Bu alanda su açılmasının ardında geriye bir tek gerekli işlemlerin yapılması gerekir. Bireylerin doğrudan bu merkeze gidebilmesi için adres Ulubey, Taşdelen caddesi No: 53, 06360 Altındağ/ Ankara olarak bilinmektedir. Ayrıca ASKİ genel müdürlüğü binası numarası ise (0312) 616 21 97 olarak bilinmektedir.
“İlk olarak www.aski.gov.tr üzerinden Online işlemler bölümüne kimlik bilgileri ile kayıt yaptırılacak. Satın alınan ya da kiralanan konutun abone numarası ile T.C. Kimlik numarası online abonelik sistemine giriş yapılacak.
Yeni su aboneliği alma işlemi için öncelikle ilgili bildirimi yapmak için yaşadığın şehirdeki belediyeye bağlı olan Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvurman gerekiyor. İlgili hizmet dairesine fiziksel olarak başvuruda bulunmak ve zaman ayırmak istememen durumunda ise alternatif olarak E-Devlet başvurusu öne çıkıyor.
Ama 2023 yılı abonelik ücretini 529.70 TL üzerinden alıyor.
Başkentlilerin, www.aski.gov.tr adresindeki 'online abonelik işlemleri' butonunu tıklayarak, buradaki formları doldurup su abonelik işlemlerindeki değişiklikleri yapabileceklerini ifade eden Genel Müdür Kaya, “Öncelikle T.C. kimlik numarası ile online işlemlere kayıt yapılması gerekiyor.
İlgili 21 soru bulundu
Su abone ve plaka ücreti: Su abone plaka ücreti; 30,00 TL alınır. İdarece belirlenmiş kurallara göre tesisatını hazırlatmaya abone başvurularında ikinci keşiften sonra gidilen her kontrol için 40,00 TL ücret alınır.
Bir konut için ilk kez su aboneliği başvurusu yapacaksanız su dağıtım firmasının şubesine bizzat başvuru yapabilirsiniz. İlk kez abonelik açtırma için gerekli belgeler ise şunlar: Nüfus cüzdanı Tapu veya kira kontratı
1kW mesken için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 37,6 TL güvence bedeli alınır. 5kW mesken için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 188 TL güvence bedeli alınır. 1kW ticarethane için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 106,9 TL güvence bedeli alınır.
Su abonelik ücreti, her yıl değişkenlik gösteriyor. 2022 yılı için belirlenen su açtırma bedeli ise, 196,5 TL olarak belirlenmiştir. Belediyelerden bu hizmeti satın almak isteyen kişiler ise, ilgili birime gerekli ödemeleri yaparak başvuru işlemlerini kısa zaman içinde gerçekleştirebilir.
Yeni su aboneliği alma işlemi için öncelikle ilgili bildirimi yapmak için yaşadığın şehirdeki belediyeye bağlı olan Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvurman gerekiyor. İlgili hizmet dairesine fiziksel olarak başvuruda bulunmak ve zaman ayırmak istememen durumunda ise alternatif olarak E-Devlet başvurusu öne çıkıyor.
e-Devlet Kapısı ile 60 ilimizde bulunan 60 su ve kanalizasyon işletmelerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Açtırılacak su aboneliği kesinlikle suya kullanacak kişinin (daire sahibi ya da kiracı) üzerine olmalıdır. Su abonelik açtırma işlemi için kira sözleşmesi şart mı? Kira sözleşmesi şart değildir. Ancak kira sözleşmesi yoksa tapu kaydı, ikametgah ya da lojman tahsis belgesi olması gerekir.
10 yıllık kullanım süresi (periyodik muayenesi) dolmamış kartlı sayaç abonelerinin sayaçları ise İdaremize başvuru yapmaları halinde, mekanik sayaç bedeli (45,01 TL), sayaç takma bedeli (17.70 TL) ve güvence bedeli (67,72 TL*) olmak üzere toplam 130,43 TL (Güncel fiyatlandırma yapılacaktır) ödenmek üzere mekanik sayaç ...
İlk olarak su aboneliği açılması için kanal bağlantı ücreti ve atık su bedeli altında bir miktar ücret alınır. Bu ücret yeni zamanlar ile birlikte tam olarak 166, 74 lira olarak belirlenmiştir.
** SON DÖNEM VE GEÇMİŞ DÖNEM FATURALARINIZI P.T.T. ŞUBELERİNDEN, OTOMATİK VEZNELERİMİZDEN ve İNTERNET ŞUBEMİZDEN ÖDEYEBİLİRSİNİZ.
E-RANDEVU İLE SIRA BEKLEMEYE SON
Büyükşehir Belediyesi, E-RANDEVU sistemiyle abonelerin, “www.aski.gov.tr” adresinden online randevu alarak abonelik işlemlerini yapmalarını kolaylaştırıyor.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Abone işlemleri için şubelere gitmeden önce internetten ya da 185 Çağrı Merkezi'nden randevu alınması gerekiyor.
İlk kez yapılacak doğalgaz bağlantı bedeli ev sahibi tarafından ödenir. Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Dağıtım firmalarına ödenen güvence bedeli evin içerisinde oturan kiracı tarafından ödenir.
Teklif olduğu gibi yasalaşırsa iskansız konutlara abonelik hakkı gelecek. Oturulmaya başlanan ancak imar aykırılıkları nedeniyle iskanı olmayan konutlar elektrik ve su aboneliği alabilecek.
Kurul tarafından 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak güvence birim bedellerinin, sanayi, kamu ve özel sektör abone grubu için kilovat başına 239 lira, mesken aboneleri için 84 lira 10 kuruş, şehit aileleri ve muharip gaziler için 42 lira, tarımsal faaliyetler, aydınlatma ve diğer aboneler için 113 lira 40 kuruş ...
Kendi eviniz ya da kiralık daire olması fark etmeksizin konutlar için deprem sigortası yaptırılması gerekmektedir. Doğalgaz, elektrik ve su abonelikleri sırasında DASK talep edilmektedir. Bu nedenle DASK olmadan söz konusu abonelik işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi mümkün değildir.
Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılır. Teminat bedelleri Konut 575,91 TL, Mesken-İnşaat 1050,75 TL, İşyeri 981,63TL, İnşaat 6.473,10 TL'dir. Sanayi abonelerinin teminatları sayaç çaplarına göre alınmaktadır. Suyu kapalı abonelerden 127,72 TL Açma Ücreti alınmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri