Almanya'da ikametgah kaydı sahibi olmadan üniversiteye kayıt yaptıramaz, Blue Card başvurusunda bulunamaz, yabancılar dairesindeki işlemlerinizi tamamlayamazsınız. Almanya'daki hayatın ilk adımlarından biri olan bu işlemi ne zaman, nerede ve nasıl yapabileceğiniz ile ilgili bilgileri bu yazıda bulacaksınız.
Almanya özelinde, ikametgah yapılması işlemine “Anmeldung” denmektedir ve Almanya'da yukarıdaki süre koşulunu sağlasalar bile Anmeldung'u olmayan kişi de yurtdışında yerleşik sayılmaz[2]. -Üçüncü şart ise, söz konusu kara taşıtının yurtdışında ikamet edilen ülkede kayıtlı olmasıdır.
Onaylama işlemi e-imza, mobil imza ya da SMS doğrulaması ile yapılır. Doğrulama sonrası SMS bilgilendirmesi gelir ve muvafakat verilmiş olur. İkinci adım ile adres değişikliğini tamamlamak için verilen muvafakat 5 gün geçerlidir. Bu işlem 1 yıl içinde en fazla 2 kere yapılabilir.
Adres değişikliğinin sisteme yansıması 24 saat sürebilir. Ayrıca adres değişikliğinde bulunan kişinin eski oturduğu konuttan otomatik olarak kaydı düşer. Aynı anda iki farklı adreste ikamet kaydı bulunamaz.
Adres Beyanında Bulunmama Cezası
5490 sayılı Kanunun 68 inci maddesi uyarınca 2023 yılı için; Adres bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 285,00 TL, Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 5958,00 TL.
İlgili 30 soru bulundu
Hukuken herkesin sadece bir adet ikametgah adresi bulunuyor. Dolayısıyla yerleşim yeri değiştiğinde ikametgah adresinin de değişmesi gerekiyor.
Süresi içerisinde adres değişikliğini bildirmeyenlere 285,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.
Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.
ADRES BEYANI
Adres bildirimi www.konsolosluk.gov.tr üzerinden randevu almak suretiyle ŞAHSEN Başkonsolosluğumuza gelerek veya gerekli belgeleri kayıtlı posta yoluyla göndermek suretiyle yapılabilir. E-mail yoluyla adres beyanı işlemi yapılamaz.
Almanya oturum izni sayesinde Avrupa Birliği üyesi olan Avusturya, İtalya, Danimarka Belçika, Fransa, Çek Cumhuriyeti, GKRY, Estonya, Finlandiya, İngiltere, Bulgaristan, Hırvatistan, İspanya, Macaristan, Hollanda, Portekiz, İrlanda, İsveç, Letonya, Litvanya, Romanya Lüksemburg, Malta, Polonya, Slovakya, Slovenya ve ...
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
6-Türkiye'ye gelen her yabancılar ikamet tezkeresi almak zorunda mıdır? Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir.
1.Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız ülkemizde yapılacak seçimlerde oy kullanabilmek için Yurtdışı Seçmen Kütüğü'nde kayıtlı olmalıdır. Yurtdışı Seçmen Kütüğü'nde kayıtları olmayan vatandaşlarımızın adres beyanında bulunmaları gerekmektedir.
Yurt dışında ikamet ettiği halde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmayan seçmenler 17 Mart tarihine kadar bulundukları bölgede en yakın başkonsolosluğa başvurarak adreslerini beyan edebilirler.
Adres değişikliği bildirim süresi 20 gündür. Zamanında gerçekleştirilmeyen adres bildirimi değişikliği işleminin cezai yaptırımı bulunmaktadır. Bu nedenle konuta taşınma tarihinden sonra 20 gün içerisinde adres değişikliği bildirimi yapılması son derece önemlidir.
Yeni ikamet adresinize taşındıktan sonra 20 gün içerisinde bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesi gereğince gerçekleştirilmesi gereken bu işlemi zamanında yapmayan vatandaşlar, 128 TL'lik bir para cezasına çarptırılır.
E-Devlet üzerinden adres değişikliği için muvafakat verme onayı durdurulmuş. Şimdi bu işlem için iş yerinden izin alıp nüfus müdürlüğüne ® gitmemiz gerekecek.
Bu nedenle, önceki Medeni Kanundan farklı olarak, evli kadın, başlangıçta olduğu gibi, evlilik sırasında da, haklı bir neden olsun olmasın, eşinden ayrı olarak, bağımsız bir yerleşim yeri edinebilir. Evli kadının ayrı yerleşim yeri kurabilmesi için, eşinin onayını alma zorunluluğu da yoktur22.
kimlik bilgilerini kullanarak vergi dairelerine intikal etmiş olan bütün borçlarını (trafik cezası, idari para cezası, Yurt-Kur harcı, yargı harcı gibi) ''www.gib.gov.tr'' adresinden öğrenebilecek.
Adres beyan işlemi sırasında beyan yapılacak adres dolu gözüküyorsa e-devlet üzerinden işlem yapılamıyor. Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir.
ANKARA-(16.01.2019)-Adres kaydı olmayan 363.555 vatandaşımıza "ilçe nüfus müdürlüklerine müracaat ederek güncel adres bildiriminde bulunmaları" yönünde kamuoyuna bilgilendirme yapılmıştır.
Adreste oturan ve ikametgahı bu adrese kayıtlı kişinin e-Devlet hesabına girin. e-Devlet'te Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme” hizmetini seçin. “Yeni Muvafakat” butonuna basın. “Adres Beyanı için Muvafakat Ver” seçeneğini seçin.
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50. maddesine göre yeni bir adreste oturmaya başlayan kişilerin 20 iş günü içerisinde ikametgah değişikliği yapmaları gerekir. 20 iş günü içerisinde ikametgah değişikliği bildiriminde bulunmayan kişilere idari para cezası uygulanır.
20 iş günü içinde yapılır. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi gereğince, 2015 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 480,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 963,00 TL idari para cezası uygulanması öngörülmüştür.
Ülkemizde vatandaşlarımızın ve yasal statüde bulunan yabancıların tüm adres tescil işlemleri Nüfus Müdürlükleri ve İl Göç İdaresi Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri