Anlaşmalı kargo şirketi ile göndereceğim. Kargo ücretini kim ödüyor? Sürat, PTT veya Yurtiçi Kargo ile yapacağınız gönderimlerde eğer ürünü satılığa çıkartırken kargo bedava (ücretsiz) yani satıcı öder seçeneğini seçtiyseniz ürünü gönderirken Kargo Şube yetkilisi ücreti sizden talep edecektir.
Gönderiler için anlaşma yapılacak olan kargo firmasına karar verildikten sonra ise firmaya yakın olan kargo şubesine gidilerek anlaşma için görüşülmelidir. Gönderilerin adet ve paket boyutlarına göre bir kargo maliyeti belirlenir. Şube müdürü ile 6 aylık ya da 1 yıllık sözleşme yapılır ve imzalanır.
Günlük paket sayısı ile orantılı olarak daha düşük ve sabit fiyatlarla gönderim yapılabilmesi üzerine kargo firması ve gönderici arasında imzalanan sözleşme, kısaca kargo anlaşması anlamına gelir.
S - Param Güvende yöntemi ile satın aldığınız ürün için, herhangi bir kargo ücreti ödemezsiniz. Ürünü satın aldıktan sonra, satıcı anlaşmalı olduğumuz PTT ya da Yurtiçi Kargo firması aracılığıyla ürünü satın alırken seçmiş olduğunuz adresinize kargolayacaktır.
Vergi Levhasız Kargo Anlaşması Yapılabilir mi? Bir kargo anlaşması yapabilmek için vergi levhasına sahip olmanız gerekir. Bir başka değişle eğer satış gerçekleştirdiğiniz bir şirket bulunmuyorsa herhangi bir kargo firması ile anlaşma gerçekleştiremezsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Aras Kargo ile Anlaşma Nasıl Yapılır? Aras kargo ile anlaşma yapmak için gönderi ve taşıma şartlarını öğrenmek, anlaşmayı yapmak üzere bölgede bulunan şubeye gidilmelidir. Yetkili kişi ile gerekli koşullar konuşulmalı ve işletme ya da şahıs adına sözleşme yapılmalıdır.
Shopier'in anlaşmalı kargo hizmetini kullanarak MNG Kargo, PTT Kargo veya Yurtiçi Kargo firmaları ile çok avantajlı fiyatlardan kargo gönderimi yapabilirsiniz.
Ürününüzü tüm Türkiye'deki alıcılar ile buluşturursunuz, bu sayede ürününüz daha hızlı satılır. Ürünü alıcıya, anlaşmalı kargo ile ücretsiz olarak gönderirsiniz. Alıcılar ürününüzü kredi kartına taksitle satın alabilir. Sattığınız ürünlerde satış komisyonu ödemezsiniz, bu sayede tüm kazancınız size kalır.
1-) GÖNDEREN tarafından yapılacak navlun ücreti alıcı tarafından ödenecek gönderimlerde, alıcı kargo ücretini ödemez ise teslimat yapılmaz. GÖNDEREN, talimatı olmaksızın teslimat yapılsa dahi kargo ücretini ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Ödeme konusundan doğan gecikme ve anlaşmazlıklarda hiçbir sorumluluk üstlenmez.
Ticaret Bakanlığı'ndan yeni karar: İade kargo ücretlerini artık tüketiciler ödeyecek! Ticaret Bakanlığı'nın internetten alışverişi kapsayan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.
Trendyol Hangi Kargo Firmaları ile Çalışıyor? Trendyol'un Yurtiçi, MNG, Aras, Sürat, UPS, PTT Kargo, Horoz Lojistik ve Ceva firmalarıyla anlaşmaları bulunmaktadır.
Shopier mobil uygulamasında hesabınıza giriş yapıp menü üzerinden "Siparişler" bölümüne ilerleyiniz. Kargo kodu oluşturmak istediğiniz siparişinizin üzerine tıklayınız. Açılan sipariş detayı bölümünde alt tarafta yer alan "Anlaşmalı Kargo" sekmesine, ardından "Anlaşmalı Kargo Kodu Al" butonuna tıklayınız.
Şirketlerin kargo şirketleri ile kapıda ödeme sisteminde anlaşması gerekmektedir. Kapıda ödeme sistemi kayıt formunu doldurduktan sonra bahsettiğimiz belgelerle beraber kargo firması başvuru yapıyorsunuz. Başvurunuz kargo firması tarafından değerlendiriliyor.
Alıcı Ödemeli (A.Ö): Kargo ücretinin alıcı tarafından ödenmesidir. Alıcının şubeden veya adresinden gönderiyi teslim almadan önce kargo bedelini ödemesi gerekmektedir.
2023 MNG Kargo Ücretleri
Ağırlık olarak daha fazla olan kargolar için ise; şehir içi 22 TL, 600 km uzaklığa kadar 43 TL, 21-30 kg arası 91 TL, 600 km kadar çevreye taşımacılık için 190 TL ücret alınacaktır.
Nedir? Satışı yapılan ürünün, Yurtiçi Kargo tarafından alıcısına ulaştırılması ve teslimat anında, ürün bedelinin, alıcıdan tahsilatının yapılıp gönderene aktarıldığı hizmettir.
Kargo sahibi bu süre içerisinde kargosunu teslim almazsa, kargo firması genellikle kargo ücreti ve depolama ücreti gibi ek masraflar talep eder. Kargo sahibi, kargosunu teslim alamadığı durumlarda, kargo firması ile iletişime geçerek kargonun ne olacağını öğrenebilir.
'TUZAKLARA DÜŞMEYİN'
Kargo alınmadığı takdirde gönderene iade edilir. İnternetten alışverişlerde tüketicinin siparişten sonra teslim anına kadar vazgeçme hakkı olduğu gibi teslim alsa bile teslimden itibaren 14 gün zarfında koşulsuz, cezasız ve herhangi bir masrafa katlanmadan iade hakkı vardır.
Bu konuda bir zorlama yapılamayacak, müşteri dilerse siparişi satın almaktan vazgeçebilecektir. Sonuç olarak, tüketici ürünü teslim almadığında kargo ücretini ödemek zorunda değildir. Ürünü iade etmek istediğinde iade kargo ücretini ödemekle yükümlü değildir.
“Bana Özel/Param Güvende/Satış İşlemlerim” bölümünden satış işlemini onayladığınızda sistem tarafından ücretsiz kargo kodu oluşturulacaktır. Ürününüzü seçtiğiniz kargo firmasına bağlı olarak herhangi bir PTT ya da Yurtiçi kargo şubesine giderek alıcıya kargolayabilirsiniz.
"Param Güvende" sistemi ile gerçekleştirilen tescil işlemleri, satıcı taraftan tahsil edilmek üzere 10 TL'si Noterler Birliği'nin payı olmak üzere toplam 13,90 TL gibi düşük bir maliyetle gerçekleşecektir. Ücret satıcıya EFT ile gönderilecek satış bedelinden düşülerek tahsil edilir.
Ozan Süner, Yener Dilber ve Burak Sekmen tarafından kurulan Shopier, Türkiye'de elde ettiği başarıyı yurt dışına taşımak için kolları sıvadı.
Shopierden Alışveriş Güvenli mi? Shopier dükkanında satıcı, kredi kartı ile ödeme alabilir. Satıcı Sanal POS kullanmadan müşterilerinin kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme yapmasını mümkün kılar. Shopier'e üye olan alıcılar, kredi kartı / banka kartı ile ödemelerini güvenilir bir şekilde yapabilir.
Siparişlerinizi her salı günü en geç saat 18:00'e (TSİ) kadar kapattığınızda teslimat bilgileri sistem tarafından kontrol edilir. Bir eksiklik olmaması durumunda ödemeleriniz her hafta çarşamba günü toplu olarak banka hesabınıza aktarılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri