Ankara'ya gidildiğinde, yöresel lezzetlerden biri olan Ankara kebabı mutlaka denenmelidir. Ankara ile özdeşleşmiş lezzetler olan Ankara tavası, kokoreç, bulgur pilavı, öllüğün körü, Ankara kebabı, İnceğiz çorbası, Beypazarı güveci, İskender, Ankara simidi ve tamtak tiridi de denenmesi gereken lezzetler arasındadır.
#1 Ankara Tava (Pirzolalı)
Nefis Yemek Tarifleri yazarlarının elinden çıkmış Ankara tava yemeğinin tavuklu, kuşbaşılı hatta hindili tariflerine rastlayabilirsiniz. Listeye en sevilenlerinden biri olan pirzolalı Ankara tava yemeği ile başlıyoruz.
İlgili 30 soru bulundu
“Ankara'nın nesi meşhur?” sorusu gündeme geldiğinde akıllara gelen ilk yanıt şüphesiz Anıtkabir. Her yıl şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Anıtkabir, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarını da içeren muazzam bir kompleks olma özelliği taşıyor.
Ankara'nın nesi meşhur denildiğinde adeta Ankara' nın simgesi olan Anıtkabir listenin yıldızı oluyor. Ankara kalesi, Ankara Kedisi ve Tuz Gölü' de Ankara ile özdeşleşmiş en önemli tarihi ve kültürel miraslar arasında.
Yöre sofrasının baş tacı Beypazarı Baklavası´nın en önemli 80 kat ince yufkadan yapılmasına rağmen kalınlığının yalnızca 5-6 cm. olmasıdır. Her beş yufkadan sonra araya konan ceviz içiyle birlikte 4 saat pişirilen ev baklavaları, damaklarda bıraktığı unutulmaz tadıyla meşhurdur.
Ankara'nın En Meşhur Tatlısı: İçi ceviz dolu şerbetli Ankara tatlısı, tereyağı kokulu baklava ve kaymaklı burma tatlı Ankara'da yiyebileceğiniz tatlı çeşitleri arasındadır. Ankara'da tatlı yemek için ise Hatun Pastanesi, Baklavacı Hacıbaba, Dere Pastanesi, Bonapple Cafe ve Düveroğlu'nu tercih edebilirsiniz.
Ankara ilimizde armut ve üzümü meşhur meyvelerindendir. Ankara'nın Anıtkabir, Atatürk Orman Çiftliği, Ankara kalesi gibi gezip görülecek yerleri meşhurdur.
Aspava “Allah Sağlık, Para, Afiyet Versin Amin” cümlesinin baş harflerinden oluşan kısaltmadır.
Ankara dendiğinde ziyaret edilecek yerlerin en başında elbette Anıtkabir geliyor. Gazi Mustafa Kemal'in ebedi istirahat yeri olan anıt mezar büyük komutanın şanına ve şahsiyetine yakışır nitelikte bir mimari yapı.
İkamet edilen ile göre nüfus kütüğüne kayıtlı olunan il istatistiklerine göre, Ankara'da en çok Çorumlu, Yozgatlı ve Çankırılı, en az ise Yalovalı, Hakkarili ve Kırklarelili yaşıyor.
Ankara seyahatinde hediyelik eşya alışverişi için ayrıca; Beypazarı kurusu, Atatürk maketi ve rozeti, geleneksel el sanatları ürünleri, havuç lokumu, Güdül leblebisi, bal, dut ve Kalecik Şarabı da satın alınabilir.
Ankara Türkiye'nin en gelişmiş şehirlerinden bir tanesidir. Aynı zamanda Türkiye'nin ikinci büyük şehri olarak bilinmektedir. Ankara özellikle gece hayatı ile ünlü olan bir şehir olduğundan dolayı şehre gelenler gece hayatına mutlaka katılmaktadırlar. Ankara'da gezilmesi görülmesi gereken yerlerin sayısı fazladır.
Ankara'nın görülmesi gereken doğal güzellikleri arasında; Mogan ve Eymir gölleri, Gençlik Parkı, Kuğulu Park, Seğmenler Parkı, Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, Ahlatlıbel Atatürk Parkı yer almaktadır. Altındağ ilçesinde bulunan Gençlik Parkı, şehir merkezine 3 km uzaklıktadır.
26.897 km2'lik bir alana sahip olan Ankara, 39.57 K enlemi ile 32,53 D boylamları arasında yer alır. Deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 890 m'dir. Doğu yönünde Kırşehir ve Kırıkkale, Batı yönünde Eskişehir, Kuzey yönünde Çankırı, kuzeybatı yönünde Bolu ve Güney yönünde Konya ve Aksaray illeri ile çevrilmiştir.
Hamamönü, adını bir Türk boyu olan Oğuzların Bayındır boyu beylerinden Karacabey'in yaptırdığı Çifte Hamamdan almıştır. Tarihi Karacabey Hamamı burada bulunmaktadır. İstiklal Marşı'nın yazıldığı Mehmet Akif Ersoy Parkı ve parkın içerisinde Mehmet Akif Ersoy Müze Evi yer almaktadır.
Onlarca üniversiteye ve dolayısıyla üniversite çağındaki binlerce gence ev sahipliği yapan Ankara'da turist iseniz ve gece eğlenmek istiyorsanız Kızılay Meydanı'nda, Sakarya Caddesi'nde, Tunalı Hilmi Caddesi'nde, Arjantin Caddesi, Tunus Caddesi, Azerbaycan Caddesi, Filistin Caddesi ve 7. Cadde'de bulunan ve ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri