Henüz diş çıkarmamış bebeklerin katı gıdalarla tanışmasına imkan sunan meyve emzikleri çoğu zaman diş kaşıyıcı olarak değerlendirilir. Meyve emzikleri ayrıca farklı desen, şekil ve renklerde üretildiğinden bebeklerin ilgisini çekmeyi başarır. El ve beslenme becerilerini geliştirirken aynı zamanda eğlenmesini sağlar.
6 ay ve üzeri bebeklerin kullanımı için uygun olan meyve süzgeçleri delikli yapıları sayesinde içine konulan meyve ve sebzelerin bebeğiniz tarafından kolayca emilmesine yardımcı olur. Ayrıca bebeğinizin kendi kendine beslenmeyi öğrenmesine destek olur.
Meyve süzgeci , içine meyve parçaları konulduktan sonra kapaktaki kilit yardımı ile kapatılmalıdır ve bebeğe bu şekilde verilmelidir. Özel tutma sapı sayesinde bebek bunu ağzına rahatlıkla götürebilecektir. Ürünün kilit kısmı güçlü olup açılmayacaktır fakat, yine de erişkin gözetiminde ürünün kullanılması gereklidir.
Bu noktada en ideal tercih elma, şeftali, armut, kayısı, karpuz gibi sulu ve yumuşak meyveler olacaktır. Bu tarz meyveleri meyve emziği ile kolayca tüketen bebeğiniz aynı zamanda tutma ve kavrama kabiliyetini de geliştirecektir.
OiOi Silikon Püre Meyve Sebze Emziği
BLW yönetimini desteklerken ince motor becerilerinin gelişime yardımcı olur. Kulpu bebeğinizin kolayca kavrayabilmesi için özel olarak tasarlanmıştır. Diş kaşıyıcı olarak kullanılabilir. Soğutulmuş/dondurulmuş yiyeceklerle kullanıldığında bebeklerin diş etlerini sakinleştirir.
İlgili 23 soru bulundu
Beslenme düzeninde meyve süzgecinin rolü
Güvenilirlik ve hijyenin artması adına polipropilen malzeme ve silikondan üretilen meyve süzgeçlerin kullanımı bebeklerin 6+ ay üzeri dönemlerinden itibaren uygunluk gösterir.
Ürünümüz oyuncağı ile birlikte elde veya sterilizatörde temizliğe uygundur. OiOi Emzikli Uyku Arkadaşı'nın emziği tek boy mu? Ürünümüzün emziği anne göğsüne benzer anatomik formu ile tek boydur ve 0-18 ay arası kullanım için uygundur.
6.Ay. Bebek 6 aylık iken sebze, havuç, tahıl, patates, bal kabağı ağırlıklı gıdalarla beslenmelidir. Bunun yanında armut, şeftali, elma, kayısı, avokado ve erik gibi meyveler de takviye gıda ürünü olarak bebeğe verilebilir. Ayrıca düzenli peynir ve yoğurt tüketimi de ihmal edilmemelidir.
Muz hariç meyveleri bir tencereye alıp, üzerlerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlamaya bırakın. 10 dakika sonra muzu ve irmiği de tencereye ekleyin ve 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan aldığınız sebzeleri blender'dan geçirin ve kavanozlara bölün. Saklama süresi buzdolabı için yaklaşık 4 gündür.
Meyve Emziği, Meyve Filesi Sıkça Sorulan Sorular
%49 indirimle Wee Baby 207 Meyve Süzgeci Turuncu 26 TL'ye, %12 indirimle Wee Baby 207 Meyve Süzgeci Mor 43 TL'ye, %32 indirimle Mycey Silikon Pembe Meyve Sebze Emziği 34 TL'ye, %17 indirimle Hanymish Meyve Süzgeci Yedek Uç 27 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Bebeğin yoğun emme isteğini kolayca karşılayan kiraz uçlu emzik, bebeğin sağlığına hiçbir yan etkisi bulunmayan silikondan imal edilmekte olup, bu sayede oldukça dayanıklıdır. Kısacası, yeni doğan bir bebekte emzik kullanımına ilişkin karar tamamen anneye aittir.
Emzik kullanımı bebeğin emme gereksinimini giderir. Bebekler sadece aç oldukları için değil, emme refleksinin getirdiği gereksinimden dolayı da emerler. Emzik bebeği rahatlatır, güvende hissetmesini ve uykuya rahat geçmesini sağlar.
Doğru tercih edilmiş emzik, doğru zamanda bebeğe verilebilir. Ancak sonradan meme reddi yaşanmaması için öncelikle bebeğin annesinin memesine uyum sağlamış olması gerekir. Aktif olarak anne memesini emen bebeklere hemen emzik verilebilir.
Özellikle muz, elma, armut, şeftali gibi meyvelerin püresi yapılarak ilk kez ek gıdaya başlayan bebeklere günde bir kez ara öğün olarak verilmesi önerilir. Bebeklere açken meyve verilmesi önerilmez. Şekerin aniden çıkmasına neden olabildiğinden bebeğe zarar verebilir.
Meyve püresi ara öğün olarak yedirilmelidir. Bazen yoğurt içerisine veya kahvaltısına karıştırılarak da kullanılabilir. İlk olarak verilebilecek meyveler mevsimine göre elma, armut, şeftali, kayısı ve muzudur. Allerjik olmaları nedeniyle portakal ve mandalina 7 aydan sonra çilek ve kivi 1 yaştan sonra başlanmalıdır.
Meyve Püreleri
Püre yapmak için cam rende veya çırpıcı/karıştırıcı kullanılabilir. Meyveler tek tek püre yapılabileceği gibi, 2–3 çeşit meyve (mesela şeftali, elma veya armuda muz eklenebilir): Kilo alımı yavaş olan bebeklerde İçine 60 ml biberon maması, 1–2 bebe bisküvisi katılarak tat ve lezzeti arttırılabilir.
5 aylık bebek nasıl beslenir? Bebekler bu ayda 2 tatlı kaşığı ile başlayıp sonradan artırmak şartıyla mevsim meyvelerinin suyunu içebilirler. 5. ayın sonlarına doğru meyve püresi de verilmeye başlanabilir.
Ek gıdalara en erken 4, en geç 6 aylıkken başlanmalıdır. Ek besinlere daha erken başlanması demir eksikliğine, yetersiz kilo alımına, kabızlık, ishal, kusma veya iştahsızlığa neden olabilir.
İlk 6 ay sadece anne sütü tüketilmelidir. Anne sütü bebekler için en uygun besindir. Doktorunuza danıştıktan sonra anne sütünün yetmediği durumlarda 4. aydan itibaren ek gıda olarak Eti Cicibebe Bisküvisi tüketmeye başlayabilirsiniz.
Bebek Ne Kadar Su İçmeli? Bebeklere; 6 ila 12 ay arasında anne sütüne ek olarak günde yaklaşık 100-120 ml su, 1 ila 3 yaş arasında ise 1 litre su verilmesi önerilmektedir4, 5.
Evet. Muzu bebeğinize en erken 4. ayında verebilirsiniz. Ancak tavsiye edilen bebeğin 6'cı aya kadar anne sütü ile beslenmesidir. Uygun zaman muzun 6'cı aydan sonra bebeğe verilmesidir.
Fakat emzik, ne karnını doyurur ne besler ne de sevgi ihtiyacını karşılar. Bu anlamda “emzik, anne memesinin kötü bir taklididir” denebilir. Bebekler sadece karın doyurmak için emmezler, içgüdüsel bir şekilde, genellikle bebekler meme emer karın doyurur ve meme boşalır, ama onlar hala emmeye devam ederler.
Kauçuk emzikler kaynatılmamalı, soğuk suyla dezenfekte edilmelidir. 6 aydan sonra bu süre gün aşırı olacak şekilde değişmektedir.
"Emzik kullanmanın sakıncaları, ilk ay meme karmaşasına yol açabilir, 6.aydan sonra orta kulak iltihabı riskine yol açabilir, ağızda pamukçuk enfeksiyonlarına sebep olabilir ve diş yapısının bozulmasına neden olabilir." Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Ömer Saltan ise emzik kullanımına karşı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri