ANTEP FISTIĞININ FAYDALARI NELERDİR? - Damarları genişleterek kanın vücutta daha rahat dolaşmasını sağlarken, kolesterol seviyesini düşürür ve kalp sağlığını korur. İçerdiği faydalı yağ sayesinde vücudun kilo almasını önler beraberinde ise enerji oranını artırır. - Kandaki şeker miktarını dengeler.
Antep fıstığı diüretiktir
Bu fıstık türünü tüketmek, yüksek potasyum içeriği sayesinde, sıvıların atılmasını teşvik eder. Bu, özellikle midede ve bacaklarda görülen şişkinliği azaltmamıza ve kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda ödem durumlarında da etkilidir.
Antep fıstığı, içlerinde bulunan B6 vitamini zengin kaynağı nedeniyle bağışıklığı artırır . [10] Güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmaya yardımcı olurlar. Aynı zamanda belirli enfeksiyon ve kanser türlerinin önlenmesine yardımcı olur.
Özellikle B1 vitamini, B2 vitamini, E vitamini ve C vitamini ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve demir minerali açısından zengin olan Antep fıstığı cinsel gücü artırıcı etkisi ile de dikkat çekiyor.
İlgili 41 soru bulundu
Cinsel gücü artıran kuruyemiş hangisi diye soranlar yanıtın fındık olduğunu bilir. Fındık en eski dönemlerden beri cinsel yaşamda oldukça etkili olan bir kuruyemiş çeşididir. Fındığı dilerseniz karışık taze kuruyemiş içerisinde dilerseniz de yalnız olarak tüketebilirsiniz.
Ayrıca şeftali, armut, mango, üzüm, elma ve greyfurt da afrodizyak etkisi olan meyveler arasında kabul edilmektedir.
Vücudun yağ ihtiyacını karşılamak için günde 10 tane Antep fıstığı yemek yeterlidir. Vücudun ihtiyacı olan B1, fosfor, vitamin ve protein için de günde 100 gram tüketilmesi önerilmektedir. (Takribi 40-45 adet) Bazı uzmanlar her gün bir avuç Antep fıstığı tüketilmesini de önermekte.
-İdrar söktürür. -Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir. ANTEP FISTIĞI FAYDALARI -Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
Ayrıca içeriğindeki antioksidanlar, doymamış yağ asitleri de kalbi korur. Sindirim Sisteminizi Rahatlatır:Yüksek lif içeriği olması nedeniyle; sindirimi rahatlatır, hazımsızlığı önler. Sindirim sistemine iyi gelmesi antep fıstığının faydaları arasındadır.
Uzmanlar şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir besindir. İnsülin direncini düşüren Antep fıstığı beraberinde basıncı da düşürerek inme, felç ve yüksek tansiyon risklerini de azaltır.
Antep fıstığının aşırı tüketilmediği sürece bilinen bir zararı yoktur. Antep fıstığı fazla yenirse kilo almaya neden olur. Yağ oranı yüksek olduğundan karaciğer yağlanmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda bazı durumlarda kolesterol seviyesinin de yükselmesini sağlayabilir.
Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Siirt ve Maraş'ta yetiştirilen Antep fıstığı; E, B, C vitaminleri ile yağ oranı bakımından oldukça zengindir.
Bu nedenle alerjisi olan kişilerin tüketmemesi önerilmektedir. Bunun yanı sıra çiğ taze ve kavrulmuş yer fıstığının çok fazla tüketilmesi bazı kişilerde şişkinliğe de sebep olabilmektedir. Özellikle midede şişkinlik ve gaz problemlerine neden olması nedeniyle tüketilecek miktara dikkat edilmesi gerekmektedir.
Bu kadar yüksek besin değeri ve çerez olarak her yerde aranılan bir meyvedir. Antepfıstığı vücuda enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir.
Antep fıstığı ile yapılan bir bilimsel araştırmaya göre damar tıkanıklığı önleyici etkisi bakımından zengin bir kuruyemiştir. İyi huylu kolesterolü yükseltir ve birçok hormonun etkinliğini arttırmasına da yardımcı olmaktadır.
Fındık, fıstık, ceviz ve badem: Lif, protein ve vitamin bakımından zengindirler. Özellikle enerji verirler ve cinsel gücü arttırırlar.
Harvard Üniversitesi haftada beş kez 28 gram kuruyemiş tüketen prostat kanseri hastalarda ölüm oranının yüzde 34 azaldığını saptadı. Uzmanlar, prostat kanserine yakalanan erkeklere, kaju, yer fıstığı, ceviz, badem ve antep fıstığı tüketmelerini önerdi.
Antep fıstığı kandaki şeker oranını düşürücü etkiye sahiptir. Uzmanlar, şeker hastası olan kilerin rahatça kullanabilir dediği Antep fıstığı, felç ve tansiyon risklerine karşı koruyucudur.
Antep fıstığı: Antep fıstığı kalorisi yüksek bir kuruyemiş olsa da ölçülü miktarda tükettiğinizde yemek yeme isteğinizi azaltıp uykunuza geri dönmenize yardımcı olacaktır. Antep fıstığında yoğun olarak bulunan melatonin de uyumanıza yardımcı olacak bir besin maddesidir.
Antep fıstığı, yüksek kalorili bir besin olsa da porsiyon kontrolüne dolayısı ile, kalori alımına dikkat edildiğinde kilo almanıza neden olmayacaktır.
Erkeklere iyi gelen yiyecekler arasında incir, muz, kereviz (iktidarsızlığı önler), havyar, lahana, avokado, brokoli, karpuz, fesleğen, kırmızı et, çam fıstığı bulunuyor. Kadınlara iyi gelen yiyecekleri ise bitter çikolata, safran, çemen otu, elma, fesleğen, kırmızı et, acı biber olarak belirtebiliriz.
Bitter çikolatanın faydaları arasında cinsel gücü arttırıcı etkisi de bulunur. Bitter çikolatanın ana maddesi olan kakao içeriğindeki feniletilaminin seks sırasında endorfin hormonlarını harekete geçirdiği bilinmektedir. Bu da cinsel isteği arttırmaya yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri