Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim arasındaki fark: Uzaktan Öğretim derslerin Canlı Ders olarak yapılmasıdır. “AUZEF Uzaktan Öğretim Programlarına ÖSYM sınavları ile öğrenci alımı yapılmaktadır.”
Çünkü Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde aynı anda iki programda okumak mümkün değildir. İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırabilmesi için halen kayıtlı olduğu bölümden/programdan mezun olması gerekmektedir.
Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretim eğitim sisteminde dersler canlı olarak işlenir, öğrenciler derse katılım gösterirler. Açık Öğretim sisteminde dersler pdf formatında sisteme yüklenir ve öğrenci video formatında canlı ders almaz.
AUZEF'e bağlı olan Tarih Programı, dört yıllık açıköğretim lisans programıdır.
Alınan diplomalarla kazanılan haklar bakımından örgün yüz yüze eğitimle genel bir fark bulunmamaktadır. Uzaktan eğitim ders takibinin yapılabildiği, daha kontrollü bir sistem olduğu ve sınavları ya yüz yüze ya da online yapıldığı için açık öğretime oranla daha nitelikli bir eğitim sunabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur. Açıköğretim fakültelerinden mezun olan öğrenciler, örgün öğretimden mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir.
Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim arasındaki fark: Uzaktan Öğretim derslerin Canlı Ders olarak yapılmasıdır. “AUZEF Uzaktan Öğretim Programlarına ÖSYM sınavları ile öğrenci alımı yapılmaktadır.”
Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), İstanbul Üniversitesi bünyesinde açıköğretim ve uzaktan öğretim programlarının faaliyetlerini yürüten fakültedir. 2009 yılından itibaren uzaktan öğretim, 2011 yılından itibaren de açıköğretim kapsamında programlara öğrenci kabul eden AUZEF, bu yönüyle Türkiye'deki tek açık ve ...
AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, dört yıllık açıköğretim lisans programıdır.
Sosyal Hizmet Açıköğretim Lisans Tamamlama Programı için, 4. sınıfın bahar döneminde (8. yarıyılda) Sosyal Hizmet Stajı bulunmaktadır.
Uzaktan Eğitim programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz aynı programın örgün eğitim mezunları ile aynı haklara ve ünvanlara sahip olurlar. Önlisans diploması almış olan öğrencilerimiz DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Bazı Uzaktan Öğretim programlarında çoktan seçmeli sınav tipinin dışında Klasik ve Sözlü sınavlar uygulanabilmektedir.
Uzaktan eğitimin en büyük avantajlarından biri, öğrencilerin coğrafi konumlarına bağlı kalmadan eğitim alabilmeleridir. Bu, öğrencilere zaman ve para tasarrufu sağlar. Ayrıca, öğrencilerin kendi hızlarında öğrenmelerine izin verilir, böylece bazı öğrenciler daha hızlı ilerleyebilirken, bazıları daha yavaş gidebilir.
İstanbul Üniversitesi öğrencisi olabilmeniz için İstanbul'da olmanıza gerek yok. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinde tüm kayıt ve öğrencilik işlemlerinizi evinizin rahatlığında gerçekleştirebilir, sınavlarınıza 81 ilde bulunan sınav merkezlerinde girebilirsiniz.
7) Bir örgün yükseköğretim programında okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç, açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
Sınavsız ikinci üniversitede, öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi veya İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin lisans ve ön lisans programlarından herhangi birini seçerek eğitim alabilirler. Eğitim, uzaktan eğitim yöntemiyle yapılır.
Çocuk Gelişimi Programı iki yıl, dört dönemlik ön lisans eğitimi veren bir programdır. Bu programdan yeterli bilgi ve beceri donanımıyla mezun olanlar; okul öncesi eğitim kurumları, kaynaştırma okullarında ve özel eğitim kurumlarında kamu ve özel sektörün eleman ihtiyacının karşılamaktadır.
Çocuk Gelişimi Programı mezunları resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, anaokullarında eğitici yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Programdan mezun olacak öğrenciler kamu ve özel sektöre bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.
Bu belge öğrencinin Fakültemiz ile ilişiğinin mezuniyetle kesildiğini göstermek amacıyla düzenlenmiştir. AKSİS te statüsü “MEZUN” olarak güncellenen öğrencilerimiz, AKSİS üzerinden “Elektronik İmzalı” şekilde diplomalarını temin edebilirler.
Araştırmacı, Uzman, Akademisyen olarak istihdam edilebilmektedirler. Pedagojik formasyon alarak, kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel öğretim kurumlarında öğretmenlik yapabilirler.
Fakültemiz lisans ve ön lisans programlarına YGS-LYS'ye giriş yaptıktan sonra fakülte programlarımıza tercih yapabilirsiniz.
Dersler, internetten takip edilip, pdf, sunum, video formatlarında hazırlanan ders içerikleri internete yüklenerek 7/24 takip edilebilmekte, eğitim öğretim internet üzerinden gerçekleştirilmektedir.
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler.
AÖF bahar dönemi final sınavları, vize sınavlarında olduğu gibi online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecek. AÖF tarafından, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi online sınavları, okul ortamından yapılan sınavlar ile benzer şekilde düzenleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri