Sağlıklı bir ara öğün için bir porsiyon meyve ideal bir besindir. Ara öğünlerde meyve seçeneği uzmanlar tarafından da sıklıkla önerilmektedir. Meyveler, vücudun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ve minerali içerirler. Lif oranları yüksek olduğundan bağırsak dostu besinlerdir.
1 adet orta boy elma, yaklaşık 95 kalori değerindedir. Elma, diyet listelerinde ara öğün olarak tüketilebilir.
Yoğurdu; müsli, yulaf, kinoa, karabuğday gibi doyurucu besinlerle, taze veya kuru meyvelerle, ceviz veya badem gibi kuru yemişlerle birleştirilerek, ara öğün olarak tüketilebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Kahve, yağ yakımını hızlandırdığı için diyette ya da ara öğünlerde tüketilebilir. Gün içinde 2 veya 3 fincan Türk kahvesi içerek tansiyonu dengeleyebilirsiniz.
Muz, tropikal bir meyvedir ve nişasta formuna sahiptir. Karbonhidrat ve potasyum değeri yüksek olan bu meyve hemen hemen her öğüne eklenebilir.
Tek Öğün Beslenmek Zayıflatır Mı? Tek öğün beslenmek istediğinizde, size verilen 1 saatlik yemek molasında en sağlıklı ve doyurucu besinleri tercih ederseniz; kilo kaybı yaşayabilirsiniz. 23 saatlik yemek yemeden duracağınız boşlukta, metabolizmanız aktif olacağı için bu süre zarfında bolca su ve çay içebilirsiniz.
Sağlıklı ve dengeli bir ara öğün; kişinin sağlık durumu ve vücut ağırlığına göre 150-250 kalori arasında olmalıdır. Protein içerikli ara öğünler metabolizmayı hızlandırarak yağ yakılmasına da yardımcı olur.
Zayıflamak için günde kaç öğün yemek yemeliyiz ? Zayıflamak için günde 3 öğün yemeniz yeterlidir. Ancak asıl olan 3 öğün ne yediğinizdir. Şekersiz karbonhidratsız beslenme.
Kilo vermek için mutlaka limon, portakal, yaban mersini, muz, armut, böğürtlen, ahududu, greyfurt, avokado, mango, elma, kayısı, şeftali, erik, kiraz, vişne, karpuz gibi meyveleri tüketmelisiniz.
Diyetlerde alternatif olarak bu ara öğünler tercih edilebilir. Tabi ki ara öğünün miktarına dikkat etmek gerekir. Gereğinden fazla tüketilen kuruyemiş gibi yağlı ürünler kilo almanıza neden olabilir. Ayrıca süt, ayran, yoğurt gibi ara öğünler tercih ederken light olanlarını tercih etmeye çalışın.
Diyette ara öğünlerin baş tacı olan meyveler, sağlıklı ve hızlı zayıflamanın en ideal besinleridir. Hızlı kilo verdiren ve yağ yakıcı özelliği fazla olan lifli besinleri diyette gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
Bu noktada sağlıklı ara öğün yapılmazsa kan şekeri daha da düşecek ve açlık daha da artacağı için sonraki ana öğünde doygunluk azalacak, kişiler daha büyük porsiyonlarda ve sağlıksız besinleri yeme eğiliminde olacaklardır. Bu durum aynı zamanda hazımsızlık, şişkinlik gibi sindirim problemlerine de neden olacaktır.
Öğle-akşam yemekleri arası 7-8 saate kadar uzar, bu nedenle akşam yemek öncesi daha hipoglisemik ataklar vardır ve fazla yenir. Bizde de en ağır yemek, akşam yemeğidir. Bu nedenle kalp krizleri genellikle gece 12.00'den sonra olur. Bu nedenle kişilerin öğün planına ara öğün eklenmesi, beslenme planına göre uygulanmalı.
Geç saatlerde yiyecek tüketmeyerek sindirim sisteminin dinlendirilmesi gerekiyor. Uykuda bedeniniz kendini onarırken ayrıca besinleri sindirmek ve işlemekle meşgul olmamalıdır. Yani bağırsaklar ne kadar boşsa ve sindirecek bir gıda taşımıyorsa işte ancak o zaman uykuda yağ yakımı optimal olacaktır.
Açlık sırasında vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılayacak glikoz olmadığından, enerji yedek kaynaktan, yani trigliseritlerden sağlanır. Kısacası vücutta yağ yakımı başlar.
Kontak kapalıyken yağ çubuğu ile yağ seviyesi ölçülmelidir. Her yağ çubuğunda ideal seviyeyi belirten bir işaret vardır. Eğer çubuktaki yağ izleri bu işaretin altında kalıyorsa motorun yağı eksiliyor demektir. Bu da motor yağ yakıyor anlamına gelir.
İbn-i Sina diyor ki, '2 öğün sağlık 3. öğün hastalıktır. ' Hz. Muhammed de 2 öğün yerdi.
Öğünler arasında ne kadar ara verilmeli? Uzmanlar iki öğün arasında en az 3 saat zaman bırakılması gerektiği görüşündeler ancak bazı beslenme uzmanları her saat başı bir küçük öğünden oluşan diyet programları da verebiliyorlar.
Kişi yetersiz besleniyorsa, vücudunun düzgün çalışması için ihtiyaç duyduklarından daha az kalori tüketiyor demektir. Bu, enerji seviyeleri üzerinde ciddi bir etki yaratabilir, bu da kişinin günlük işleyişini bozabilecek fiziksel yorgunluk ve zihinsel yorgunluğa neden olabilir.
Antioksidan ve diyet lifleri açısından oldukça zengin olan elma, sağlıklı yaşama sahip olmak adına tüketilmesi önerilen meyvelerden biridir.
Eğer belli bir düzende tüketirseniz, aşırıya ve düzensizliğe kaçmazsanız muz kilo yapmaz. Muz içerisinde kesinlikle yağ bulunmuyor. Aksine az miktarda protein ve çok miktarda da karbonhidrat içerir. Buna bağlı olarak günlük tüketilen muz ile harcadığınız kalori miktarı dengeli olmalıdır.
İçeriğinde yağ yakımını kolaylaştıran diğer vitamin ve minerallerin sayesinde yoğurt, sağlıklı olduğu kadar da ideal bir diyet besinidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri