2 aylık bebek mama miktarı her öğün için yaklaşık 120 ml kadardır. Günde ortalama 6 kere beslenebilir. 3 aylık bebek mama miktarı her öğün için yaklaşık 150 ml kadardır. Günde ortalama 5 kere beslenebilir.
2- 4 Aylık bebeklerin beslenmesi
Bebeğinizin bu aylarda alması gereken günlük anne sütü miktarı 700-1000 ml arasındadır.
Anne sütü almayan 2 aylık bebek beslenmesinde bebeğe bir öğünde 90-150 ml olmak üzere günde 6-7 kez formül mama verilir.
3) 6. haftadan 6. aya kadar: Günde 7 – 8 öğün olmak şartıyla bebeğiniz her öğünde en az 60 ml anne sütü almalı ve göğüste en fazla yarım saat tutulmalı.
İlk bir hafta bebeğinizin mide kapasitesi bir çay bardağından bile küçüktür. Bu sebeple bebek her ağladığında, günde 8-12 kez emzirilmelidir. Bebeğiniz bir aylık olduğunda mide kapasitesi 125-150 ml'dir. Günde 6-10 kez emzirilmelidir.
İlgili 21 soru bulundu
1 aylık bebekler 2 saate bir anne sütü içebilirler. 2 aylık bebeklerin beslenme sıklığı ortalama 2-3 saatte birdir. 3 aylık bebeklerin emzirme sıklığı yaklaşık 3-4 saatte birdir. 4 aylık bebekler 3-4 saatte bir emzirilme ihtiyacı duyabilir.
Daha fazla hareket eden bebek, çevresine ve ebeveynlerine daha fazla tepki verir. 2 aylık bebek, günde 8 ila 12 kez beslenir. Her hafta yaklaşık olarak 150-200 gr. kilo alır ve yaklaşık 4,5 ila 5 kg. ağırlığa ulaşır. Boyu da bir ay içinde yaklaşık 1-1,5 cm. uzar.
2 Aylık Bebeğin Günlük Uyku Düzeni
Bebeğiniz gündüz yaklaşık 6 saat, gece ise 11 saat uyuyabilir. 6 saatlik gündüz uykusunu günün saatlerine bölebilirsiniz.
Yaşınız kaç olursa olsun, açken uykuya dalmak zordur. Beyin için açlık önceliğe sahiptir ve doyma ihtiyacı giderilene kadar tetiktedir. Kişi ancak bir süre sonra yorulduğunda ve uyku ihtiyacı galip geldiğinde gözlerini kapatır ve uykuya dalar.
Doğduğu ilk günler her öğünde yaklaşık 60 ml'ye kadar beslenmeye ihtiyaç duyabilir. İlk 4 haftanın sonuna doğru ise her öğünde ortalama 90 ml mama içebilir. Her bir öğün için 1 aylık bebek mama miktarı 90 ml kadar olabilir.
Birçok bebek, tek memeyi 5-10 dakika emmekle doyar ve uyur. Bazı bebekler ise 20-30 dakikadan önce memeyi bırakmazlar.
Bebeğinizi emzirirken artık bir süre sonra bebeğiniz emmeyi bırakıyorsa, tüm çabanıza rağmen memeyi tekrar ağzına almak istemiyorsa bu doyduğu anlamına gelir. Bebekler doyduktan sonra mutlu görünür.
Emzirirken Mama Vermek Doğru mu? Neyin doğru neyin yanlış olacağına ancak hekim karar verebilir. Ancak bebeğiniz emiyorsa, sütünüz geliyorsa ve herhangi bir sağlık sorunu veya emzirmeye engel bir durum yoksa emzirirken mama vermek önerilmez.
2 AYLIK BEBEK MAMA ÖLÇÜSÜ
Anne sütü almayan 2 aylık bebeklerin beslenmesi bir öğünde 90 ile 150 ml olmalıdır. Bu şekilde günde 6 ya da 7 kez bebeğin beslenmesi sağlanabilir.
Kız ve erkek bebekler için farklı ortalama değerler mevcuttur. 2 aylık kız bebek için 57 cm ve yaklaşık 4.7kg ortalama değer olarak alınabilir. Erkek bebeklerde ise yaklaşık değerler 59cm ve 5.3kg olarak referans alınabilir.
MEMEDEN SÜT GELİP GELMEDİĞİ NASIL ANLAŞILIR? Meme dolu/boş olduğunu anlamanın tek yolu; memeleri avuçlayarak, ne kadar dolu olduğunu hissetmeye çalışmaktır.
Bebeğin kilosu 150 ile çarpılırsa 24 saatteki süt ihtiyacı bulunmuş olur. Diğer bir deyimle ilk 6 ayda bebekler kilo başına 150 cc. süte gereksinim duyarlar. Örneğin 5 kilo gelen bir bebek günde 750 cc. civarında süt alırsa bu onu yeterince beslemiş olur.
Keçi sütü bebek maması, anne sütünün besin değerine en yakın olan mama türüdür.
Yenidoğan Bebekler
2-3 saatte bir beslenmesi gereken yenidoğan bebeklerin her iki tarafta da 10-15 dakika emzirilmesi gerekir. Ortalama 20-30 dakikalık bir beslenme, bebeğin yeterince anne sütü almasını sağlar. Bazı yenidoğan bebeklerde bu süre 45 dakikayı bulabilir.
2 Aylık Bebeğin Gece Beslenmesi
Bebeğin gece karnını doyurma ihtiyacı bu ay da devam eder. Bebek gece uykusu sırasında gündüz olduğu gibi 2-3 saatte bir uyanacak ve beslenmek isteyecektir.
Günümüzde bebeklerin doğumdan itibaren ilk altı ay boyunca yalnız anne sütü ile beslenmesi ve bu süre içinde su dahil hiç bir ek besin verilmemesi önerilmektedir. Ek gıdalara sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde 6. Aydan sonra anne sütü ile birlikte mama ile beslenen bebeklerde 4. Aydan itibaren başlanabilir.
Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organization), bebeğin ilk 6 ay, su dahil hiçbir ek vermeden sadece anne sütü ile beslenmesini ve en az 2 yaşına kadar anne sütü ile beslenmenin devam ettirilmesini en sağlıklı beslenme biçimi olarak önermektedir.
Uyarıcı olarak bilinen CMP ve IMP nükleotitleri ise gün içinde çoğalmakta. Uzmanlar bu nedenle gün içinde pompalanan sütün gece değil gündüz verilmesini öneriyor.
Bebeklerde hıçkırığın birinci sebebi yeterince doymuş ve sindirmeye başlamış olmasıdır. Yenidoğan bebek hıçkırığının diğer bir nedeni de bebeğin midesinin büyüdüğünün bir göstergesidir. Sindirimle birlikte yenidoğan bebeğin kalp ve akciğer gelişimine işaret eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri