Mevsimlik bir yorgan çeşididir. Bu nedenle yaz aylarında ya da bahar mevsiminde kullanıma uygundur. Vücudu terletmez. Antialerjik özelliği ile bilinirler.
Pamuk liflerden elde edilen yorganlar, en sağlıklı yorgan seçimi için idealdir. Bambu yorgan nem oranını dengelediği için gece terlediğiniz anlarda bile kesintisiz bir uyku deneyimi yaşamanıza imkan tanır.
Elyaf sunidir ve petrol artığından yapılır. İçeriğinde bulunan kimyasallar insan sağlığı için de zararlıdır. Elyaf yorgan ve yastıkta yatan kişilerin akciğer kanseri, guatr, cilt kanseri olma ihtimali çok fazladır. Bunun için elinizden geldiği kadar yastık ve yorganlarda elyaftan kaçının.
Bambu yorganların en önemli özelliği nemi içerisine çekme oranının yüksek olmasıdır. Bu da terlemeden deliksiz bir uyku çekmeniz için ideal bir ortam oluşturur. En sağlıklı yorgan, yüksek nem çekme kapasitesi olan, hafif, kolay yıkanabilir ve yumuşak yorgandır.
Vücut sıcaklığını en ideal seviyede tutabilen yorganlar kaz tüyü, elyaf, pamuk dolgulara sahip yorganlardır. Hafif olmalarının yanı sıra, terlemeye müsaade etmeyecek ölçüde nemi dengeler ve rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olurlar.
İlgili 26 soru bulundu
Bambu yorganlar pamuğa göre daha fazla su emer ve yazın serin tutar. Yaz ayları, sıcak bölgeler, sıcak evler veya çok terleyenler için bambu yorgan daha doğru bir tercih olacaktır. Pamuk yorganlar ise kalın yapısı ile yaz ayları için tercih edilmez ancak burada ürünlerin sıcaklık değeri de oldukça önemlidir.
Antialerjik adı ile satılan kaz tüyü yorganlar ve diğer bir çok ürünün kimyasallar ile yıkandığı için geçici olarak alerjenlerin öldürülerek veya alerjenlerin sık dokuma kumaşlardan geçmesi engellenerek antialerjik özellik kazandığını biliyor musunuz? Doğal yapısı antialerjik olan tek yorgan ipek yorgandır.
Yüksek derecede su ve rutubeti emme gücü vardır. Bambu kumaş vücut terini pamuktan daha hızlı emmektedir. Bambudan üretilen kumaşlar teri çektiği için sıcak havalarda tercih edilebilir. Pamuklu kumaşlar, nemi iyi emer ve ısıyı vücudun dışına taşıyarak serin tutar.
Pamuk doğal bir yapıdan yapılır, M.fiber gibi su emici özelliği bulunur. Pamuk ve mikrofiber yorgan arasındaki fark pamukların yıkama sonrası buruşmaya daha yatkın olmasıdır. Pamuk yorganlar kırışır ve renk atabilirken, mikrofiber örtüde bu yoktur. Kimyasalsız liflerden yapılan pamuk normaline göre daha iyidir.
Bedeninizin nefes almasına yardımcı olan yapısı bebekler ve çocuklar için de oldukça idealdir. Yatak odasındaki konforun tamamlayıcısı olan ürünler doğal olmalarıyla güvenli bir kullanım sunar. Bu nedenle, bambu yorgan sağlıklı mı, sorusuna evet yanıtı verilebilir.
Yetişkin gruplarında da önemli avantaj sağlayan boncuk elyaf silikon malzemelerin en sağlıklı hammaddelerinden elde edilir.
Yani bir diğer ifade ile mikrofiber yorganlar, teri hapsederken ısıyı da muhafaza etmektedir. Bu sayede siz de geceleri terlemekten ya da üşümekten kurtulur; konforunuzdan ödün vermeden dilediğiniz pozisyonda rahatça uyuyabilirsiniz.
En sıcak tutan yorgan türü, kaz tüyünden yapılan yorgandır. Özellikle doğal ürünleri kullananların daha çok beğenisini kazanan kaz tüyü yorgan modeli, ısıtma kapasitesi en yüksek yorgan çeşitlerindendir.
Doğal bambu katkılı esnek ve ince elyaftan yapılmıştır.
“Silikon yorgan nedir?” sorusuna yanıt arandığında kullanıcıların karşısına hafif ve yumuşak dokulu modeller çıkar. Çamaşır makinesinde dahi yıkanabilen silikon yorganlar, antialerjik ve antibakteriyel yapısı ile genç, çocuk, yetişkin ve yaşlı olmak üzere her kesimden insan için alternatif oluşturur.
Aloe vera yorgan, kumaşı son teknoloji ile üretildiği için soğuğu dışarda tutar, çok sayıda gözeneği sayesinde insan terinin kolayca buharlaşmasını sağlar. Anti-bakteriyel özelliği sayesinde, hijyenik bir uyku sağlayarak sağlığınıza katkıda bulunur.
Mikrofiber yorganlar, mikro elyaf olarak bilinen ince ve uzun polyester liflerinden üretilir. Bu liflerin özel yapısı, yorganın hafif ve kompakt olmasını sağlar. Yorganın ince dokusu, mükemmel bir hava geçirgenliği sunarak, kullanıcılara nefes alabilir bir uyku deneyimi sağlar.
Yapısı gereği hava giriş çıkışı konusunda başarılı olan mikrofiber yorganlar, kullanıcılarda herhangi bir terleme sorunu da yaratmıyor. Vücut ısısını dengeleyici özelliğe sahip olması nedeniyle özellikle yaz ve bahar ayları için uygun oluyor.
Mikrofiber Yorgan
Alerji yapmaz. 40 derecede elde veya çamaşır makinesinde bol su ile yıkanır. Çamaşır suyu veya ağartıcı kullanmayınız.
Bambu, antibakteriyel özellik taşımaktadır. Mikrop barındırmaz. Örneğin kullandığınız bir bambu yemek kaşığı, normal bir tahta kaşığa göre çok daha sağlıklıdır. Bambudan üretilmiş bir peynir tabağı ya da kesme tahtası da sağlık açısından rahatlıkla tercih edilebilir.
Pamuk kumaşlar tamamen doğal bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ciltte alerjik reaksiyon oluşturma riski çok azdır. Hava geçirgenliği yüksek olan özel yapısı sayesinde terlemeyi önler ve nemi emerek sıcak yaz aylarında konfor sağlar.
Pamuk, doğal bir hammaddeye sahip olduğu için hem organik giyimin önemli bir kısmını oluşturur hem de sağlık bakımından en çok tercih edilen parçalar pamuktan üretilmiştir. Emme gücü yüksek, hava alabilen ve uzun yıllar giyilebilecek kalitede kıyafetlerin genellikle %100 pamuk olduğu görülecektir.
Kaz Tüyünün Keyfini Güvenle Çıkarın
Sonuç olarak, yapılan akademik araştırmalarla da desteklenen çıkarıma göre ev tozu akarlarina karsi alerjisi olan kişilerin kaz tüyü yatak, yorgan ve yastıkları kullanabileceği, hatta bu ürünlerin özellikle tavsiye edilebilir olduğu görülmüştür.
Kumaşın içinde yer alan karbon teller sayesinde gün boyu vücutta biriken statik elektriği alır. Güne daha huzurlu ve zinde başlamayı sağlar. Anti-stress yorgan ve yastıkların üzerine takılan kılıflar karbon tellerin etkisini engellemez. Tek ve çift kişilik olarak iki farklı ölçüsü mevcuttur.
Kışlık giysilerin kullanımı konusunda uyarıda bulunan VM Medical Park Pendik Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Tunç, “Kışlıklardaki tozlar astım ataklarını tetikleyebilir. Bu nedenle özellikle kıyafetler yıkanmalı, yatak odasında yün yastık, yorgan ve halı kullanılmamalı” dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri