RAR dosyası WinRaR tarafından kullanılan bir sıkıştırma programıdır. Daha doğrusu dosyaları sıkıştırma programı olarak dile getirmek mümkün. Dosyaların boyutlarını küçültmek suretiyle daha kolay yükleme ve transfer olanağı tanımaktadır.
Sıkıştırmak istediğiniz dosyaya sağ tıklayın ve ardından Gönder > Sıkıştırılmış klasör'ü seçin. Dosya Gezgini açın ve sıkıştırılmış klasörü bulun. Bütün klasörün sıkıştırmasını açmak için sağ tıklayıp Tümünü Ayıkla'yı seçin ve yönergeleri izleyin. Komut şeridinden Tümünü Ayıkla'yı da seçebilirsiniz.
Android telefonunuzda veya tabletinizde rar ve zip dahil olmak üzere bütün sıkıştırılmış dosya formatlarını açabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Android telefonunuzda veya tabletinizde rar ve zip dahil olmak üzere bütün sıkıştırılmış dosya formatlarını açabilirsiniz.
İndirilen veya e-posta ile alınan sıkıştırılmış bir dosyayı Winrar ile açabilirsiniz. Çünkü dosya sıkıştırma ve arşivleme programı olan Winrar, RAR ve ZIP dışında ARJ, BZ2, CAB, GZ, ISO, JAR, LZH, TAR, UUE, 7Z ve Z gibi birçok dosya uzantısını destekliyor.
WinRAR, ZIP dosyalarını açmak ve oluşturmak için en yaygın kullanılan programlardan biridir. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar için kullanılabilir. WinRAR, kullanıcı dostu bir arayüze ve sıkıştırma, arşivleme ve dosya yönetimi özelliklerine sahiptir.
Rar, dosyaların sıkıştırılarak boyutlarının küçülmesine yarar. Bu sayede kullanıcıların sabit ve taşınabilir disk üzerindeki depolama alanları artmış olur. Örnek verecek olursak, büyük bir film arşivine sahip kişiler bu filmleri sıkıştırarak depolama alanında tasarruf edebilirler.
Rar dosyası, Winrar tarafından kullanılır ve sıkıştırma programı olarak kullanılır. Rar dosyalarını sıkıştırma programı ya da sıkıştırılmış dosya olarak kabul etmek mümkündür. Dosyaların boyutlarını küçülterek bilgisayara daha kolay yüklemek ya da transfer etmek mümkündür.
RAR, (İngilizce: Roshal Archive kelimesinden) bir dosya sıkıştırma ve arşivleme formatıdır. Eugene Roshal tarafından oluşturulmuştur. Oluşturucusunun soyadını almıştır. RAR uzantılı dosyalar .rar şeklinde gözükür.
ZIP genelde her türlü işletim sistemlerinde açılabilen bir sıkıştırılmış dosya türüdür. Ancak RAR veya RAR4 Sıkıştırılmasında Anca Programlar İle Açılabilir. Ayrıca Düşük Boyutta Sıkıştırmak İsterseniz En Düşü RAR4 olur.
rar uzantılı dosyalar birçok yerde karşınıza çıkacaktır. Winzip ve Winrar yazılımlarını kullanarak bu dosyaları açabilir ya da siz sıkıştırılmış dosya oluşturabilirsiniz. Her iki yazılım da aslında ücretli ancak basit bir iletişim kutusunu geçerek kişisel kullanım için ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Aynı zamanda DOS için de uyumlu DOS Portu için veya HX-DOS genişletişicisi ile Windows komut İstemcisi'nde çalıştırılabilir. 7-zip, temel olarak 7z arşiv biçiminde çalışsa da, diğer arşiv biçimlerini de okuyabilme yetisine sahiptir.
Bu programların başında tabiiki WinRAR ve WinZIP programları gelmektedir. Eğer elinizde . zip uzantılı bir sıkıştırılmış dosya varsa, yukarıda iki programı kullanarak bu dosyalarınızı dışa aktarabilirsiniz. Eğer isterseniz bu iki programın alternatifi olan başka programlar da kullanabilirsiniz.
WinZip ücretli bir program. Sitesinden indirdiğiniz zaman 21 günlük deneme süresi veriyor. Bu sürenin sonunda yazılımı satın almanız gerekli. Genellikle ticari amaçlı kullanıldığı için fiyatları da biraz yüksek diyebiliriz.
Tek yapmanız gereken bir klasör oluşturmak ve içine aktarmak istediğiniz tüm dosyaları yerleştirmektir. Klasörü oluşturduktan sonra üzerine sağ tıklayıp Gönder> Sıkıştırılmış (Sıkıştırılmış klasör) öğesini seçebilirsiniz. Bu şekilde dosyalarınız gönderilmeye hazır olur.
Seç'e dokunun, ardından bir veya daha fazla dosya seçin. Daha Fazla düğmesine, ardından Sıkıştır'a dokunun. Tek bir dosya seçtiyseniz bu klasöre aynı dosya adına sahip bir ZIP dosyası kaydedilir. Birden çok dosya seçtiyseniz bu klasöre Archive.zip adlı bir ZIP arşivi kaydedilir.
ZIP, dosya ve veri kaybı yaşamadan klasörleri, dosyaları sıkıştırmada kullanılan bir algoritmadır. ZIP ile sıkıştırılan dosyalar ve klasörler “.zip” dosya uzantısına sahip olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri