Limonun suyunu sıkın ve bunu domates püresi ya da ketçap, sirke, toz biber, füme kırmızı biber, soğan tozu ve mayonez ile karıştırın. Eğer Hollanda mayonezi gibi daha tatlı bir mayonez çeşidi kullanıyorsanız ilave bir çay kaşığı toz hardal ekleyin.
Andalouse sos, mayonez, yumurta, domates, hardal ve çeşitli baharatların karışımından oluşur. Sosun, turuncuya yakın bir rengi vardır. 1903 yılında Andalouse sos, Fransız Escoffier tarafından ilk kez yapılmıştır.
harika ötesi, muhteşem ve orgazmik tada sahip sos. bir diğer sos ise "samurai sos" olarak adlandırılır. andalouse sos, tat olarak baharat ağırlıklıdır, samurai sos ise acılı bir lezzete sahiptir.
'Samuray' Mayonez: Közlenmiş 1 adet yeşil biberi ufak ufak doğrayın, 8 kaşık mayonez, 1 kaşık üzüm sirkesi, 1 acı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı hardal ekledikten sonra bütün malzemeleri sos kıvamına gelene kadar mikserden geçirin... Afiyet olsun!
belçika'da bolca tüketilen sostur. birçok sos gibi mayonez bazlıdır ve içinde küçük küçük chili parçaları barındırır. çoğu belçikalı için bu sos, aslında turistlere pazarladıkları saf mayonezden daha lezzetlidir.
İlgili 15 soru bulundu
Bir kasenin içinde sızma zeytinyağı, soya sosu, sarımsak, toz şeker, zencefil ve acı sos ile tüm baharatlar konur. Öncelikle sıvı olanları sonrasında toz olanları koymak daha doğru olur. Sonrasında bunları karıştırmak ve kıvam alınca da ocaktan almak gerekir. Soğuduktan sonra ise buffalo sosu kullanmak mümkündür.
1 Tonkatsu sosu hazırlamak için bir kasede ketçap, worcestershire sos, istiridye sosu ve balı çırparak karıştırın. Hazırladığınız sos karışımını servis etmek üzere bir kenarda bekletin.
İlk önce bir başka kasenin içinde yoğurt ve 1 çay bardağı su karıştırılır. Diğer kabımıza sirke, yağ, tuz, karabiber ve küçük doğranmış dereotu ve robottan geçirilmiş soğan, hardal, kırmızı toz biber ve limon suyu eklenir. Sonra yoğurt, mayonez ve ketçap eklenir ve karıştırılır.
Poulette Sos, sade bir Allemande sosuna sote edilmiş mantar, kıyılmış maydanoz ve limon suyu eklenerek yapılır. Bunun için sos tenceresinde tereyağını ufak ufak köpürene kadar ısıt, mantarları ekle ve yaklaşık 5 dakika kadar sotele. Mantarlar yumuşadıktan sonra Allemande sosunu ekleyip 10 dakika daha pişir.
Suyun yarısı ile mısır nişastasını bir kasede çözdürün. Bir tencereye Monin Yuzu Püresini, Monin Mojito Mint Şurubunu, limon suyunu ve kalan suyu ekleyerek kısık ateşte pişirin. Tencereye mısır nişastası karışımı ekleyin ve kalınlaşana kadar karıştırın. Ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Et ve tavuk yemeklerine çok yakışan Worcestershire sosu, hem marinelerde hem de yemek soslarında kullanılabilir. Özellikle ağır ağır pişen et yemeklerinde Worcestershire sosu muhteşem bir fark yaratabilir. Ayrıca salata ve sandviç soslarınızda da Worcestershire sosu kullanabilirsiniz.
Tayland mutfağına ait olan sweet chili sos, kırmızı şili biberinin şeker ile tatlandırılması sonucu elde edildiğinden tatlı-acı sos ismini alır. Tayland'da “nam chim kai” olarak bilinen bu tatlı biber sosu, Tayland'ın yanı sıra Afgan, Malezya ve Batı mutfağında da oldukça popüler bir chili sosu çeşidi.
Maydanoz, limon suyu, sarımsak, acı biber turşusu, tuz ve küçük küpler halinde doğranmış mor soğan eklenir. 15-20 dakika sonra aromaları geçince çok daha lezzetli olacaktır. Ekşi kremalı sos için süzme yoğurt mayonez tuz ve limon suyu karıştırılır. Buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
Kapari ve yumurta aklarını incecik doğrayın. Kornişon turşu, sarımsak, kapari, yumurta, maydanoz, tuz, beyaz biber ve mayonezi bir kâsede karıştırın. Yoğun bir sos kıvamına gelinceye kadar limon suyunu ekleyip çırpın. Servis yapın.
Harissa, Kuzey Afrika orjinli bir sos olup ana malzemeleri arasında kavrulmuş kırmızı biber, Arnavut biberi, kurutulmuş domates, farklı acı biber çeşitleri, baharat ve taze otlar bulunmaktadır. Et, tavuk ve balık marinasyonlarında kullanılabileceği gibi, tek başına ekmeğe sürülerek de tüketilebilir.
Hint Mutfağı'nın en bilinen klasiklerinden Tikka Masala yemeği bol sosu ve yoğun baharratı ile oldukça doyurucu bir Kuzey Hindistan yemeğidir. Tikka Masala'nın en önemli özelliklerinden biri garam masala adı verilen hint baharratlarından oluşan karışımdır. Garam masala sıcak baharrat karışımı olarak da adlandırılır.
İçindekiler. Şeker, iyotlu tuz, mısır nişastası, zerdeçal, kurutulmuş öğütülmüş zencefil, köri, kimyon, acı kırmızı biber, aroma vericiler (süt ürünü), kişniş, domates tozu, karabiber, bitkisel hurma yağı, kurutulmuş öğütülmüş tarçın, limon suyu tozu, kekik, yenibahar, maydanoz.
Minik bir kabın içerisinde mayonez, rendelenmiş sarımsak, yoğurt ve süzme yoğurtu aktarın. Güzelce çırpın. Ardından içerisine kıydığınız yeşillikleri, limon suyunu, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın. Minik bir kabın ya da kavanozun içerisine aktararak afiyetle tüketin.
1.5 kahve fincan zeytinyağı, 1 kıyılmış kuru soğan, 1.5 tatlı kaşığı hardal tozu, 1 çorba kaşığı bal, 1 çorba kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı tuzu derin bir kaba alın. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. En son olarak 1 çorba kaşığı haşhaş tohumunu ilave edip kaşıkla karıştırın.
Bunlardan dördü 18. Yüzyılda Antonin Carême'in bulduğu sos olan: Beşamel sos(béchamel sauce), beyaz sos(sauce velouté), kahverengi sos(espagnole sauce) ve kırmızı sos(tomato sauce). Ancak bu 4 sosa 19. Yüzyılda Auguste Escoffier bu gruba sarı sosu (Hollandaise sauce) da eklenince günümüze 5 tane olarak geldi.
Bir tencerede 1 bardak su, soya sosu, kahverengi şeker, bal, zencefil ve sarımsak tozunu orta ateşte yaklaşık 1 dakika pişirin. Bir bardakta mısır nişastası ve 1/4 soğuk suyu karıştırın; çözünene kadar karıştırın, ardından tencereye ekleyin. Sosu pişirin ve koyulaşana kadar 5-7 dakika karıştırın.
Bir tencereye tereyağını koyup kızdırın. Unu tereyağı ile kokusu çıkıp, renk değiştirinceye kadar kavurun. Ardından köriyi de ekleyip biraz daha kavurun. Süt, karabiber ve tuzunu da ekledikten sonra kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri