Ankara Anlaşması ile başvuru yapılabilen en popüler ülkeler; Başta Hollanda, İspanya, Almanya ve İrlanda olmak üzere bunun dışında Danimarka, Belçika, Slovakya, Litvanya, Luxemburg, İtalya ve Fransa da geçerli ama iş kurmak isteyenler için bu ülkeler pek avantajlı değil diyebiliriz.
12 Eylül 1963 Ankara Antlaşması
Ankara Anlaşması, İngilizce adı ile Ankara Agreement. Türkiye Cumhuriyeti devleti ile Avrupa Ekonomik Topluluğu arasında 12 Eylül 1963'te imzalanan . bir ortaklık antlaşmasıdır.
Miktar şu şekilde hesaplanır; bir aylık gideriniz 1.000 GBP, şirketinizin kâra geçmeye başlama süresi ise 12 ay olarak düşünülmektedir. Yani Ankara Antlaşması ile İngiltere'ye giderken kuracağınız iş için gerekli olan sermayenin dışında, yaşam giderleriniz için yanınızda, 12.000 GBP götürmeniz gerekmektedir.
İngilterede Ankara Anlaşması Uzatma ve Süresiz Oturum Vizeleri devam ediyor. Almanya ve Hollanda da Ankara Anlaşması ile iş kurma vizesi ile İrlandada Türk İşçi vizesi de eskiden olduğu gibi devam ediyor. İngilterede uzatma ve süresiz oturum vizelerinde kararı bekleme süresi de kısaldı.
İlgili 26 soru bulundu
Türkiye'den iş insanlarının İngiltere'de şirket kurarak veya kendi işini yaparak oturma izni almasına olanak sağlayan Ankara Anlaşması, 1 Ocak 2021'de İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden ayrılmasının (Brexit) ardından geçiş döneminin tamamlanması nedeniyle sonlanacak.
2. Kimler başvurabilir? Hangi meslekler olabilir. İngiltere'de iş kurmak veya kendi işini yapmak isteyen 18 yaşını aşmış; yapacağı işe yetecek kadar sermayesi bulunan tüm Türk vatandaşları başvurabilir. Bu vize türünde İngiltere'de bulunan kişilerin iş yeri açma veya işçi çalıştırma zorunluluğu yok.
1. Anlaşma bir yandan Türkiye Cumhuriyeti ülkesinde, öte yandan Belçika Krallığı, Federal Almanya Cumhuriyeti, Fransa Cumhuriyeti, İtalya Cumhuriyeti, Lüksemburg Büyük Dükalığı ve Hollanda Krallığının ülkelerinde uygulanır.
Hollanda Çalışma İzni Hakkında
Hollanda'da çalışacaksanız ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden birisinin vatandaşı değilseniz Hollanda Çalışma Vizesi almalısınız. Ancak 90 günden daha az süre için çalışacaksanız Hollanda ticari vize alabilirsiniz. 90 günden fazla çalışacaklar için uzun süreli çalışma vizesi almalısınız.
Ankara Anlaşması Hollanda ile normal şartlarda 100.000 veya 200.000 Euro gibi sermayelerle yapılabilecek Avrupa Birliği yatırım ve vatandaşlık kapılarını. 5-10 bin Euro gibi cüzi rakamlarla tamamlayabilir.
İngiltere, Ankara Sözleşmesi kapsamında Türk vatandaşlarına iş kurma ve ülkede yaşama hakkı vermekteydi. 2020'de İngiltere'nin Brexit süreciyle Avrupa Birliği'nden ayrılmasının ardından Ankara Anlaşması'nın geçerliliği de bu ülke için ortadan kalkmıştır.
2020 yılı sonuna kadar İngiltere'nin de uyguladığı Ankara Anlaşması ile bu ülkeye yerleşmek mümkündü. Ancak İngiltere'nin Brexit süreci ile Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılması ile Ankara Anlaşması uygulaması da İngiltere için sona erdi.
Avrupa Birliği (AB) üyesi devletlerden biri olan Hollanda, Umuma Mahsus pasaport sahibi T.C. vatandaşlarından vize isteyen bir ülkedir. Diplomatik (siyah), hizmet (gri), hususi (yeşil) pasaport sahibi T.C. vatandaşları ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Hollanda seyahatlerinde vizeden muaftır.
Madde - 9.
Akit Taraflar, AnlaĢma'nın uygulanma alanında, 8. maddenin uygulanması ile ilgili olarak ortaya konabilecek özel hükümler saklı kalmak üzere, uyrukluk dolayısıyla uygulanan her türlü ayrımın, Topluluğu kuran AnlaĢmanın 7. maddesinde anılan ilke uyarınca yasak olduğunu kabul ederler.
Ankara Antlaşması Vizesi size İngiltere'de serbest meslek sahibi olmak imkanı verir. Serbest meslek olarak icra edilebilecek olan her türlü işi yapabilirsiniz. Ancak İngiltere'nin kendi özel sertifikasını gerektiren avukatlık, doktorluk, diş hekimliği ve mali müşavirlik gibi işleri yapamazsınız.
Avukat Ali Güden detayları açıkladı. İngiltere Ankara Anlaşmasına benzer yeni iş vizesi “Yenilikçi Kurucu Vizesi”ni duyurdu. Yenilikçi Kurucu vizesi ile İngiltere'de 3 yıla kadar kalabilirsiniz. İşinizde ilerleme kaydettiğinizi göstermek için 12 ay ve 24 ay sonra onaylayan kurumla görüşmeniz gerekecek.
Çalışma İzni Almak
İrlanda, Portekiz, Almanya Danimarka ve Finlandiya çalışma iznini kolay veren ülkeler arasındadır.
Hollanda'nın ticaret, sanayi, turizm ve teknoloji alanlarında gelişmiş olması, bu alanlarda geçerliliği olan mesleklerde iş imkanlarının artmasını sağlamaktadır. Hollanda'da iş imkanı daha fazla olan meslekler arasında sera işçiliği, fabrika işçiliği, doktorluk, avukatlık, mühendislik, muhasebecilik ve aşçılık bulunur.
Hollanda'da yıllık 20.000 Euro'ya kadar olan kazanç için brüt maaş üzerinden %36.65 oranında vergi kesintisi uygulanıyor. Buna göre aylık brüt 1750 Euro olan asgari ücret vergi kesintisinden sonra 1100 Euro'ya düşüyor ve 2023 yılı itibariyle NET ASGARİ ÜCRET 1100 Euro olarak ödeniyor.
Hollanda avrupa birliği üyesi olduğu için Ankara Anlaşması Hollanda sona ermeyecektir.
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması sonrası tanınan bir yıllık geçiş sürecinin sona ermesiyle birlikte Türkiye vatandaşları için ülkede şirket kurarak oturum izni alma imkanı ortadan kalktı. Fakat buna olanak sağlayan Ankara Anlaşması, diğer AB ülkeleri için geçerli olmaya devam ediyor.
Ankara Anlaşması vizesi başvuruları kısmen değişiklik göstermesine karşılık maksimum 30 günde sonuçlanmaktadır. Ancak Ankara Anlaşması vize başvurularının sonuçlanma süresi zaman zaman degisebilecektir. Ankara Anlaşması 2-3 haftalık bir sürede de sonuçlanabilir.
İngiltere'de oturma izni almak için uzun süreli bulunma sağlayacak olan vize türüne başvuru yapılması gerekmektedir. Oturma izni, İngiltere hükümeti tarafından tanınmış olan başvuru merkezleri aracılığı ile gerçekleştirilmeli. Adaylar da geçerli olan pasaport ve başvuru belgeleri ile oturma iznine başvuru yapabilirler.
Ankara Antlaşması kapsamında Almanya'ya gitmek isteyen kişilerin, Türkiye'de bulunan Almanya dış temsilciliklerine başvurmaları gerekmektedir. Almanya'nın Türkiye'de bulunan dış temsilcilikleri, Ankara Almanya Büyükelçiliği, İstanbul Almanya Konsolosluğu ve İzmir Almanya Konsolosluğu'dur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri