C: Antoryum çiçeğinin sulama aşamasında özenli ve titiz olmanız gerekir. Çiçeğinizin sağlıklı kalması ve daha uzun ömürlü olması için çiçeğinizi yaz aylarında haftada iki veya üç kere sulamalısınız. Kış aylarında ise haftada bir kez yapacağınız sulama işlemi çiçeğiniz için yeterli olacaktır.
Antoryum çiçeği sulama miktarı haftada 1-2 kezdir. Sulama yapmak için çoğu bitkide olduğu gibi toprağın nemine bakarak karar vermek en doğru yöntemdir. Antoryumlar nemli havayı sevdiği için eğer petekler yüzünden özellikle kışın kuruyan bir atmosferde olacaksa peteklerinize suluklar koyarak havayı nemlendirebilirsiniz.
Antoryum çiçeğine fazla sulama yaptığınız zaman çiçeğin çürümesine ve zaman içerisinde solmasına neden olabilirsiniz. Kış aylarında antoryum çiçeğine haftada bir kez su vermeniz yeterli olacaktır. Yaz aylarında haftada iki kez su vermelisiniz.
Serinde dinlenme zamanlarında toprak yarı yarıya kuruyunca sulayın. Her bitkide olduğu gibi Antoryum'da da saksı dışına sızan suyu toprak geri emmemelidir. Sulama dengesinin fazla altında kalırsanız yapraklarda ve köklerde ciddi zararlar oluşur.
Bu bitkiyi 15 dereceden serin ya da 25 dereceden daha sıcak olan günlerde ev içinde bakıyorsanız, cereyandan korumalısınız. Güneş görmeden bu bitkinin çiçek açması mümkün olmayacaktır. Antoryum bitkisi, 4 saat kadar güneş alması gereken bir çiçek türüdür.
İlgili 35 soru bulundu
SU: Bitkinin üst kısmının kurumaya başlaması bitkinizin su ihtiyacının başladığının göstergesidir. Mümkünse içme suyu kullanmanızı öneriririz. Yapraklarını günlük olarak nemlendirmeni bitkinizin sağlıklı gelişimini destekleyecektir.
Normal şartlar altında haftada bir defa sulanması gereken para çiçeğinin sıcak mevsimlerde su oranını toprağına bakarak dengeleyebilirsiniz. Para çiçeği toprak konusunda çok seçici değildir ama saksı konusunda oldukça seçicidir. Köklerini rahatlıkla büyüyebilmesi için derin ve büyük bir saksı tercih edilmelidir.
Kuzey Arjantin, Karayipler ve Kuzey Meksika'nın bazı bölgelerinde bulunan bu bitki, birçok tropikal bitkiden daha uyumludur. Uzun ömürlü bir bitkidir. Ateş kırmızı rengiyle dikkat çeken antoryum çiçeğinin yüksekliği 50-80 cm arasındadır.
Antoryum çiçeği güneş alan ve nemli bölgeleri çok sever. Eğer çok soğuk bir yerde bakılırsa malesef solar, rüzgarlı yerler ise yapraklarını döker. En büyük ihtiyacı güneş ışığıdır. Az da olsa güneş alan bir yerde konumlandırılması çiçekler açmasına yeterli olacaktır.
Bu çiçek türü yaz ve kış aylarında ayrı sulama stili ile sulamanız gerekmektedir. Yaz aylarında havaların ısınması nedeniyle haftada 1 veya 2 kez sulama yapabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır. Difenbahya çiçeğinizi sularken musluk suyu kullanmamanız gerekmektedir.
Senelerce yaşayan bu bitki türü, aynı zamanda da yıl boyunca çiçek açar. Antoryum bakımında dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise çiçeğin bulunduğu ortamın sıcaklığıdır.
Kırmızı Antoryumun Anlamı
Kırmızı antoryum: Aşkın zarafeti ve ateşli bir aşk anlamını ifade eder.
Antoryum Nasıl Çiçek Açtırılır? Bu çiçeğin en büyük doktoru güneştir. Bitkinizi yeteri kadar güneşlendirmelisiniz. Güneş ile yeteri kadar ısınan yapraklar ve toprak, antoryumun yıl boyunca çiçek açmasını sağlar.
Bitkilerin sabah saatlerinde nemlendirilmesi, yaprakların kurumasına ve çiçeklerin zarar görmesine engel olur. Ayrıca, sabah saatleri toprağın nemi daha iyi emmesini sağlar.
Haftada 2 gün belirli aralıklarla sulama yeterli olacaktır. Kışın ise sulama haftada 1 güne düşürülmelidir. ⏩ Sulama bakımındaki en önemli kriteri; kışın oda sıcaklığında bekletilen su ile sulama yapılmasıdır.
Antoryum bitkisi “Eril mutluluk” olarak bilinir. Bu bitki türünü özellikle yatak odasında bulundurmak erkeklerde verimliliğin ve libidonun artırılması için önerilir.
Ülkemizde Antoryum bitkisinin yetiştirildiği popüler olarak pek bilinmez ancak bu bitkiyi yetiştirenlerin sayısı da oldukça fazladır. Oldukça güzel bir görüntüsü olması nedeni ile bahçe ve ev süslemelerinde başköşeyi kapan çiçeklerden biridir.
Sıcaklık İsteği: Çok fazla soğuk ve sıcak hava çiçeğin yapraklarına ve köklerine zarar verir. Yetiştiriciliğinde en çok dikkat edilecek husus kış aylarında oda sıcaklığının 12 °C nin altında olmamasıdır. Toprak İsteği: İyi drenaj özelliğine sahip karışımlar kullanılmalıdır.
Botanik biliminde Anthurium Andraeanum olarak bilinen ve Flamingo çiçeği de denen Antoryum bitkisi, sayıları 1000'i bulan Arum çiçek ailesine aittir ve dünya üzerindeki en dayanıklı ve uzun ömürlü çiçeklerden bir tanesidir.
Gösterişli İthal Antoryum ve Özellikleri. Çiçekler hoş kokuları ile ortama ferahlık katan malzemeler arasında yer alır.
Bulunduğu ortama şans ve para getirdiğine inanılan Crassula çiçeği, halk arasında genellikle para çiçeği ve bereket çiçeği isimleriyle bilinir. Ayrıca kimi yörelerde yeşim çiçeği ve mücevher çiçeği olarak da bilinir. İsminden de anlaşılacağı üzere, bu çiçeğin bulunduğu ortama şans ve para getireceğine inanılır.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Çiçeğin bulunduğu ortamdaki ısı, hava ve ışık kalitesi de bunlara ektir. Çiçek böceklenmesinin temel sebeplerinden biri de fazla sulamadır. Sulamaya bağlı olarak artan solucan ve sinekler böcekleri de beraberinde getirir. Bununla karşılaşmamak adına sulama periyodlarınızı düzenli hale getirmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri