Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Anayasa Madde 34 ne demek?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Anayasa Madde 34 ne demek?

Anayasa'nın 34. maddesi; fikirlerin silahsız ve saldırısız, başka bir ifade ile barışçıl bir şekilde ortaya konulabilmesi için toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını güvence altına almıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anayasa.gov.tr

Anayasanın 34 maddesi nedir kısaca?

Madde 34 – (Değişik: 3/10/2001-4709/13 md.) Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Yürüyüş yapmak anayasal hak mı?

Anayasa'nın "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı"nı düzenleyen 34'üncü maddesinde, "Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dw.com

Anayasanın 35 maddesi nedir?

Madde 35 – Herkes, mülkiyet ve miras haklarına sahiptir. Bu haklar, ancak kamu yararı amacıyla, kanunla sınırlanabilir. Mülkiyet hakkının kullanılması toplum yararına aykırı olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Gösteri ve yürüyüş hakkı nedir?

2911 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Toplantı/Gösteri Özgürlüğü Hakkı 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 3. maddesi “herkesin önceden izin almaksızın, silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğu” hükmünü içermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

#34 Anayasa Madde 34 - Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Bildiri dağıtmak suç mu?

Gerek 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda gerekse 5326 sayılı Kanun'da bildiri dağıtmak suç veya kabahat olarak düzenlenmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kararlarbilgibankasi.anayasa.gov.tr

Izinsiz eylem yapmanın cezası nedir?

MADDE 28 - Kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşleri düzenleyen veya yönetenlerle bunların hareketlerine katılanlar, fiil daha ağır bir cezayı gerektiren ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde bir yıl altı aydan üç yıla kadar hapis ve onbin liradan yirmibeşbin liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haymana.gov.tr

Anayasanın 40 maddesi nedir?

Anayasa ile tanınmış hak ve hürriyetleri ihlal edilen herkes, yetkili makama geciktirilmeden başvurma imkanının sağlanmasını isteme hakkına sahiptir. (Ek:3/10/2001-4709/16 md) Devlet, işlemlerinde, ilgili kişilerin hangi kanun yolları ve mercilere başvuracağını ve sürelerini belirtmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasalar.org

Anayasanın 50 maddesi nedir?

Madde 50–Kimse, yaşına, cinsiyetine ve gücüne uymayan işlerde çalıştırılamaz. Küçükler ve kadınlar ile bedeni ve ruhi yetersizliği olanlar çalışma şartları bakımından özel olarak korunurlar. Dinlenmek, çalışanların hakkıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aile.gov.tr

Anayasanın 38 maddesi nedir?

Maddesi (Suç ve cezalara ilişkin esaslar) Kimse, işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanunun suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz; kimseye suçu işlediği zaman kanunda o suç için konulmuş olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasalar.org

Protesto etmek suç mu?

Protesto eylemi suç değildir. Herkesin görüş ve düşüncelerini açıklama ve yayma hakkı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: t24.com.tr

Miting yapmak serbest mi?

Madde 3 – Herkes, önceden izin almaksızın, bu Kanun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. (Değişik: 3/8/2002-4771/5 md.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Kaç tane anayasa maddesi vardır?

Anayasa, bugüne kadar yirmi bir kez değişikliğe uğramıştır. Anayasa'da 7 kısım, 177 madde ve 16 geçici madde bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dini nedir?

Madde 2.- (Özgün hali) Türkiye Devletinin dini, Dini İslâmdır; resmî dili Türkçedir; makarrı Ankara şehridir. Türkiye Devletinin resmî dili Türkçedir; makarrı Ankara şehridir. Türkiye Devleti, Cümhuriyetçi, milliyetçi, halkçı, devletçi, lâik ve inkılâpçıdır. Resmî dili Türkçedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anayasa.gov.tr

Geçici madde ne demek?

Geçici maddeler kanunların geçiş hükümlerini düzenleyen maddeleridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Izleyen gün yürürlüğe girer ne demek?

Kanunlar kural olarak Resmi Gazetede yayımlandıkları gün yürürlüğe girerler. Ama yürürlük maddesinde daha ileri bir tarih gösterilmişse o tarihte yürürlüğe girerler. Kanunun hangi tarihte yürürlüğe gireceği belirtilmemiş ise, Resmi Gazetede yayınlandığı günü takip eden günden itibaren 45 gün sonra yürürlüğe girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Anayasanın 70 maddesi nedir?

Anayasa'nın 70. maddesinin birinci fıkrasında “Her Türk, kamu hizmetlerine girme hakkına sahiptir.” denilmek suretiyle kamu hizmetlerine girme hakkı güvence altına alınmıştır. Anılan hak sadece kamu hizmetlerine girmeyi değil kamu hizmetlerinde bulunmayı/kalmayı da güvence altına almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anayasa.gov.tr

Anayasanın 101 maddesi ne diyor?

Adaylık ve Seçimi (Madde 101)

Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Cumhurbaşkanlığına, siyasi parti grupları, en son yapılan genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına veya birlikte en az yüzde beşini almış olan siyasi partiler ile en az yüz bin seçmen aday gösterebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tccb.gov.tr

Anayasanın 79 maddesi ne diyor?

Birinci fıkrasında; ”Seçimlerle ilgili olarak seçim dönemlerinde yapılan yayınlara ilişkin usul ve esaslar Yüksek Seçim Kurulu tarafından düzenlenir.” Page 2 İkinci fıkrasında; “Üst Kurul, medya hizmet sağlayıcılarının seçim dönemlerindeki yayınlarını Yüksek Seçim Kurulunun kararları doğrultusunda izler, denetler ve ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ysk.gov.tr

Anayasanın 51 maddesi nedir?

MADDE 51- (Değişik: 3/10/2001-4709/20 md.) “Çalışanlar ve işverenler, üyelerinin çalışma ilişkilerinde, ekonomik ve sos- yal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme haklarına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Anayasanın 45 maddesi nedir?

MADDE 45- (1) Herkes, Anayasada güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerinden, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve buna ek Türkiyenin taraf olduğu protokoller kapsamındaki herhangi birinin kamu gücü tarafından, ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anayasa.gov.tr

Anayasanın 55 maddesi nedir?

Ücret emeğin karşılığıdır. Devlet, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır. (Değişik: 3/10/2001-4709/21 md.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasalar.org

Suç uydurma suçu memuriyete engel mi?

Üst sınır 3 yıl olsa da alt sınır belirtilmemiştir. Mahkeme tarafından 1 yıldan daha kısa süreli hapis cezası verilir ise memurluğa engel bir durum teşkil etmeyecektir. Ancak suç uydurma suçundan verilecek 1 yıldan daha uzun hapis cezası memurluğa engeldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Eylem yapmak için izin almak gerekir mi?

Anayasa Mahkemesi Batman Valiliği'nin eylem yasağını gerekçe göstererek basın açıklaması yapanlara idari para cezası kesmesini 'hak ihlali' olarak değerlendirdi. Anayasa'nın 34. maddesini hatırlatan AYM "İzin değil bildirim şartı" arandığına hükmetti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.bianet.org

Basın açıklaması yapmak suç mu?

Yasalara göre, gösteriler ve basın açıklamaları için herhangi bir izne gerek yok. Ancak, gazeteciler, "izinsiz/yasa dışı gösteri", "izinsiz/yasa dışı basın açıklaması" ifadelerini kullanmayı sürdürüyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.bianet.org
Önceki makale
İzlanda uçak ile kaç saat?
Sonraki makale
Diş ipi boşluk yapar mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT