> Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır. >
Einstein, aptal insanın aptallığının ve evrenin sonsuz olduğu söylemiştir. “Ama evren konusunda pek emin değilim!” demiştir. “Teoride, teori ve pratik aynıdır; ama pratikte aynı değildir” diyen de Einstein'dır.
Levent Özeren on X: ""Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek deliliktir" (Albert Einstein)" / X.
Einstein, zamanın bir referans sistemlerinden bağımsız olmadığını, ışık hızı ile zaman arasında bir ilişki olduğunu savunmuştur. Işık hızına ulaşıldığında zamanın durduğu düşüncesi, görelilik teorisinin temelini atmıştır. İnsanoğlunun gözlemleyebildiği zaman, ışık hızına bağlı olarak değişiklik gösterir.
İlgili 17 soru bulundu
Kurama göre, bütün varlıklar ve varlığın fizikî olayları izafidir. Zaman, mekan, hareket, birbirlerinden bağımsız değildirler. Aksine bunların hepsi birbirine bağlı izafî olaylardır. Cisim zamanla, zaman cisimle, mekan hareketle, hareket mekanla ve dolayısıyla hepsi birbiriyle bağımlıdır.
Uzayzaman, uzay ile zamanı "uzay-zaman sürekliliği" adı verilen yapıda birleştiren matematik modeli. Öklitçi yaklaşıma göre evren uzayın üç boyutu ve dördüncü boyutu oluşturan zamandan oluşur.
Bu nedenle fizik alanındaki yeni gelişmeleri ihmal etmiş ve fiziksel topluluklarla arasına mesafe girmesine neden olmuştur. Einstein bu pozisyonunda haberdardı ve bunu 1954'de şöyle dile getirmişti. “Sanırım rölativistik kuma kafasını gömmüş bir deve kuşu gibi gözüküyorum, bundan dolayı kötü nicemle yüzleşemiyorum”.
Tüm zamanların en iyi fizikçilerinden birisi olarak kabul edilen Albert Einstein, en çok görelilik teorisini geliştirmesiyle tanınır. Aynı zamanda kuantum mekaniğinin gelişimine önemli ölçüde katkılarda bulunmuştur.
Görelilik teorisi, Albert Einstein'ın çalışmaları sonucu önerilen ve yayınlanan, özel görelilik ve genel görelilik adlarında birbirleriyle ilişkili iki teorisini kapsar. Özel görelilik, yer çekiminin yokluğunda tüm fiziksel fenomenler için geçerlidir.
Kozmologlar uzayımızın sınırsız olduğunu düşünüyorlar (yani bir yönde ilerleyip geri dönmeksizin sonsuza kadar gidebiliriz). Fakat evrenimizin sonlu mu yoksa sonsuz mu olduğuna dair bir kanıt henüz yok. Einstein kendi kütleçekim kuramında, evrenin sonlu ve mükemmel bir 3 boyutlu küre olabileceğini söylemiştir.
1. Albert Einstein. Einstein 6 yaşına kadar konuşamamıştı. Okumayı söktüğünde ise 9 yaşındaydı.
Dr. #OktaySinanoğlu. 26 yaşında "Dünyanın en genç profesörü" unvanını alan.
Einstein'ın Beyninin Çalınmasının Tarihi Arka Planı 17 Nisan 1955 günü, Albert Einstein göğüs ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. O anda farkında değildi, ama vücudundaki en büyük damar olan aortun karnına indiği kısmı şişerek yırtılmıştı ve bir iç kanama, yani abdominal aort anevrizması geçiriyordu.
Annesinin vefatından sonra Eduard, hayatının geri kalanının birçoğunu Burghölzli İsviçre'deki psikiyatrik klinikte geçirdi. 1965'teyse 55 yaşında geçirmiş olduğu bir felç sebebiyle öldü.
Alman asıllı dahi fizikçi Albert Einstein'ın hikayesinde olduğu gibi… Küçük Albert, konuşmayı yaşıtlarına göre epey geç sökmüş. Hatta o kadar geç sökmüş ki, ailesi “geri zekalı” olabileceğinden şüphe ediyormuş! Konuşmaya gönülsüz davrandığı ve söylenen her şeyi tekrar ettiği için, etraftan aptal muamelesi görüyormuş.
Kur'an'da ifadesini bulan dindarlığın altı boyutu olduğu anlaşılmaktadır: Bunlar; inanç boyutu, ibadet boyutu, ahlâk boyutu, düşünce boyutu, duygu boyutu ve bilgi boyutudur.
Yani ışık hızının yüzde 99,9'u kadarlık bir hız ile 1 saat boyunca hareket edersek dünyadakiler için 22,36 saat (neredeyse 1 gün) geçiyor.
Beş boyutta; 1. Simplex grubundan 5 simplex; 6 köşe, 15 kenar, 20 yüz (her biri eşkenar üçgen olmak üzere), 15 hücre (her biri düzenli dört yüzlü şekil olmak üzere), 5 hiperhücre (her biri 5 hücre) ile birlikte.
Zaman da tıpkı hız gibi göreceli bir kavramdır. Bu basit lakin radikal bir kavrayıştır. Mutlak zaman diye bir şeyin olmadığı anlamına gelir. Hareket halindeki tüm referans sistemlerinin kendine özgü zamanları vardır.
E=mc 2 , fizik açısından enerji ve kütlenin birbirinin yerine geçebileceği anlamına gelir. Buna göre E = mc² denkleminde, bir cismin artan göreli kütlesi (m) çarpı ışık hızının karesi ( c 2 ) o cismin kinetik enerjisine ( E ) eşittir. Bir başka deyişle, enerji, kütle çarpı ışık hızının karesine eşittir.
Science dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, bilim adamı Albert Einstein'in izafiyet teorisi Güneş Sistemi dışında başka bir galakside ispat edildi. Alman bilim adamı Albert Einstein'ın izafiyet teorisinin, Güneş Sistemi dışında başka bir galakside ispat edildiği açıklandı.
“GİTMESEYDİM, AMERİKA'nın KÖLESİ OLURDUM” Oktay Sinanoğlu ABD Yale Üniversite'nde 26 yaşında profesör olmuş, kimya alanında gerçekleştirdiği kuramları ile dünyayı ayağa kaldırdığı bu yıllarda Time, Der Speigel başta olmak tüm dünya basınının kapağında yer almıştı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri