Olgunlaşmamış ananasın tadı ekşi, olgunlaşmışın ise tatlı olur. Olgun olmayan ananas market rafında veya evde mutfakta bekletildikçe olgunlaşır. Fazla olgunlaşan meyvenin kesilmesi, dilimlenmesi zor olabilir.
SPERM TADINI ETKİLİYOR
Buğday çimi, tarçın, limon, nane ve maydanoz gibi besinler, sperminizin tadını iyileştirir. Ananas, kivi, yaban mersini gibi doğal şekerler için de aynısı geçerli. Spermin tadını kötüleştiren ise, fast food, baharatlar, kırmızı et, sarımsak, çay, kahve, soğan, yağlı yiyeceklerdir.
Ananas suyunun içerisinde yüksek oranda bromelin enzimi yer alır. Bromelin enziminin özelliği libidoyu arttırmasıdır. Bu yüzden hem kadınlar hem erkekler cinsel ilişki öncesinde ananas suyu içerek cinsel isteği arttırabilir.
ananastaki asitten kaynaklanan olay. çokça ananas yediğinizde ağzınızı kan içinde kalmışçasına kızartacaktır. ananasın içerisinde bulunan bromelain adlı protein sindiren enzim nedeniyle yerken ağızda uyuşukluk hissi oluşur.
Ananas (Ananas comosus), ananasgiller (Bromeliaceae) familyasından, sıcak ülkelerde yetişen bir bitki ve onun meyvesidir. Anayurdu Güney Amerika'dır. Meyvesi iri, güzel kokulu ve lezzetlidir; üstünde bir demet yaprak vardır.
İlgili 33 soru bulundu
ananas suyu, bromelin enzimi içermektedir ve bromelin de libidoyu artırır. Bu nedenle de kadında ve erkekte cinsel gücü artırarak cinsel isteksizliğe harika bir doğal besin kaynağı olan yiyecekler arasında üst sıralarda yer alır.
Örneğin, portakal, ananas ve greyfurt gibi narenciye meyvelerinin vajinal sıvıların kokusunu ve tadını tatlandırdığı bilinmektedir. Bu tür bir enfeksiyon çok önemli olmamasına rağmen doğru tanı için doktora danışmak en iyisidir.
İşte insan da bir hayvan türü olduğu ve bromelain de hayvan proteinlerini etkili bir şekilde parçalayan bir enzim olduğu için, ananas yediğinizde ağzınızda ve dilinizde acı deneyimleyebilirsiniz. Elbette ananas içindeki bromelain size zarar verecek düzeyde değildir, dolayısıyla acı da oldukça kısa süreli ve geçicidir.
Olgunlaşmamış ananas tüketimi kusma, döküntü ve ishale neden olabilmektedir. Bedende toksin birikimine sebep olmaktadır. Dudak, ağız ve dilde problemler oluşabilir. Seyreltici ve antibiyotik ilaçlar kullanılıyorsa tüketilmemelidir.
Yani ananası çiğnediğimizde, o da bizim ağzımızın içini aşındırabiliyor! Ancak endişelenmeyin, ananası yuttuğunuzda, midenizdeki asitler enzimleri yok eder. Ağzımızı yemesine rağmen, bromelain sağlığa faydaları ile tanınmıştır.
Gebelik korkusu, görev bilinciyle girilen ilişkiler, partnerin erken boşalması ya da sertleşme sorunu yaşaması, kuruluk, cinsel ilişki sırasında duyulan ağrı, menopoz döneminde hormon seviyelerindeki değişim ve bazı ilaçların yan etkileri, cinsel isteksizliğe yol açan etkenler arasında yer alır.
Afrodizyak etkisi gösteren sağlıklı yiyecekler ile bir menü hazırlamak mümkün olacaktır. Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir.
İçerdiği bol miktarda antosiyan ile afrodizyak etkisi yaratıyor. Ayrıca tansiyonu düşürüyor, kanı temizliyor, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlıyor, idrar söktürüyor.
erkeğin yediğine göre değişecek tattır. eğer kişi yakın zamanda (son 1 gün) meyve sebze bazlı vegan beslenmişse spermin tadı tatlı olur, kişi aynı süre aralığında et ve et bazlı ürünler (ör: peynir, tereyağı) tüketmişse, spermin tadı acı olacaktır.
Çam kozalağına benzediği için bu adı almıştır. Olgunlaşmamış ananasın tadı ekşi, olgunlaşmışın ise tatlı olur. Olgun olmayan ananas market rafında veya evde mutfakta bekletildikçe olgunlaşır. Fazla olgunlaşan meyvenin kesilmesi, dilimlenmesi zor olabilir.
Bağışıklık – Ananasın yüksek antioksidan seviyesi bağışıklık sistemininiz güçlenmesini sağlar. Sindirim – Ananas sindirim sisteminizi sağlıklı kılmaya yardımcı olan enzimler içerir. Doğurganlık – İçerdiği yüksek mineral ve antioksidan oranı doğurganlığı artıran bir etki gösterir.
Ananas meyvesi kanınızda melatonin düzeylerini arttırır ve bu melatoninin antioksidan kapasitesini yükselterek sağlıklı şekilde uykuya geçmenize yarar.
Ananas bu yüzden bebeğin ilk gıdaları arasında yer almamalı. Hassas bebekler için bir yaşı beklemekte fayda var. Eğer bebeğinizin bu tür hassasiyetleri yoksa 9 aydan sonra çok küçük miktarda ananas vermeyi deneyebilirsiniz.
Ananas'ın zararları nelerdir? - Mide ile alakalı sorunları olan kişilerde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir. - Midesinde gastrit, ülser veya buna benzer hastalar fazla tüketmemelidirler. - Kan sulandırıcı ilaçlar kullanan hastaların tüketmemeleri gerekmektedir.
Uç ve köklerini kesin
Ananası soymanın ilk önemli noktası, uç kısımlarını kesmektir. Yeşil yapraklı kısımlar tüketmek için uygun değildir. Bu nedenle mutlaka kesilip çöpe atılması gerekir.
Pek çok kişi ananasın orta kısmının yenmeyeceğini düşünerek bu kısmı atıyor. Fakat ortasını attığınız zaman hem ziyan etmiş olursunuz hem de bütün faydalarını görmezden gelmiş olursunuz. Ananasın ortasında bulunan silindir şeklindeki biraz tatsız olan bölüm bromelain enzimi bakımından zengindir.
Vücutta toksin biriktirmeye neden olur. Dudak, diş ve dilde sorunlar yaşanmasına yol açabilir. Bunun haricinde eğer kişi kan seyreltici, antibiyotik ve antikonvulzanlar kullanıyorsa ananas yemekten uzak durmalıdır.
Spermle birlikte erkekten bir bakteri gelirse doğal olarak onun da bir kokusu vardır. Sonuç olarak bir kadın eşinden enfeksiyon almasa bile ilişki sonrası koku olması normaldir.
Soğan, sarımsak, balık ve ağır baharatların tüketilmesi bu kötü kokunun yayılmasına neden oluyor. Bu kötü kokudan kurtulmak için ise sebze ve meyve ağırlık beslenmek önemli bir detaydır. Ananas, portakal, mandalina, greyfurt ve kivi gibi meyveler cinsel organ kokusunu olumlu yönde etkiliyor.
Pembe renkli akıntılar dönemden önce lekelenme sonucunda belirir. Ayrıca erken gebelik durumunda implantasyon kanaması anlamını da taşıyabilir. Kadınların bazılarında yumurtlama aşamasından sonra hafif lekelenmeler görülebilir. Böylece pembe renkli akıntılar ortaya çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri