu yüzden hem kadınlar hem erkekler cinsel ilişki öncesinde ananas suyu içerek cinsel isteği arttırabilir.
Vücutta toksin biriktirmeye neden olur. Dudak, diş ve dilde sorunlar yaşanmasına yol açabilir. Bunun haricinde eğer kişi kan seyreltici, antibiyotik ve antikonvulzanlar kullanıyorsa ananas yemekten uzak durmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri