AÖF final sonuçlarının belli olmasıyla öğrencilerin harf notları açıklandı. AÖF ara sınav ve dönem sonucu ortalamasına göre AA, AB, BA, BB, BC, CB,CC harf notuna sahip adaylar o dersi başarıyla tamamladı. Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder.
Düz Uyak (Kafiye):
Şiir beyitlerden oluşuyorsa her beytin kendi arasında kafiyeli olmasına “düz kafiye” denir. Dörtlüklerde “aabb“, beyitlerde ise “aa, bb, cc …” şeklinde gösterilir.
AÖF'de ders geçme notu 35 puan olarak belirtilmiştir. 35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. AA ile CC arası "Geçer" notudur. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir. Bir derse ait yarıyıl sonu notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
AÖF final sonuçlarının belli olmasıyla öğrencilerin harf notları açıklandı. AÖF ara sınav ve dönem sonucu ortalamasına göre AA, AB, BA, BB, BC, CB,CC harf notuna sahip adaylar o dersi başarıyla tamamladı. Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder.
İlgili 29 soru bulundu
Bu durumda AA harf notu, 90 ile 100 puan arasını kapsar. Bu harf notuna sahip olmak her öğrencinin hayalidir. Bunun dışında 89 ile 85 arası puanların harf notu karşılığı BA, 84 ile 80 arası BB, 79 ile 75 arası CB, 74 ile 70 arası CC, 69 ile 64 arası DC, 64 ile 60 arası DD ve 49 altı FF olarak ifade edilir.
Hayır, bütünleme sınavına giremezsiniz. Bütünleme sınavına girebilmenin ön şartı, final sınavına hiç girmemek veya final sınavı sonucu FF, FD, DD ve DC harf notlarından birini almaktır. Bu durumda BB, CC gibi not alan öğrenciler sistem kabul etse de sınava giremezler.
Final sınavlarından yaklaşık 1 hafta sonra yapılan ve final sınavı yerine geçen sınavlardır. Bu sınava girmek zorunlu değildir. Öğrenci harf notu ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) bütünleme sınavına girmek zorunda değildir.
Harf notu karşılıklarına göre; A. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
Üniversite harf notlarının sayısal karşılıklarını ve başarı durumunda ne anlama geldiklerini şöyle özetleyebiliriz: AA: 90 - 100 / Başarılı BA: 80 - 89 / Başarılı BB: 75 - 79 / Başarılı
BB kremler yapı olarak CC kremlerden daha yoğundur. CC kremlerin ince yapısı günlük kullanıma daha uygundur. BB kremler ciltte hafif bir şekilde fondöten etkisi yaratır fakat CC kremler daha çok renkli nemlendirici etkisi oluşturur. BB krem ürünleri CC kremlere oranla daha fazla kapatıcılık özelliğine sahiptir.
Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanınız hesaplanacak. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
BB krem hafif fondöten etkisi yaratırken CC krem ton farklılıklarını düzenler. BB krem CC kremden daha fazla kapatıcı özelliğe sahiptir, ancak CC krem cildinize uyum sağlayarak renk eşitliği sağlar. BB krem daha yoğun nemlendirici içerir, bu sebepten dolayı yağlı cilde sahip olanlar CC kremi tercih etmelidir.
İşte detaylar... CC GEÇER Mİ?AÖF CC geçer not harfidir. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Öğrenciler isterlerse (DD) ve (DC) harf notu aldıkları derslerin bütünleme sınavına girebilir ve notunu yükseltebilir.
b) (B) notu, not ortalamalarına katılmayan derslerden başarılı olan öğrencilere verilir. c) (Y) notu, not ortalamalarına katılmayan derslerden başarı gösteremeyen öğrencilere verilir. ç) (E) notu; yarıyıl içinde başarılı olduğu halde, ders için gerekli koşulları tamamlayamayan öğrencilere verilir.
A+ : Bir derste istisnai üstün başarı gösteren öğrencilere A+ notu takdir edilebilir.
f) Ham Başarı Notu 100 (yüz) puan olan öğrenciler için ilave herhangi bir işleme gerek duyulmaksızın bu öğrencilere AA harf notu verilir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde (AÖF) ders geçebilmek için yeni sistemde, 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alınması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri