İşte ananasın zararları; Olgunlaşmamış ananas toksik etkisi yaratabilir, yiyenlerde sindirim sistemini bozabilir, ishal ve kusmaya sebep olabilir.
Mide ve bağırsakları temizler
Ananas, etin sindirilmesinde yardımcı olur. Ananasta bulunan protein mayası, yemeklerdeki proteinleri etkili bir şekilde çözümleyerek mide ve bağırsakları hareketlendirir.
İnsanlar ananas yedikten sonra karın bölgesinde kramp yaşarlarsa bu durumun ananastan olabileceğini genellikle akıllarına pek getirmezler. Halbuki mide krampı, kabızlık, ishal gibi çeşitli mide ve bağırsak sorunları da ananas alerjisinin olası diğer belirtilerindendir.
Ananasın zararları
Olgunlaşmamış ananas toksiktir, ishale ve kusmaya neden olur. Bromelain enzimine aşırı maruz kalmak döküntü, kusma ve ishale yol açabilir. Dudaklarda, diş etlerinde ve dilde hassasiyet yaratabilir.
1. Ananas. Bu meyve, anti-enflamatuvar özellikleri nedeniyle de ön plana çıkar. Bu özellikler, mide ülserini önlemek ve ona karşı mücadele etmek açısından çok faydalıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Ek olarak araştırmalarla zencefil, elma sirkesi, zerdeçal, kekik kızılcık suyu, ananas, yeşil çay, havuç ve pancar suyunun hem gastriti iyileştirdiği hem de mide bulantısı, mide ağrısı, yanma, şişkinlik ve mide ekşimesi gibi belirtileri hafiflettiği bulunmuştur.
Uç ve köklerini kesin
Ananası soymanın ilk önemli noktası, uç kısımlarını kesmektir. Yeşil yapraklı kısımlar tüketmek için uygun değildir. Bu nedenle mutlaka kesilip çöpe atılması gerekir.
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için özellikle kış aylarında soğuk algınlığı gibi gribal hastalıklara karşı direnç sağlar. Et yemeklerinin daha kolay sindirilmesine yardımcı olur. Ananas meyvesinin içeriğinde protein mayası vardır. Bu da mide ve bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar.
Ananas, bağırsak iltihabını azaltarak ve ishali önleyerek iltihaplı bağırsak hastalıklarını iyileştirdiği kanıtlamıştır. Ayrıca, et gibi protein yönünden zengin yiyeceklerin daha iyi sindirilmesine yardımcı olur. Bir bardak ananas suyu, hamile kadınlar için sabahları mide bulantısını hafifletmesine yardımcı olabilir.
Beyaz ekmek, makarna, pirinç, mısır, irmik, erişte, şehriye kraker, bisküvi tüketebilirsiniz. Mayalı yapılmış hamurişi besinlerden; ağır şerbetli ve yağlı tatlılardan uzak durunuz. Şeker ve şekerli besinlerden, sütlü tatlılar ve meyveli tatlılar tercih ediniz. Sık beslenme programı mide korumada çok etkilidir.
Ananas, lif ve su içerdiğinden dolayı kabızlığı önlemeye yardımcı olur ve düzenli bir sindirim sistemi oluşturur. Ananas, ayrıca vücudun proteinleri sindirmesine yardımcı olan bir enzim olan bromelain açısından da zengin bir besindir. Bu enzim aynı zamanda dokuların iyileşmesinde de etkili olmaktadır.
anasının ortası diye okuduğum entry. ananasın orta kısımı bromelain enzimi bakımından zengindir. bu nedenle yenilmesi faydalıdır.
Narenciyeler: Ananas, portakal, limon ve mandalinada bulunan asitle yüksek C vitamini, sindirim sisteminde rahatsızlığa, gazla şişkinliğe veya vücudunda döküntüye sebep olabilir.
Ananasta yüksek oranda asit bulunduğundan midesi duyarlı olan dikkatli olmalıdır. Olgunlaşmamış ananastaki asit oranı çok yüksek olduğundan dişlere zarar verebilir. Bağırsak bozulmalarında, ishalde ve güneş çarpması şikâyetlerinde yardımcı olur, pankreasın çalışmasını destekler.
Ananasın Faydaları
Brolemain enzimi ile sindirim sisteminin sağlıklı olmasını sağlar. Sindirim sisteminde meydana gelen iltihaplanmaları engellerken yeni iltihapların oluşmasının da önüne geçer. Lifli bir yapıya sahip olduğu için hem ishalde hem de kabızlıkta çözüm olarak tüketilebilen bir meyvedir.
Gebelik korkusu, görev bilinciyle girilen ilişkiler, partnerin erken boşalması ya da sertleşme sorunu yaşaması, kuruluk, cinsel ilişki sırasında duyulan ağrı, menopoz döneminde hormon seviyelerindeki değişim ve bazı ilaçların yan etkileri, cinsel isteksizliğe yol açan etkenler arasında yer alır.
Ananas suyu, bromelain enzimi içermektedir ve bromelin de libidoyu artırır. Bu nedenle de kadında ve erkekte cinsel gücü artırarak cinsel isteksizliğe harika bir doğal besin kaynağı olan yiyecekler arasında üst sıralarda yer alır.
Ananas içerisinde yüksek asit ile beraber yine yüksek oranda C vitamini bulunur. Özellikle bu kaynaklar ananas tüketmek ile beraber sindirim sorunu meydana getirmektedir. Doğal olarak gaz şişkinliği de ortaya çıkarır. Yani bu sebepten dolayı ananas yemenin gaz yapabileceğini söylemek mümkündür.
Ananasın orta kısmı neden yenmez diye merak ediyorsanız cevap kişisel damak tadıyla ilgilidir; ancak bu bölüm oldukça yararlıdır ve yemeniz sağlığınıza iyi gelebilir. Ananasın kabuğu yenir mi derseniz sert ve dikenli olduğu için yenmesi pek mümkün değildir.
İçerdiği antioksidan, C vitamini, mineraller ve özellikle vücuda su dengesi sağlaması açısından hafızanın canlı tutulması için olmazsa olmaz bir besindir. Ananas, günde 2 dilim kadar tüketilebilecek lif kaynaklarından biridir.
Kabuğu soyulmuş ve doğranmış ananas ise hava geçirmeyen kapalı bir kabın içinde, buzdolabında 3-4 gün kadar saklanabilir. Ananas konserve olarak da saklanabilen bir meyvedir. Ancak bu şekilde içerdiği vitamin ve minerallerin büyük bir kısmı kaybolduğundan, mümkünse taze olarak ve fazla bekletmeden tüketilmelidir.
Limon sindirim sisteminin aktif şekilde çalışmasını sağlayacak ve oluşacak mide rahatsızlıklarını önleyecektir. Gün içinde içme suyunuza bir iki dilim limon atıp içebilirsiniz. Yemeklerden sonra midede gaz oluşuyorsa büyük bir bardak limonlu su midenizi rahatlatacaktır.
ANTİGASTRİK (MİDEYİ KORUYAN VE ONARAN) BESİNLER
Taze lahana suyu, avokado, muz, patates, kabak, brokoli, havuç gibi sebzeler yenilebilir. Az fakat sık olarak yemek faydalıdır. ≈Darı, pirinç, yoğurt, yağsız peynir, kefir yemek, arpa suyu, yonca suyu vs. içmek yatıştırıcıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri