Depolama alanınızı kontrol etme Google Hesabınızda oturum açın. Sağ üstte profil resminize veya adınızın baş harfine dokunun. Depolama alanını yönet'e dokunun. Üst kısımda, depolama alanınızı tamamen doldurmanın ne kadar süreceğine dair bir tahmin görürsünüz.
Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
Android akıllı telefonun depolama alanı kullanım durumu
Android telefonda depolama alanından ilk etapta kaldırılabilecek içeriklerin olduğu kısım: ” Ayarlar –> Cihaz bakımı –> Depolama ” adımları takip edildiğinde gelinen ekrandır.
Hem dahili depolama hem de microSD kart içindeki verilerin tamamını görmek için Ayarlar > Depolama > Keşif yolunu izleyebilir ya da ES Dosya Gezgini gibi özel bir mobil uygulama kullanabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Başlat menüsünü açın ve "Disk Temizleme" yazın, ardından Disk Temizleme uygulamasını açın. Sistem sürücünüzü (genellikle "C:" olarak adlandırılır) seçin ve "Tamam" düğmesine tıklayın. Disk Temizleme, gereksiz dosyaları bulacak ve size neyi temizlemek istediğinizi soracaktır.
Depolama alanı, müzik ve fotoğraflar gibi verileri tuttuğunuz yerdir. Bellek, uygulamalar ve Android sistemi gibi programları çalıştırdığınız yerdir.
Saklama Alanı ve Veriler > Saklama Alanını Yönet'e dokunun. WhatsApp'ın cihazınızda kapladığı yer miktarı, ekranın üst kısmında gösterilir. Büyük boyutlu veya çok kez iletilmiş öğeleri silerek depolama alanında yer açabilirsiniz. İsterseniz belirli bir sohbette bulunan öğeleri de silebilirsiniz.
Telefonunuzda yüklü olan uygulama sayısı arttıkça, sistem verilerinin kapladığı alan da artacaktır. Aynı şekilde uygulamaları kullanma sıklığınız ve yaptığınız işlemler arttıkça da sistem verilerinin kapladığı alan artacaktır.
Telefonunuzun dahili depolaması mümkün olduğunca yüksek olmalı. En az 64 GB modelleri tavsiye ediyoruz. Eğer oyun sayısını az tutarım derseniz 32 GB ile de işinizi halledebilirsiniz.
SOHBETLER sekmesinde, > Ayarlar'a dokunun. Depolama ve veriler > Depolama alanını yönet'e dokunun.
Android cihazınızda daha fazla depolama alanı elde etmek için başvurabileceğiniz en basit yollardan birisi, microSD kart alıp cihaza takmaktır. 64 GB boyutunda bir kartı, performansına göre, 80 ila 120 TL gibi bir fiyat aralığında bulmanız mümkün olacaktır.
Tamamen sunucuya yedekliyor telefonunda yer kaplamaz.
Akıllı telefonumuzda bu alanı kontrol etmek için Ayarlar>Telefon Hakkında>Depolama alanı yolunu izlemeniz yeterli olacaktır.
SOHBETLER sekmesinde, > Ayarlar'a dokunun. Depolama ve veriler > Depolama alanını yönet'e dokunun. WhatsApp'ın cihazınızda kapladığı yer miktarı, ekranın üst kısmında gösterilir. Büyük boyutlu veya çok kez iletilmiş öğeleri silerek depolama alanında yer açabilirsiniz.
WhatsApp, kullanım sıklığına paralel olarak paylaşılan veriler ile çok ciddi bir depolama alanı kaplamaktadır. Fakat gereksiz olduğunu düşündüğünüz WhatsApp verilerini temizleyerek cihazınızın hafızasını rahatlatabilirsiniz.
128 GB ile neler yapılabilir? Teorik olarak ortalama değerlerle 128 GB'lık depolama alanına 30 bin fotoğraf, 20 bin şarkı, 5 bin uygulama veya 2 bin oyun kurabilmek mümkün. Biz ise videomuzda bu içeriklerin tamamından bir Karma yaparak, hafızanın ne kadar dolacağına yakından bakıyoruz.
Hectopat. Telefon kullanılamaz hale gelir, çok az yer kalınca arama yapmaya bile izin vermiyor.
Depolama alanınızı kontrol etme
Google Hesabınızda oturum açın. Sağ üstte profil resminize veya adınızın baş harfine dokunun. Depolama alanını yönet'e dokunun. Üst kısımda, depolama alanınızı tamamen doldurmanın ne kadar süreceğine dair bir tahmin görürsünüz.
Önemli: 2 yıl boyunca depolama alanı kotanızı aşarsanız Gmail, Drive ve Fotoğraflar'daki içeriğiniz silinebilir. İleti gönderemez veya alamazsınız. Size gönderilen iletiler gönderene geri döner.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri