Android geliştiricinin temel görevi, Android işletim sistemini kullanarak akıllı telefon ve tabletler için uygulamalar geliştirmektir.
Android geliştirici, Android açık kodlu işletim sistemi tarafından desteklenen cihazlar için uygulama geliştirmekten sorumludur.
Android Geliştirici Seçenekleri, USB üzerinden hata ayıklamayı etkinleştirmenize, Android cihazınızda hata raporları almanıza ve yazılımınızın etkisini ölçmek için CPU kullanımını ekranda göstermenize olanak sağlar.
Android uygulama geliştirmenin temelinde Java ve Kotlin programlama dilleri bulunmaktadır. Java, Android geliştirme dünyasında en yaygın kullanılan dildir ve Google tarafından desteklenmektedir. Kotlin ise, Java'ya göre daha yeni ve modern bir dildir. Bu nedenle, Android geliştirici adayları bu dilleri bilmelidir.
eleman.net verilerine göre, Android Developer 2023 yılında ortalama 40.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Android Developer , Temmuz 2023 yılında ortalama 40.100 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 32.560 TL maaş alıyordu.
İlgili 41 soru bulundu
Android Geliştirici Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Android geliştirici olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden mezun olarak mesleğe adım atmak mümkündür.
Developer yazılım programlarının arkasındaki yaratıcı beyindir ve bu programları oluşturmak veya bir ekip tarafından oluşturulmalarını denetlemek için teknik becerilere sahip olan kişidir.
Android geliştirici, Android destekli cihazlarda uygulama geliştirmekle görevli çalışandır. Android geliştirici müşterilerin taleplerini göz önünde bulundurarak Android uyumlu uygulamalar tasarlar, uygulamanın performansını kontrol eder ve uygulamayla ilgili hataları çözer.
Bu uygulamalar genel olarak Android ve IOS gibi mobil işletim sistemlerinde çalışırlar. Mobil geliştiricilerin görevleri arasında uygulama tasarımı, uygulama test etme, güncelleme ve bakım gibi görevlerde bulunur. Bunun yanı sıra uygulamanın kullanıcı verilerini güvenli tutmak için tüm önlemleri alır.
Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir.
•
o Devam edin ve Android cihazınızın Ayarlar uygulamasını başlatın. o Ardından devam edin ve “Geliştirici Seçenekleri”ni seçin. o Bundan sonra devam edin ve kapatmanız için yanındaki kaydırıcıya dokunun.
Eğer 'Geliştirici Modu'ndan kastınız Ayarlar-Geliştirici Seçenekleri ise garanti dışına çıkmaz.
Etkinleştirmek için:
1. "Ayarlar" > "Hakkında" > "Yazlılım Bilgisi" seçeneklerini açınız ve "Derleme numarası"na 7 defa üstüste basınız. 2. Artık, Ayarlar'ın altında Geliştirici seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.
Mobil uygulama ve oyun geliştiricileri, müşteri hedefleri doğrultusunda yazılım ürünleri ve yazılım sistemleri tasarlarlar. Tasarladıkları yazılım sistemlerindeki verileri doğrulamak için yöntemler geliştirirler. Belirli ve düzenli aralıklarla uygulamayı test ederek olası hata raporlarını revize ederler.
Android cihazların daha işlevsel kullanılabilmesi için sunulan Java tabanlı programlara Android uygulama adı verilir. Android uygulamalar, Google apk marketi olan Google Play üzerinden indirilebileceği gibi apk olarak da indirilip yüklenebilir.
Geliştirici Araçlarına Erişim
Görünüm > Geliştirici > Geliştirici araçları seçeneğini belirleyin. "Alt+command+i" kısayolunu kullanın.
eleman.net verilerine göre, Mobil Uygulama Geliştiricisi 2023 yılında ortalama 33.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Mobil Uygulama Geliştiricisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 32.700 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 26.620 TL maaş alıyordu.
Basit bir uygulamanın geliştirilmesi yalnızca birkaç hafta alırken, daha karmaşık bir uygulamanın geliştirilmesi birkaç ay, hatta bir yıl sürebilir.
Uygulama Geliştirme Uzmanı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Uygulama Geliştirme Uzmanı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 36.700 TL civarındadır.
Yazılım geliştirici, yazılım geliştirme işini meslek edinmiş kimse. Bu terim genelde yazılımın kodlarını yazan kişiler için kullanılsa da, yazılımın nasıl oluşturulacağını planlayan proje liderleri de bu grubun içinde yer alır.
Geliştirme özelliği olan kimse veya şey.
Uygulama geliştirme uzmanı, iş ihtiyacı ve hedefleri doğrultusunda çeşitli yazılım ve uygulamaları tasarlamak ve geliştirmekle sorumludur. Mevcut uygulama veya sistemlerin performanslarını iyileştirme ve takip etme işlemlerini yürütür.
Developer (Geliştirici) Nasıl Olunur? Yazılım geliştirici, developer olmak için kişilerin yazılım alanında kendilerini olabildiğince geliştirip alanında uzman kişiler haline dönüşmesi gerekmektedir. Ancak bu mesleğini belgelemek adına ön lisans, lisans ya da yüksek lisans seviyelerinde eğitim almaları gerekmektedir.
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'muzda ise Yazılım Geliştirme Bölümü 4 yıllık bir müfredata sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri