Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Vize sınavına girmediğiniz dersin final sınavına girebilirsiniz. Bir ders için Ham Başarı Puanı , ara sınavın %30 u, bitirme/telafi sınavlarının %70'i dikkate alınarak hesaplanır.
Vizeye girmediğiniz durumlarda da final yada bütünleme sınavlarına girebilirsiniz. Bu sebeple vizesine ve finaline girmediğiniz sınavın bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Vizenin yüzde 30 u, finalin yüzde 70 i alındığına göre. Ortalamanın en az 50 düşmesi gerekir... Genelde 50 ile geçebilirsin...
Açıköğretim Fakültesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, vize sınavına katılım gösteremeyen adaylar, final sınavına dahil olabilecek. Finallere girmediğiniz taktirde, o dönemde aldığınız tüm derslerden kalırsınız.
İlgili 28 soru bulundu
(genel not ortalaması) Her ders için geçme notu ise 35'dir. ( Aöf Ders Geçme Notu Duyurusu ) Eğer hesapladığınız başarı notunuz 35'in altında kalır ise o dersten FF ile kalırsınız.
a) Tüm sınav görevlileri; bu Yönergeyi dikkatle okumak, Yönergeye uygun hareket etmek, Yönergede belirtilen veya “Sınav Koordinatörü” tarafından kendilerine tebliğ edilen saatte görev yerinde olmak zorundadır. Sınav görevine gelmeyen veya geç gelen görevlilerin görevleri iptal edilir, kendilerine sınav ücreti ödenmez.
Buna göre vizeye girmeyen finale girebilecek. Ancak vizenin finale etkisi yüzde 40 olduğu için bu sınava girilmemesi halinde final sınavından yüksek not alınması gerekecektir.
Ortalama hesabında vize puanı %40 final puanı ise % 60 olarak alınmaktadır. Sonucun GEÇER not kabul edilmesi için not ortalaması 50 puan ve üstü olmalıdır. Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir.
AÖF öğrencileri vizelere girmemeleri durumunda finallere girme hakkını kaybetmiyor. Dileyen öğrenci vizeye girmeden finale girebiliyor. Ancak bilindiği gibi ders notunu vize yüzde 30, final ise yüzde 70 etkiliyor. Bu sebeple eğitimciler öğrencilerin mutlaka vizelere katılmasını öneriyor.
Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir. Bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler için mazeret sınavı hakkı verilmez. Bu durumda, öğrenci kalmış olduğu dersi daha sonraki dönemlerde yeniden alarak geçmek zorundadır.
h) (Değişik: Senato-11/3/2020-2/2) Dersin dönem sonu/yılsonu sınavına girme koşulunu sağlamasına rağmen sınava girmeyen öğrenciye, bütünleme sınav hakkı verilir. bütünleme sınav hakkı verilmez. verilmez.
Vizeler de hesaba katılır, değişme olmaz.
Sağlık durumundan dolayı raporlu olduğu günlerde yapılacak olan sınavlara giremeyen bir öğrenci, süre içerisinde beyan ettiği mazeretinin incelenmesi ve uygun bulunması sonucunda giremediği sınavların mazeretine girebilir.
Sınavların Çakışması
Öğrenciler sınavlarının çakışması durumunda, belgelendirmeleri koşuluyla, aynı tarih ve saatte yapılan sınavlarından ilgili birimin Yönetim Kurulunca uygun görülmesi halinde mazeretli sayılırlar.
Mazeret Sınavı: Koşulları yerine getirmesine rağmen sınava geçerli bir nedenle giremeyen bir öğrencinin, süresi içerisinde bir dilekçe ile beyan ettiği mazeretinin ilgili birim yönetim kurulunca kabul edilmesi üzerine sınav yerine yapılan sınavdır.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.
Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir. Örneğin vizesi 100 olan bir öğrencinin finali 39 olduğunda (ham notu 100*0,40+39*0,60=63,40 olmasına rağmen) öğrenci dersten kalacaktır.
Madde 2- (1) Mazeret sınavı; mazereti nedeniyle ara sınava katılamayan öğrenciler için yapılan sınavdır. Mazeret sınavları ara sınavların bitimini izleyen 15 (on beş) gün içinde ilgili yönetim kurullarınca belirlenen tarihlerde yapılır.
Sınava tüm öğrencilerin katılma zorunluluğu var mıdır? Hayır, sınava katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.
soruyu tam anlamadım ama anladığım kadarıyla cevap vereyim. eğer derslere kaydinizi yapıp devamdan kalmazsaniz yani sadece sınavlara girmezseniz dersten kalırsınız. eğer derslere devam etmezseniz otomatikmen devamdan kalacaginiz icin sınavlara giremezsiniz zaten. aynı zamanda sınıfta da kalırsınız.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
ÖSYM, sınavda görev almasına rağmen sınav yerine mazeretli ya da mazeretsiz olarak gitmeme durumunda 1 yıl boyunca hiçbir şekilde sınavlarda görev alamaz. Bunun dışında alacağı ücrette verilmeyebilir. ÖSYM sınavında görev alan öğretmen sınav yerine 1 saat önceden gitmelidir.
Bu nedenle ÖSYM görevini iptal etmek için, görev bilgilerini ve görevi iptal sebebini belirten bir dilekçe yazarak ya ösym büromuza bizzat getirmeleri ya da 0(384) 228 10 38 numaralı faksına göndermeleri gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri