Aslında antrikot da bifteğin bir çeşididir. Bonfile ile antrikot da birbirine karıştırılır. Bonfile dananın böbrek yatağından başlayan ve belin iki yanına uzanan kas parçasına verilen isimdir, içinde iç yağı ve sakatat bulunmaz. Antrikot ise dananın göğüs omurları üstünden boynuna doğru uzanan et parçasıdır.
Yüksek kaliteli ve yumuşak etler arasında bonfile, kontrfile, antrikot, T-Bone steak ve Porterhouse bulunuyor. Yağsız etleri tercih eden misafirlerin için bonfile, yağlı et sevenler içinse antrikot daha uygun bir seçim olabilir.
Peki, biftek mi bonfile mi? Bonfile bir biftek çeşididir. Dananın arka sırt kısmında yer alan bölgeden çıkarılan bonfile, dananın en yumuşak bölgesidir. Yağsız et yemeyi tercih edenler için en uygun seçim bonfiledir.
biri yağlıdır, hafif sertir. diğeri yağsızdır, yumuşaktır. antrikot'u tuz/karabiber ile izgara'da pisirseniz lezzetine doyum olmaz, hic bir seye ihtiyaci yoktur, kendi kendine yeter.
Bonfile, kontrfile, antrikot (Antrikot; sığırın iki kürek kemiği arasından ve pirzolalık yerinden çıkartılan, kemiğinden sıyrılmış et dilimi) ve T-bone kısımları ise dana etinin en yumuşak kısımlarıdır, dolayısıyla ızgara için mükemmeldir.
İlgili 33 soru bulundu
Başta antrikot ve bonfile olmak üzere dananın kontrnuar, kontrfile, sokum ve yumurta bölümlerinden elde edilen biftek kuşkusuz en lezzetli etlerden biri. Besin değerinin yüksek olması, vücudun ihtiyaç duyduğu proteini sağlaması da onun en önemli gıdaların başında gelmesini sağlıyor.
Biftek, özenle seçilen danaların but kısmından elde edilen sert bir et tipidir. Marinasyon işlemi etin sıkı lif yapısını yumuşatacağından, pişirmeden önce en az 3-4 saat marine edilmesi önerilir. Vaktiniz varsa eti, marinasyon içinde bir gün dolapta bekletmemiz daha iyi bir sonuç verecektir.
bonfile yumuşak, antrikot serttir. antrikot aroma bakımından daha zengin, daha lezzetlidir.
Antrikot, bonfile ve kontfile dananın en değerli ve en yumuşak kısmıdır.
Dananın antrikot, bonfile, kontrnuar, kontrfile ve sokum gibi bölümlerinden elde edilen biftek, az yağlı bol proteinli yapısı ve inanılmaz lezzetiyle, et sevenlerin rüyalarını süslüyor.
Mühürledikten sonra etinizi fırına verin
Az pişmiş bir et için 4 dakika, orta pişmiş için 6 dakika, çok pişmiş bir et elde etmek için ise 10 dakika fırında pişirmeniz yeterli olacaktır. Daha uzun süre ya da daha kısa süre pişirirseniz etiniz ya çok az pişmiş kalacaktır ya da çok sertleşecektir.
Et Hakkında Genel Bilgi:
Değerli etler hayvanın sırt kısmından elde edilen; Antrikot (kuzu ise pirzola), Kontrfile (biftek), Bonfiledir. Sırt kısmında 13 kaburga vardır ancak ilk 3 ve son 3 kaburga kısmı fazla sinir barındırdığından kolay pişmez lastik gibi olur.
Dana etinin en güzel kısımlarından elde edilen etlerden olan antrikot nasıl seçilir, nasıl pişirilir? İyi bir antrikot hafif yağlı ve yumuşak olmalıdır. Aldığınız antrikotun ince yağ damarları bulunmalıdır. Bu yağ parçaları et pişirilirken erir ve etin yumuşak olmasını sağlar.
Kuzu eti en lezzetli olarak tanımlanan et çeşididir. Etin lezzeti hayvanın yaşı ile orantılıdır. Kuzu ne kadar küçük ise eti o derece yumuşak ve lezzetlidir. Kuzu, 30 veya 40 günlükken kesildiğinde “süt kuzusu” olarak tanımlanır.
Antrikot, dananın sırt kısmından çıkarılan ve biraz yağlı bir bölgeden alınan et parçasıdır. Dananın sırt kısmı üç bölümden oluşmaktadır. Sırasıyla gerdan, antrikot ve bonfiledir. “Antrikot hayvanın neresi?” diye soracak olanlara ise dananın sırtındaki orta yağlı ve yumuşak kısmıdır cevabını verebiliriz.
Özellikle de bonfile için fiyatların bir miktar daha yüksek bir düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Dana bonfile etinin genellikle yağsız olması, saf et olması ve kemiksiz olması gibi özellikler, bu etin fiyatının yine yüksek olmasının sebepleri arasında sayılabilir.
Bonfilede iç yağı ve sakatat bağlantıları yoktur, gevrek bir ettir. Antrikot hayvanın neresindedir derseniz o da hayvanın göğüs omurları üzerinden boyuna doğru uzanan ettir. Bonfilenin üzerinde yer alan kısım ise kontrefiledir ve genelde antrikot ile beraber anılır.
Hayvanın sırt kısmından ve on üç kemikli kaburga bölümünden çıkan dana antrikot özel yağ dokusuna sahip olması nedeniyle de lezizdir. Antrikotun lezzetli olmasını sağlayan bu yoğun yağ dokusunu özetlemek gerekir ise, yoğun olan bir yağ dokusu ve mermerimsi kalın bir yapı demek mümkündür.
Yaklaşık 10 dakika ısınan tavanıza, etlerinizi yerleştirin ve zevkinize göre antrikot mühürleme tekniği ile etinizi pişirin. Etleriniz tavada ne kadar çok uzun kalırsa, mühürleme derecesi o kadar yoğun olacaktır. İyi pişmiş bir et için her iki tarafını da 15 dakika boyunca pişirebilirsiniz.
Aslında antrikot da bifteğin bir çeşididir. Bonfile ile antrikot da birbirine karıştırılır. Bonfile dananın böbrek yatağından başlayan ve belin iki yanına uzanan kas parçasına verilen isimdir, içinde iç yağı ve sakatat bulunmaz. Antrikot ise dananın göğüs omurları üstünden boynuna doğru uzanan et parçasıdır.
Bonfile sırt ve arka kısmından elde edilen yumuşak bir et çeşididir. Bonfile antrikot farkı: Bonfile antrikota göre hayvanların daha derin bir bölgesinde bulunmaktadır. Sinir ve yağ gibi detaylar içermeyen bonfilenin bir diğer önemli özelliği de kemiksiz olmasıdır.
Dananın arka sırt kısmında yer alan bölgeden çıkarılan bonfile, yağsız ve yumuşak bir et.
Pişirme aşamasına geçecek olursak 2 yemek kaşığı sıvı yağı (ben seramik tava kullandım döküm tava kullanırsanız yağ eklemenize gerek yok) tavada iyice kızdırdıktan sonra etlerimizi tavaya koyup yüksek ateşte her bir yüzü yaklaşık 2 dk olacak şekilde rengi dönene kadar pişiriyoruz, yani etlerimiz mühürlenmiş oluyor.
Bazı et çeşitleri marine edildiğinde daha da lezzetli hale gelirken bazı etleri marine etmenize gerek yoktur. Marine edilince lezzeti yoğunlaşan et türleri: Bonfile, biftek, gerdan, pançeta. Marine etmeye gerek olmayan et çeşitleri: Kemiksiz pirzola, T-bone, kontrfile biftek, fileminyon, NY strips.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri