Mutfaklarda da tüketilebilen kayısı yağı; kek, pasta ve tatlı gibi hamur işlerine aroma katmak amacıyla tercih edilir.
Kayısı çekirdeği yağı, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu doymamış yağ asitleri, antioksidan ve vitaminlerden zengindir. Bitkisel destek ürünü olarak kullanılabilir. Veya bir bardak meyve suyuna 7-8 damla damlatılarak içilebilir. Direk içilmek istenirse 1 çay kaşığına 3-4 damla damlatılarak içilir.
Kayısı yağı, içerisine bal veya süt eklenerek kullanılabilir. Cilde sürmek için kayısı yağı içerisine 1 yemek kaşığı bal ve süt ekleyebilirsiniz. İyice karıştırdıktan sonra yüzünüze sürüp kurumasını bekleyin. Yaklaşık 20 dakika sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
KAYISI YAĞININ FAYDALARI
Cildin yumuşatılması, göz altı ve yüz, el bakımında da yaygın şekilde kullanılabilen kayısı yağı, kalp sağlığının korunması için de önemlidir. Cildin beslenmesi, saçların onarılması ve saçlarda ve ciltte meydana gelen yağ ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yer tutar.
İlgili 29 soru bulundu
kayısı çakirdeği yağı ile aynı şey olduğu hakkında yaygın bir yanlış kanı olan yağdır. kayısı çekirdeği yağı, adından da anlaşılacağı gibi, kayısı çekirdeğinin sıkılması ile elde edilirken, kayısı yağı, meyvenin (kayısı) disitilasyonu ile elde edilen, hoş kokulu, uçucu yağdır.
Cildin ihtiyacı olan A, E ve C vitaminlerini içeren kayısı çekirdeği yağı, faydalı yağ asitleri bakımından da oldukça zengin bir kaynak. Kayısı yağı olarak da bilinen bu yağ, içerdiği yüksek miktarda omega 3, 6 ve 9 ile cilt bakımının aranan içerikleri arasında yer alıyor.
Kayısı çekirdeği yağı içerisinde A, E ve K vitaminleri bulunur. A, E ve K vitaminleri ile kayısı çekirdeği yağı sizlere pürüzsüz, yumuşacık, sağlıklı bir cilt sağlar.
Kayısı çekirdeği yağı taşıyıcı bir bitkisel yağ türüdür. Sahip olduğu bileşenler ile direkt olarak yüze sürebilirsiniz. Cildi dış etkenlere karşı korumaya yardımcı olan bariyerlere destek verdiği için kullanımında faydayı kısa süre içinde görebilirsiniz.
Kayısı çekirdeği yağı içerisinde A,D,E ve K vitaminleri bulunur.
Kayısı çekirdeği olarak adlandırılan ve yukarıda da söylediğimiz gibi kayısının içinden çıkan çekirdeğin sert kabuğunun kırılmasıyla ortaya çıkan, badem benzeri madde, doğrudan tüketilebiliyor ya da kayısı çekirdeğinin yağı hazırlanarak bu yağ kullanılabiliyor.
Kayısı Çekirdeği Yağı, göz çevrenize yakın bölgelerde uygulanabilir. Gözünüzün içine girebileceği için göz kapağınızda yağ kullanmamalısınız. Kayısı Çekirdeği Yağı cilde faydaları nelerdir? Özellikle hassas ve kuru ciltler için bakım yapankayısı çekirdeği yağı, cildi nemlendirir.
Vücut içerisindeki yağ asitlerini hızlıca parçalayan ve böylelikle de kolay sindirmeye yarayan kayısı, uzun vadeli tokluk hissi sağlayarak sağlıklı ve doğal yollarla zayıflamanızı sağlar.
KAYISI YAĞI CİLDE NASIL UYGULANIR? Taşıyıcı bitkisel yağ bileşen türünde yer alan bu yağ direkt olarak yüze sürülebilir. Cilt bariyerine destek veren bu yağının oldukça önemli faydaları bulunur.
Kayısı yağını saç diplerinize uyguladığınızda egzama, kepek gibi problemlere iyi geldiği biliniyor. Kuru saç dibini nemlendiren kayısı yağı, saçların da daha sağlıklı uzamasına da yardımcı oluyor.
Karabulut, özellikle kayısı çekirdeği yağı çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, kayısı çekirdeği yağının özellikle eklem ağrılarına, vücut ağrılarına, spor yaralanmaları ve ağrılarına karşı etkili olduğunu söyledi.
Kayısı Çekirdeği Yağı Tüylenme Yapar Mı? Kayısı çekirdeği yağının kıl kökleri besleme özelliği vardır. Bu özelliğinden dolayı kaş ve kirpik dökülme problemlerinde tedavi amaçlı kullanılır. Yüz bölgesinde uygulandığında anında tüylenme yapmayacaktır.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Kayısı Çekirdeği Yağı
Kıl köklerini güçlendirici özelliği ile ön plana çıkan yağ, kaş ve kirpiklerin daha çabuk uzamalarını destekler. Daha güçlü, dolgun, gür kaş ve kirpikler için kayısı çekirdeği yağını düzenli olarak her gece yatmadan önce temiz cilde uygulayabilirsiniz.
Cilt için gerekli olan E, A VE C vitamini bünyesinde barındıran kayısı yağı, ciltte oluşmuş veya oluşabilecek lekelerin önüne geçmektedir.
KAYISI YAĞININ YARARLARI
-İçerdiği D vitamini sayesinde güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korur.
Kayısı çekirdeği yağı erkeklerde sakal çıkmasını da sağlar. Saç tellerini güçlendirir. Saçın daha parlak ve canlı görünmesine yardımı olur.
Kayısı yağı doğal nemlendiricidir. Cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi sağlar cildinize vererek ölü hücrelerin temizlenmesine yardım eden kayısı yağı ciltte kolayca emilir ve ölü derinin ciltten pullanarak dökülmesine olanak tanır.
Bu doğal yağı tek başına kullanabileceğiniz gibi evinizde yaptığınız doğal cilt bakım maskeleriniz de kullanmayı tercih edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun farklı doğal ürünlerle birleştireceğiniz kayısı çekirdeği yağı cildinize ihtiyacı olan nemi verecektir.
Kayısı çekirdeği yağı, kayısı çekirdeklerinden elde edilen bir yağdır. Bahar aylarında yetişen kayısı oldukça yüksek bir besin değerine sahiptir. Kayısının yabanisine ''zerdali'' denir. Kayısı çekirdeğinden üretilen yağı, düzenli ve ölçülü kullanıldığında olumlu etkileri görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri