Aracınızın metal aksamına ve boyasına zarar vermez. İnsan sağlığına zararlı bir kimyasal olan metanol içermez.
Antifiriz solumak veya yutmak
Metanol, sileceklerin cam üzerinde rahatça kaymasını engelleyerek, silecek lastiklerine, aracın metal aksamına ve boyasına zarar veriyor. Başağrısı, görüşte bulanıklık, bulantı, kusma en yaygın problemlerin başında geliyor.
Günümüzde piyasada etiketsiz ve merdiven altı dediğimiz birçok antifriz cam suyu adı altında ürünler vardır. Ancak etiketi olmayan ve merdiven altı olarak uygun koşullarda üretilmeyen bu ürünler, araca fayda sağlamamakla birlikte aynı zamanda araca zarar veren ürünlerdir.
Antifrizli cam suyu: Soğuk iklimde yaşıyorsanız ön camda görülen donmaları en aza indirmek için antifrizli cam suyu kullanmalısınız. -30 dereceye kadar güvenle kullanabileceğiniz bu tip ürünlerle kış aylarında silecek ve su püskürtme kanallarındaki donmaların da önüne geçebilirsiniz.
İçindeki metil alkol oranının % 30 ve üzerinde olmalıdır. -20 dereceye kadar donmaması için cam suyu antifrizi içinde %30 metil alkol bulunmalıdır.
İlgili 45 soru bulundu
Daha çok kalite açısından değişiklik gösterirler. Kaliteli bir antifriz, suyun donma derecesini indirmeli aynı zamanda kaynama derecesinin yükselmesini sağlamalıdır. Cam suyu arabanın ön camı ve arka camını yıkayan sudur. Yaz aylarında şebeke suları ya da saf suları kullanılabilir.
problem olmaz. Eğer "cam suyu antifirizinin" içindeki maddenin kaynama noktası düşükse sorun oluşturur. Yani motor ısındığında motorun olmadık yerlerinde basınç oluşturabilir veya hava yaptırabilir. Düşük ihtimal de olsa o cam suyu antifirizinin motor suyu antifiriziyle kimyasal tepkime verme olasılığıda vardır.
Kısaca; – Antifrizli oto cam suyu hava sıcaklığına göre su ile ayarlanabilir. – Kış aylarında, çok soğuk zamanlarda ve olumsuz hava şartlarında kesinlikle su ile karıştırılmaz. – Yüksek sıcaklıklarda ise antifirizli oto cam suyunu su ile seyreltebilirsiniz.
Hem koruyucu bir tabaka oluşturarak yıpranmayı önler, hem de güneş ışınlarından korumaya yardımcı olur. Kaporta ve dış yüzeyleri parlatır, yeniden kirlenmeyi geciktirir.
Antifrizli cam suyu çeşitleri her mevsim kullanıma uygun olup kış aylarında donmayı, yaz aylarında ise buharlaşmayı önleyerek sorunsuz bir süreç için yardımcı olur.
Selüloz bazlı tiner, plastik, araç boyası, kumaş, lastik, pvc gibi yüzeylerde erime, büzüşme, solma ya da boya kalkması ortaya çıkarır. Sentetik tiner, selüloz bazlı tinerlere nazaran çok daha zayıf bir tinerdir. Bu durumdan dolayı hassas yüzeylere zarar vere ihtimali çok daha düşüktür.
sadece antifiriz kullanırsan radyatör,devir daim ,termostat ve buna benzer metal parçalara zarar verebilir. sebebi uzun süre bu şekilde çalışan arabalarda oluşan pas ve çürümüş metal parçaları radyatörde tıkanıklık yapabilir.
Sakıncası yok bence çok yararlı, kışın motor için bile önemli zaten kışın silecek suyuna antifiriz konulur... Donmayi önleyen ürünler var. Onlardan kullanmani tavsiye ederim.
Sileceklerin cam üzerinde rahatça kaymasını sağlar. Silecek lastiklerine zarar vermez, yıpratmaz. Aracınızın metal aksamına ve boyasına zarar vermez. İnsan sağlığına zararlı bir kimyasal olan metanol içermez.
Sıcak su camı çatlatabilir. Bunun yerine antifrizli cam suyu kullanılabilir.
Antifriz, ısı transferi yapabildiği için suyun donma noktasını düşürür ve kaynama noktasını yükseltir. Buna göre antifrizli su 100 derecede kaynamaz, 0 derecede de donmaz. Yani antifriz yazın harareti, kışın da donmayı önleyen bir karışıma sahiptir.
Cam temizliği denildiğinde akla her ne kadar sadece evlerdeki camlar gelse de ayrıca araba iç ve dışında da silikonlu cam temizleyici kullanarak arabanızın temizliğini de yapabilirsiniz.
Sirke bir çeşit asittir, uzun vadede boyanıza zarar verecektir.
Araç camı kireç temizleme yöntemlerinin en bilineni sirke ve su karışımı ile müdahaledir. Bununla birlikte arabalar için özel olarak üretilmiş kireç çözücü kimyasallar da araba camı temizleme yöntemi olarak kullanılabilir.
Kaputu açtıktan sonra hemen hemen her araçta evrensel bir işaretle sembolize edilmiş olan mavi kapaklı cam suyu deposunu görebilirsiniz. Kapağı açtıktan sonra ise, kullanmak istediğiniz ürünün kullanım talimatlarına uyarak huni yardımı ile silecek suyunu aracınıza yavaşça doldurabilirsiniz.
Silecek suyu için rahatlıkla içme suyu doldurabilirsin, ben yazları genellikle musluk suyu dolduruyorum, kışları ise antifiriz.. Yaz-kış antifrizli su kullanın,çünkü antifriz paslanmayı önler.Sürekli şişe kullanmak da paslanmaya yol açar.
Motor suyunda kullanmak üzere soğutma sıvısı radyatöre uygulanır. Fakat cam su kabına motorda kullanılan antifriz uygulanamaz çünkü normal antifrizin malzemesi yağlıdır. Bu da ön camınızın yağlanmasına ve görüş bozukluğuna neden olur.
Antifrizli cam suyu: Kış mevsimlerinde ön camda görülen donmaları en aza indirmek için antifrizli cam sıvısı kullanmalısınız. -30 dereceye kadar güvenle kullanabileceğiniz bu tip ürünlerle kış aylarında silecek ve su püskürtme kanallarındaki donmaların da önüne geçebilirsiniz.
İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir. Çoğu radyatör yaklaşık 2 galon sıvı tutabilir.
Antifriz ile Buz Çözme: Sileceklerde kullandığımız antifrizli sular da buz çözmede işe yarıyor. Burada dikkat edilmesi gereken, hazır antifrizli silecek suları kullanmak gerektiğidir. Radyatör sistemlerinde kullanılan antifrizi silecek suyuna eklediğimiz takdirde boya ve plastiğe zarar verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri