Ananasları soyup, dilimledikten sonra pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirip derin dondurucuda donana kadar bekletin. Daha sonra poşetleyip, ağzını sıkıca kapatın ve derin dondurucuya yerleştirin.
Eğer ananas tam olarak olgun değilse, olgunlaşması için dış kabuğunun rengi kahverengiye dönene kadar oda ısısında bekletilmelidir. Buzdolabında saklamak ananasın olgunlaşmasını önleyecektir. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış ananas ise hava geçirmeyen kapalı bir kabın içinde, buzdolabında 3-4 gün kadar saklanabilir.
Eğer ananası saklayıp pasta ve kompostolarda kullanmak istiyorsanız derin dondurucularda saklayabilirsiniz. Ancak kullanacağınız saklama kaplarının veya buzdolabı poşetlerinin vakumlu olması saklama kalitesini arttıracaktır. Vakumlu olarak ananası 1 sene tazeliğinden ödün vermeden güvenle saklayabilirsiniz.
Ananası kabukları soyulmadan oda sıcaklığında maksimum 2 gün saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız bunun için buzlukta bekletmelisiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Oldukça basit ve çok sağlıklı bir yöntem olmanın yanı sıra, ananas kabuğu sayesinde pek çok kişi doğal olarak kilo vermektedir. Genel olarak bahsetmek gerekirse, ananasın saflaştırıcı ve idrar söktürücü özellikleri öne çıkar.
Havasını aldığınız buzdolabı poşetinin ağzını güzelce bağlayın ve buzluğa koyun. Bu şekilde meyveleri 8-12 ay kadar tazeliğini koruyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkartıp, reçel, marmelat ya da soslarında kullanabilirsiniz.
Optimum depolama şartı 7-13 °C'de %85-90 bağlı nemli ortamda depolamadır. Ananas soğuk vurmasına hassastır ve uzun süreli depolanamaz. Normal soğuk depolama süresi 2-4 haftadır.
Ananas meyvesinden günlük C vitamini değerinizin üçte birini alabilmek mümkündür. Ayrıca C vitamini, kanser, kalp hastalığına karşı savaşmaya yardımcı olur. Manganez: Ananas, günlük manganez değerinin %100'den fazlasına sahiptir. Bu vitamin sayesinde metabolizma güçlendirilerek, kemik oluşumuna katkı sağlanabilir.
Unutmayın, ananas buzdolabındayken bile önemli bir raf ömrüne sahip değildir, bu nedenle bu yöntemi kullanırken bile ananasınızı 3-5 gün içinde yemeniz önerilir. Dilimlenmiş ananası soğutun. Ananasınızın ömrünü, önce dilimleyerek buzdolabına koymanın ötesinde bir veya iki gün daha uzatabilirsiniz.
Ananası soyun ve dilimleyin. Pişirme kağıdı serili bir tepsiye kesilen dilimleri yerleştirin. Derin dondurucunuza yerleştirip donana kadar bekletin. Daha sonra donmuş ananas dilimlerini poşete yerleştirip, ağzını iyice kapatın ve derin dondurucunuza yerleştirin.
Pek çok kişi ananasın orta kısmının yenmeyeceğini düşünerek bu kısmı atıyor. Fakat ortasını attığınız zaman hem ziyan etmiş olursunuz hem de bütün faydalarını görmezden gelmiş olursunuz. Ananasın ortasında bulunan silindir şeklindeki biraz tatsız olan bölüm bromelain enzimi bakımından zengindir.
Ananası başka taraflarından da koklamayı deneyebilirsin; yeterince tatlı bir koku, meyvenin her yanından alınabilir. Ama yine de kokuyu, en güçlü olduğu sap kısmından alabilmelisin. Mayalı gibi kokan ananaslardan uzak dur. Ananasın tatlı kokması gerekir ama ananas aşırı olgunsa kokusu alkole ya da sirkeye benzer.
SPERM TADINI ETKİLİYOR
Ananas, kivi, yaban mersini gibi doğal şekerler için de aynısı geçerli. Spermin tadını kötüleştiren ise, fast food, baharatlar, kırmızı et, sarımsak, çay, kahve, soğan, yağlı yiyeceklerdir. İlişkiye girmeden önce bu tür yiyeceklerden kaçınmalısınız.
Ananaslar toplandıktan sonra tam olarak olgunlaşmaz. Mutfak tezgahında ananas yumuşar ve sulanır; ama tadı şekerli olmaz. Ananasın şekerinin tamamı, bitkinin kökündeki nişastadan gelir.
Ananasın iç kabuğunda, ananasın yenilebilen kısımlarından daha fazla bromelain maddesi bulunur. Bu madde sindirime ve zayıflamaya yardımcı olur. Ananas kabukları idrar söktürücü bir etkiye sahiptir. Bu sayede vücuttaki ödemlerin atılmasını kolaylaştırır.
Bağışıklık – Ananasın yüksek antioksidan seviyesi bağışıklık sistemininiz güçlenmesini sağlar. Sindirim – Ananas sindirim sisteminizi sağlıklı kılmaya yardımcı olan enzimler içerir. Doğurganlık – İçerdiği yüksek mineral ve antioksidan oranı doğurganlığı artıran bir etki gösterir.
Bir porsiyon ananas önerilen günlük C vitamini alımının %130'u kadar C vitamini içerir, bu da onu en zengin doğal kaynaklardan biri yapar. C vitamini güçlü bir antioksidan görevi görür, bağışıklık sistemini uyararak ve serbest radikallerle savaşarak hastalıklara karşı hassasiyeti azaltır.
Ananas meyvesi kanınızda melatonin düzeylerini arttırır ve bu melatoninin antioksidan kapasitesini yükselterek sağlıklı şekilde uykuya geçmenize yarar.
Soyulmamış bütün ananas oda ısısında beş güne kadar muhafaza edilebilmektedir. Olgunlaşmamış ananası kabuk rengi kahverengi olana kadar oda ısısında bekletmelisiniz. Aksi takdirde ananas olgunlaşmayacaktır. Soyulmuş ve dilimlenmiş ananası, buzdolabında bir saklama kabında dört güne kadar saklayabilirsiniz.
Bir bütün ananasın kabuklarını kesin ve bir litre kaynamış suyun içine koyun. Kabukları kaynamış suda bir saat kadar beklettikten sonra süzün ve elde ettiğiniz ananaslı suyun içine 1 yemek kaşığı bal ekleyin. Öksürük şurubunuz hazır! Bu şurubu günde 3 kaşık tüketebilirsiniz.
İçerdiği özellik sayesinde kan sulandırıcı etkisi bulunan bu meyve kalp krizlerine karşı koruyuculuk sağlıyor.
Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Dana eti, kuzu eti, kümes hayvanları, kıyma, pişmiş et ve balık gibi etler derin dondurucuda saklamak için oldukça idealdir. Hepimizin sıklıkla tercih ettiği bir saklama yöntemidir.
Genel olarak sebze ve meyvelerin buzlukta saklanma süresi 9-12 ay olarak değişmektedir. Bu nedenle poşetlerin üzerine dondurucuya koyduğunuz tarihin yazılması iyi olacaktır. Diğer bir önemli konu ise, gıdaların ıslak olmaması ve poşetlerde hava kalmamasına özen gösterilmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri