Bu suyun içine 1 şişe maden suyu, 2 limon suyu, yarım çay bardağı harnup pekmezi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve zencefili koyup karıştırıyoruz. Sabah akşam düzenli bir şekil de kullanıyoruz. Acil şifalar. Not; Antibiyotik kadar etkili oluyor dikkat etmeniz gereken düzenli kullanmak.
Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve bronşit gibi solunum yolu enfeksiyonları için en etkili doğal antibiyotikler sarımsak, zencefil ve kekiktir. Sarımsak, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. İçerdiği alisilin sayesinde ateşi düşürmeye ve bakterileri öldürmeye yardımcı olur.
Seçil Sözen Çakır, "Bu aylarda soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları sık görülüyor fakat tedavisinde antibiyotik önermiyoruz. Onun yerine bol sıvı tüketilmesi, ateş düşürücü ilaçların kulanılması ve bitki çaylarının içirilmesini tavsiye ediyoruz" dedi.
İlgili 18 soru bulundu
Antibiyotikler sadece bakterileri tedavi eder. Genel olarak, burun akıntısı, öksürük ve tıkanıklık gibi en yaygın soğuk algınlığı semptomları herhangi bir ilaç kullanmadan iyileşir. Pek çok küçük çocuk, yılda 6 ile 8 kez nezle olabilir. Bu nedenle doktorunuzdan antibiyotik vermesi için ısrarcı olmamanız gerekir.
Antibiyotik Meyveler
Meyve listesinde de muz ilk sıralarda yer alır. Yorgunluğu almakta, kas sistemi üzerinde iyileştirici etkisi bulunmaktadır. Sonrasında Nar da çok önemli bir meyvesidir.
Doğal antibiyotik sarımsak
Özellikle allicin ve kükürt bileşikleri, her türlü patojen mikroorganizma ve parazitlere (bakteriler, virüsler, mantarlar, amipler, solucanlar) karşı öldürücü özelliğe sahiptir.
ELMA SİRKESİ, kanı alkalize ederek toksinlerin vücuttan kolayca atılmasını sağlar. Kilo kontrolü de dahil birçok amaçla kullanılan elma sirkesi, sarımsak ve bal ile birleştiğinde muhteşem özellikli bir antibiyotik ürüne dönüşür.
Bazı antibiyotikler bakteri veya parazit türü mikropları öldürerek çalışırlar. Bu tür antibiyotikler genellikle bakteri veya parazitin hücre duvarının yapısına müdahale edilerek işlevlerini yerine getirirler. Bazı antibiyotik türleri ise bakteri veya parazitin çoğalmasını durdurarak çalışır.
Tuzlu Su: En sık kullanılan yöntemlerden biri olan tuzlu su, ağrının giderilmesinde oldukça etkilidir. Antiseptik ve anti-bakteriyel özelliğe sahip olması nedeniyle sıkça tercih edilmektedir. Tuzlu su ile düzenli bir şekilde gargara yapmak, ağrının giderilmesinde en etkili olan yöntemler arasında yer almaktadır.
Limon, doğal bir antibiyotiktir. Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklarda limonun faydalarından bolca yararlanırız. Fakat limonun faydaları bununla sınırlı değildir. İçerdiği mineraller, vitaminler ve kimyasallarla birçok hastalığa iyi gelmektedir.
Birçok hafif bakteriyel enfeksiyon, antibiyotik kullanmadan kendi kendine iyileşilebilir. Antibiyotikler soğuk algınlığı ve grip gibi viral enfeksiyonlara karşı etkili değildirl.
Günümüzde ise antibiyotikler yosun, mantar, maya ve küf gibi canlılardan çeşitli mikroorganizmalar aracılığı ile kimyasal ya da biyosentez yoluyla elde edilir. Penisiline ek olarak teramisin ve streptomisin türevi kimyasalların hepsi antibiyotik ilaçlar olarak adlandırılır.
İnsanların her türlü sağlık sorununda kendi kendilerine antibiyotik almalarının çok sakıncalı olduğunu ve vücuda büyük zarar verebileceğini ifade eden Avcı, "Hastalıklara karşı antibiyotik, mutlaka doktor kontrolüyle alınmalı. Antibiyotik kullanımında mutlaka doktor reçetesi olmalıdır.
Mikroorganizmalara karşı öldürücü etkisi bulunan çeşitli alkol türleri bulunuyor. En yaygın kullanılanlar ise etil alkol ve izopropil alkoldür.
Enfeksiyon tedavisi, enfeksiyon türüne göre uygulanır. Ancak genellikle ilaçla tedavi; antibiyotik, antiviral ilaç, antifungaller, antiparazitik ile uygulanır. Antibiyotik tedavisi; bakteriyel enfeksiyon durumunda bakteri üremesini engellemek adına kullanılır.
- Limon suyu deniz canlıları ve et üzerine sıkıldığında bakterileri öldürür. Bu sayede sindirim sistemi sorunlarını önler. - Kolon, prostat ve göğüs kanserini azaltan bir anti-kanserojen besindir. Hücrelerdeki metabolizma sorunlarını giderir ve bu sayede kanser oluşumunu engeller.
Sarımsak yutmak, solunum problemi oluşturan hastalıklara karşı etkilidir; rahat nefes almaya yarar. Akne ve sivilce gibi iltihaplı cilt yaralarının iyileşme hızını artırır. Yutularak tüketilen sarımsak halsizlik ve kronik yorgunluğa karşı iyi gelir. Afrodizyak etkisi vardır.
Sarımsak yutmak yüksek enerji verir. Eğer halsizlik ve yorgunluk gibi sıkıntıları çok yaşıyorsanız sarımsak sizin için faydalı olabilir. Kabızlık problemi yaşıyorsanız her gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutmak size iyi gelebilir. Sarımsak bağırsaklarda bulunan parazitlerin yok olmasını sağlar.
Sarımsak içeriğinde yer alan bazı maddeler sayesinde anti-inflamatuar yani iltihap giderici özelliğe sahip bir üründür. Kokusundan dolayı tercih etmek istemediğiniz sarımsağı su ile birlikte hap gibi yutabilir ya da direk almak yerine yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Süt ve süt ürünlerinin içeriğindeki kalsiyum, antibiyotiğin emilimini azaltabilir. Bu yüzden antibiyotiğin kullanıldığı saatlerde süt ve ürünleri tüketilmemelidir. Yine bir takım antibiyotikler ise meyve suyu, domates, kafein ile birlikte kullanıldığında ilacın midede harabiyetini artırabilir.
Sarımsak ve soğan, doğal antibiyotik olarak tüketildiğinde birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve iltihapların vücuttan atılmasına yardımcı olduğu gibi kalp-damar sağlığını da koruduğu bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri