Android TV, gelişmiş bir işletim sistemi, geniş uygulama desteği ve kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Google Play Store ile entegre olduğu için binlerce uygulama ve oyunu televizyonunuzda kullanmanıza olanak tanır. Ayrıca, Google Assistant desteği sayesinde sesli komutlarla televizyonunuzu kontrol edebilirsiniz.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
Android TV ile Ne Yapılabilir? Android TV Box teknolojisi ile normal bir akıllı televizyon ile yapılabilen pek çok şeyi uygulamak mümkündür. Örneğin Netflix, Digitürk Play, Blu TV, Tivibu Go, Youtube, Facebook gibi uygulamalara sorunsuz bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Tabi bu platformlara ayrı ayrı üyeliğiniz olmalı.
Android işletim sistemli TV'ler
Android TV'ler teknik olarak bir tür akıllı TV'dir. Bu tanıma mükemmel bir şekilde uyar ve bir akıllı TV'den beklenen tüm ekstra özellikleri kullanıcısına sunar. Tek gerçek fark, Google'a ait olan Android'in kendi işletim sistemine ve dolayısıyla kendi markasına sahip olmasıdır.
Öncelikle Android TV Box bir HDMI kablo ile TV'ye bağlanır. Bir ethernet veya Wi-fi bağlantısı ile aynen bir akıllı cep telefonu gibi kutunun internete bağlantı yapması sağlanır. Ardından televizyonunuzu ve Android TV kutunuzu çalıştırdığınızda, cihazın kendi yazılımına göre, bir ana ekran direk karşınıza gelecektir.
İlgili 19 soru bulundu
TV'nize bağlanma
Android telefonunuzda Google TV uygulamasını açın. Sağ alt tarafın yakınında bulunan TV'yi bağla'ya dokunun. Bağlanmak istediğiniz cihazı seçin. TV ekranınızda görünen kodu girin.
Android TV, özünde bir Smart TV olduğundan herhangi bir özellik kısıtlamasına tabi değildir. Bunun aksine Android işletim sisteminin nimetlerinden yararlanarak diğerlerine göre kullanıcılara daha kapsamlı içerikler sunar. Örneğin, uygulama mağazası daha geniştir.
Smart TV modellerinde Android de dahil, Tizen, webOS, Smart Central gibi her tür işletim sistemi kullanılabilir. Android TV ile Smart TV modeli karşılaştırıldığında, akıllı TV'lerde çok daha az uygulama yer alır. Bunun sebebi Android TV'lerin açık kaynak kodlu olmasıdır.
Birçok marka Android TV'ler sunuyor olsa da, en iyi Android televizyon modelleri arasında Sony Bravia, Samsung QLED ve LG OLED yer alıyor. Sony Bravia, oldukça yüksek kaliteli görüntüyü sürdürmek için piyasada en yenilikçi işlemcilere sahip olan televizyonlardan biridir.
Ana ekranın sağ üst köşesinde yer alan "Se ngs" (ayarlar) bölümüne gidiniz. 3. Scroll tuşuyla aşağı inip Ayarlardaki "Network & Internet" (ağ ve internet) bölümüne %klayınız. 4. WiFi hesabınızı bulup parolanızı giriniz ve WiFi'ye bağlanınız.
Smart televizyon modellerinde Android olmayan her türlü işletim sistemi kullanılır. Örneğin; Tizen, Smart Central, webOS ve diğerleri söylenebilir. Netflix veya Youtube gibi popüler uygulamaları kullanmak için smart yani akıllı TV'ler iyi bir seçim olacaktır.
TV bir Android işletim sistemi ile çalışıyor. Mevcut bir Google hesabına bağlandıktan sonra erişilebilen Google Play Store aracılığıyla ek uygulamalar yüklenebilir.
LG, Samsung, Philips, Vestel, Grundig, Seg, Axen ve TCL markalı televizyonları www.vatanbilgisayar.com adresinden veya Vatan Bilgisayar mağazalarından satın alabilirsiniz. Televizyon satın alırken güvendiğiniz markayı seçmenizi tavsiye ederiz.
Android TV artık Google Asistan yüklü olarak geliyor.
Web OS açık ara en iyi TV işletim sistemi.
Google tabanlı android işletim sistemi ile üretilen akıllı TV modelleri android akıllı TV olarak bilinir.
4K TV'ler, standart Full HD (1920 x 1080) TV'lere kıyasla dört kat daha fazla piksele sahiptir. Aynı boyuttaki TV ekranlarında dahi 4K TV görüntü kalitesi, daha büyük piksel yoğunluğu sayesinde daha keskin ve ayrıntılıdır. Bu fark, özellikle büyük ekranlı TV'lerde açıkça fark edilebilir.
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
4K Smart TV ise yüksek çözünürlükte görüntü kalitesine sahip akıllı televizyonlar için kullanılan isidir. Günümüzde 4K kalitesinde görüntü sunan TV modellerinin neredeyse tamamı smart teknolojiye sahiptir.
Netflix'i; internete bağlanan, Netflix uygulamasını sunan ve desteklenen herhangi bir akıllı TV, telefon, tablet, medya oynatıcı veya oyun konsolunda ya da bir bilgisayar kullanarak netflix.com adresinden izleyebilirsiniz.
Standart televizyonlardan farklı özelliklere sahip olan Smart TV ne işe yarar diye merak edenler için birkaç farklı özellik sıralayabiliriz. Bunlardan ilki ve en önemlisi tabii ki internete bağlanma özelliği. Sen de bir Smart TV'ye sahip olarak standart televizyon kanallarından çok daha fazla içeriğe sahip olabilirsin.
Vestel Android TV'lerle İzleme Deneyiminin Sınırları Aşılıyor! Sevdiğiniz eğlenceye ulaşmanın en iyi yollarından biri Android TV.
Eğer televizyonunuz smart tv değilse, yani internetsizse ya telefon bağlantısı oluşturarak internete bağlanabilirsiniz ya da kablo kullanarak. Google Chromecast uygulamasıyla telefon bağlantısı oluşturmak mümkün, IOS işletim sistemine sahip cihazlarda ise Apple TV seçeneği var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri