Bu ürün gıda katkı maddesi, gıda koruyucusu, kozmetik sektöründe ve kanser önleyici olarak piyasada tüketilmekte. Uçucu yağı ayırdığımızda da kalan kolofan kısmı da gıda sektöründe kullanılan damla sakızı olarak kıvam artırıcı, kıvam verici, gıdaların raf ömrünün uzatılmasında değerlendirilecek.
Aktif karbon, yağ arıtma ve alkolsüz içeceklerde filtre olarak kullanılmaktadır. Aktif karbon, havadaki zehirli gazların ayırıcısı olarak da kullanılabilir. Yapılan araştırmalara göre 12 kg fıstık kabuğundan 1 kg aktif karbon çıkarılıyor.
Hem damla sakızı hem de uçucu yağ, kozmetik ve ilaç sektöründe ve antioksidan özelliğinden dolayı kanser ilaçlarında kullanılacak. Özellikle gıda katkı maddesi olarak raf ömrünü uzatması için kullanılacak."
Gaziantep'te 'yeşil altın' olarak nitelendirilen Antep fıstığının içi baklava başta olmak üzere birçok tatlı ürününde kullanılırken kabuğu da kış aylarında yakacak olarak tercih ediliyor.
Örnekler içerisinde antepfıstığı meyve kabuklarının en yüksek holoselüloz içeriğine sahip olduğu anlaşılmaktadır. Bunun yanısıra lignin miktarı temel alındığında ise fındık meyve kabukları ön plana çıkmaktadır. Ayrıca fenolik madde miktarının beklendiği üzere kestane ve fındıkta daha yüksek olduğu tespit edilmiştir.
İlgili 44 soru bulundu
Eğer yer fıstığı alerjiniz yoksa hiçbir riski yok.
Tencereye biraz tuz ve limon suyu ekleyin ve ateşe koyun. Bir saat sonra ısıyı kapatın. Bu yöntemde antepfıstığı kabuğu pişirilir ve antep fıstığı biraz baskı ile kolayca çıkarılabilir.
Fıstık Kabuğu 750 TL.dir. Örnek: 100 ton fuel-oil kullanan Kurum yılda 200.000 TL.ödeme yaparken bunun karşılığında 250 ton Fıstık kabuğu'na 75.000 TL. ödeme yaparak aynı ısıyı almaktadır. Tasarruf 125.000 TL'dir. 1 ton kömür yerine aynı ısı kalorisi karşılığı 1,5 ton Fıstık kabuğu eş değerdedir.
Fındık kabuğunun tonu kaç TL olarak yapılan araştırmada fabrika çıkış 1 Ton Fındık Kabuğu Fiyatları 2023 yılı için; sezon talep ve arza göre 2000 TL ile 4300 TL arasında satışı gerçekleşmektedir.
İçeriğinde bulunan vitamin ve minarallerle bağışıklık sistemini güçlendiren aynı zamanda kolesterolu dengeleyen yer fıstığının şifa deposu kabuklarıdır.
Bahçenizi daha iyi hale getirmenin yanı sıra, fıstık kabukları cıva emisyonlarından kaynaklanan kirliliği temizlemek için de iyidir. Bu kabuklar ayrıca toprağınızın daha fazla organik madde tutmasına yardımcı olur ve sentetik gübre ihtiyacını azaltır.
Bu nedenle küspesi, karma hayvan yemi üretiminde sıklıkla kullanılıyor. Dış kabuğunda bile yüzde 66 selüloz var. Bu nedenle hem hayvan yemi olarak, hem sunta yapımında hem de kanatlı hayvanlara altlık olarak değerlendirilebiliyor. Ayrıca kömür yapımında da yer fıstığı kabuğu kullanılıyor." dedi.
Büyük bir tencereye su, tuz, baharat ve yer fıstığı koyun, kaynatın. Kısık ateşte kaynatın. Fıstıklar istenen yumuşaklık düzeyine ulaşana kadar kaynatın. Süzün ve yiyin.
Fıstık sakızı hemoroit için, ülser için, ciğer iltihaplanması için, bağırsak iltihaplanması gibi birçok hastalığa iyi gelir. Ayrıyetten açık yaralarda kullanılır, Fıstık sakızı melhemini hem yerler hem de yaraların üzerine sürerler çünkü yaraları tedavi edici özelliği vardır...
Bağırsaklardaki florasayı koruyarak sindirimi rahatlatır. Hazımsızlık ve şişkinlik gibi sağlık sorunlarının riskini azaltır. - İçerdiği E, C ve B vitaminleri böbrek ve meshane bölgesinde oluşan kumların daha rahat dökülmesini sağlar. - Antep fıstığı kaynatılıp suyu içildiğinde ise sürekli öksürüğü keser.
Orta Doğu kökenli Antep fıstığı, yağlı ve ince kabuklu bir kuru yemiştir. Çerezlik kullanımının yanı sıra baklava, katmer, sarma ve künefe gibi geleneksel tatlılara da katılır. Ayrıca çikolata, helva, dondurma ve lokum üretiminde en çok tercih edilen gıda maddelerinden birisidir.
Bir kişi ortalama 70-75 kg zuruflu fındık toplayabilmekte ki bu da ortalama 23-25 kg kurutulmuş fındığa denk gelmektedir [2, 5].
580–650 adet kabuklu fındık 1kg. Gelmektedir.
Bu konudaki yapılan eksik ve hatalı uygulamalar neticesinde ilimiz fındık verimi dekara 80-90 kg olarak gerçekleşmektedir. İlimizde fındıkta verimi dekara 10 kg artırdığımız takdirde ilimize yılda 200 milyon TL, fındıkta 1 randıman artışı ise 40 milyon TL yıllık gelir sağlamakta.
Dünyada her yıl 1 milyon ton fıstık üretiliyor. Toplamda Çin'in payı yüzde 50, ABD'nin yüzde 25, Türkiye'nin yüzde 10-15'lerde. 1 kilo kabuklu fıstıktan 550-600 gram iç fıstık çıkıyor.
Orta ölçekli bir verim için 7-10 yıl gerekir. Bu yaşta verim miktarı, ağaç başına 6 ila 10 kg kurutulmuş Antepfıstığı veya 15-25 kg taze Antepfıstığı meyveleri arasında değişmektedir.
Fıstık çeşitlerinde olgunluk yaşı olarak kabul edilen 15 yaş ve üzerindeki uzun çeşidi ağaçlarında kuruda verim ağaç başına 3 kg iken Siirt çeşidinde kuruda verim ağaç başına 5 kg'dır. Sulu koşullarda uzun çeşidinde verim ağaç başına 9 kg olurken, Siirt çeşidinde ise ağaç başına 13 kg ve üzerine çıkabilmektedir.
Fırında Kabuklu Fıstık Tarifi Nasıl Yapılır? Kabuklu fıstıkları suda yıkayıp tepsiye katıyoruz, üstüne tuzu ekleyip, 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri