Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Faydalı besinlerden destek alın
Cilt sağlığını etkileyen en önemli etkenlerden biri beslenmedir. Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler tüketerek de cilt yenilenmesine destek verebilirsiniz.
E vitamin bitkisel yağlı tohumlar, sert kabuklu meyveler, ıspanak, brokoli de bulunur. Son zamanlarda da popüleritesi yükselen C vitamini ise kollajen üretimini arttırarak etki gösteren bir antioksidandır. Turunçgiller, brokoli, çilek ve ahududunda yüksek miktarda bulunur.
İlgili 45 soru bulundu
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
Yapılan bir araştırmaya göre, su içmek kan akışını hızlandırdığı için cilde daha canlı bir görünüm kazandırma konusunda da etkili olabilir11. Dolayısıyla çok merak edilen “Su içmek cildi güzelleştirir mi?” sorusuna olumlu yanıt vermek mümkün olabilir.
Cilde iyi gelen vitaminler arasında; C, A, E, D, B vitamini başta gelir. Ancak bunların yanında Koenzim Q10, Alfa Lipoik Asit ve Glutatyon sayesinde de cilt çok daha genç ve canlı görünür.
C vitamininin cilt üzerindeki faydaları şu şekildedir: Hücreyi yenilenmesine katkıda bulunur. Ciltteki yaşlanma etkilerini yavaşlatır ve sıkılaştırır.
Temel olarak cilt yaşlanması; zamana bağlı olarak gelişen kronolojik yaşlanma (iç yaşlanma) ve başta güneşin zararlı ışınlarına maruziyet olmak üzere, sigara ve aşırı alkol kullanımı, yetersiz beslenme gibi olumsuz çevresel faktörlere bağlı olarak gelişen dış yaşlanma olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleşmektedir.
Bir kaseye iki yemek kaşığı sütü alın ve içine bir top pamuğu batırın. Islak pamuğu kararmış alanlara sürün ve dairesel hareketlerle bölgeye birkaç dakika boyunca hafifçe masaj yapın. Sütü bu şekilde yaklaşık 10 dakika bekletin ve su ile durulayın. Ciltte büyük bir fark görmek için bu yöntemi günde iki kez uygulayın.
Porselen cilt, özünde ciltte var olan akne, leke, kırışıklık gibi problemlerin olmadığı ve cilt tonu eşitsizliğinin görülmediği cilttir. Kişiye göre değişkenlik gösteren birçok farklı cilt kombinasyonu vardır. Bunlardan bazıları; Akneli ve lekeli.
25 yaşından itibaren ciltteki kolajen üretiminin azalması, elastikiyetin azalmasına yol açar. Daha az kolajen üretimi demek, göz kapaklarının sarkmaya başlaması ve kaç çatma gibi mimik çizgilerinin daha belirgin olması anlamına gelir. Kısaca cilt yaşlanma belirtileri 25 yaşından sonra ortaya çıkmaya başlıyor.
Bol sıvı alımı, cildin nemlendirilmesi ve özellikle yeşil çay özü, A vitamini, C vitamini, retinoid ve antioksidan içerikli kremlerin uygulanması yararlı olacaktır. Beliril bölgelerdeki kırışıklık ve sarkmaların giderilmesi için botoks veya dermal dolgu uygulamaları etkilidir.
Yüz çizgileri hafifken dolgu, botoks gibi kırışıklık önleyici işlemleri yaptırabilirsiniz. Ayrıca cilt altına anti-aging vitamin, mineral uygulamaları ve lazer işlemleri de yapılabilir. Cilt sarkması için en uygun tedavi yöntemi lazer ve ultrasondur.
Yüzme veya terleme durumlarında güneş kremi daha sık yenilenebilir. Kuru cilt, dolgun cilt hücrelerini büzüşmesine neden olur ve bu da erken ince çizgilere ve kırışıklıklara yol açabilir. Cildi nemlendirmek, ciltte suyu doğal olarak hapsederek küçük çizgileri ve kırışıklıkları maskelemeye yardımcı olur.
Yosun Yağı;
Bu yağ türü ciltte bulunan ölü deriyi temizleyerek, cildi aydınlatır ve sıkılaştırır. Yağdan 3 damla elinize damlatarak, uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 2 saat sonra ılık su ile uyguladığınız yeri durulamalısınız. Haftada 1 kere kullanılması yeterli olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri