Araç camlarının renklendirmesi, güneşin cilt yaşlanmasını hızlandıran ve cilt kanserine yol açabilen zararlı ultraviyole ışınlarının %99'unu engelleyebilir. Şeffaf cam filmi veya açık bir renk tonu bile, zararlı UVA ve UVB ışınlarını engelleyebilir.
Araç klima kullanımınızı azaltır.
Cam filmleri araç içerisine dışarıdan güneş ışınlarının girmesini engelleyeceği için aracınız içerisinde çok fazla ısı artışı yaşanmaz. Yaz aylarında cam filmi olmayan araca binildiğinde sürücü araç içindeki yüksek ısıyı düşürmek için hemen klimayı en üst seviyeye getirerek çalıştırır.
Cam filmi, aracınızın içinin dışarıdan görünmesini engeller. Ayrıca güneşten gelen UV ışınlarını engelleyerek araba koltuklarınızın rengini de korur.
Genel olarak cam filmi ömrü, araç sahibinin filmi araçta tutacağından çok daha uzun sürecek şekilde tasarlanmıştır. Son 10 yıla bakıldığı zaman birçok cam film ürününü çok iyi bir performans gösterdiği bilinmektedir.
Güvenlik: Bir kaza durumunda cam filmi, arabanızın camının bir arada kalmasına yardımcı olabilir ve camın kırılmasını önleyebilir. Bu, küçük cam kırıklarından kaynaklanan yaralanmaların önlenmesine yardımcı olacaktır.
İlgili 35 soru bulundu
Güncel yasa ve yönetmeliklere göre cam filmlerinin en az %70 ışık geçirmesi gerekiyor. %70 ışık geçirgenliği sadece 1 ve 2 numaralı filmler için uygun görülüyor. Bu orandan daha az ışık geçiren cam filmleri araçlarda yasak olarak biliniyor. Bu nedenle 3, 4 veya daha fazla numara film kullanmak yasaktır.
Arka camlarda da bu cam filmi seviyeleri değerlendirilebilir. 2 numara cam filminde ise %70 görüş durumu söz konusudur. Sınırda olmasının yanında kullanımında da herhangi bir sakınca yoktur. 3 numaralı cam filminde ise %55 görme durumu tespiti vardır.
Uygulama işlemi tamamladıktan sonra 3 ve 12 saat arasında kuruması ve iyi bir şekilde uygulanması açısından bekletebilirsiniz. Ürünü uyguladığınız yüzeye kolay bir şekilde uygulanmasını sağlamak için güneş ışığı görmesini sağlayarak sağlıklı bir şekilde kurumasını ve cam yüzeyine uygulanmasını sağlayabilirsiniz.
Cam filminin camla bir bütün haline gelip tam kuruması için bizim önerdiğimiz süre 30 gündür. Film uygulandıktan bir süre sonra su ve hava kabarcıkları kalabilir,ancak kuruma süresi sonunda bu lekeler kaybolacaktır. Yukarıda verilen süre tamamen hava şartlarına bağlıdır.Bu süre 10-15 gün de olabilir 45 gün de.
Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır. 1 numara cam filmlerinin geçirgenliği yüksek, 2 numara cam filmlerinin ise ışık geçirgenliği biraz daha düşüktür.
polis gördüğünüzde bütün camları indirin basın geçin. Görevli memur aracınızda film varsa kanunen ceza yazabilir. Filmleri söktürmek araç sahibinin işidir. Görevlinin müdahalesi söz konusu değil.
Isıtma ve Soğutma masraflarını azaltır
Az düzeyde ısı ve ışık yansıtan cam filmi filmi camın iç yüzeyine kaplanarak %30 ısı kaybını azaltır. Yazın binanın soğutulması için yapılan masraflar cam filmi fimi ile güneş sıcaklığını %79 kadar geri yansıtılmasıyla azalır.
Başlangıç olarak, yapıştırma yapıştırıldıktan en az bir hafta sonra yıkanması gerektiğini bilmeliyiz, çünkü tutkal cama sıkıca sabitlenmelidir. Tutkal tamamen kavranana kadar filmi dikkatsizce yıkarsanız, soyulma olasılığı yüksektir. Filmi aşındırıcı özelliklere sahip maddelerle yıkamaktan kaçınmak gerekir.
Yani 1 numara ve 2 numaralı film türleri bu kurala uygundur. 1 numaralı film %85, 2 numaralı film ise %70 ışık geçirgenliği oranına sahiptir. 1 ya da 2 numara dışındaki diğer cam filmlerin kullanılması yasaktır. Yasak olmasının nedeni ise sürücünün görüş açısını kapatması ve aracın içerisini görmeyi engellemesidir.
Kimi süs, kimi güvenlik, kimisi de sağlık problemleri nedeniyle araçlarına cam filmi taktırıyordu. Ancak bu işlemi yaptıran araç sahiplerine, trafik kurallarına uygun olmadığı gerekçesiyle cezai yaptırımlar uygulanıyordu. Bugün yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte, artık araçlara cam filmi takmak serbest hale geldi.
Araç Cam Filmi Uygulaması İçten mi dıştan mı yapılmalı? Filmi dışardan uygulayamazsınız. Camın içerisinden uygulamanız lazım. Ayrıca o kadar kolay bir işlem değil yani ustalık gerektirir.
Son olarak araba güneşte bırakılır ve 3 saat beklenir, ardından yumuşayan ve ısınan film dirence zarar vermeden araba cam filmi kolayca çıkarılabilir. Araç cam filmi sökme işleminden sonra camlar sabunlu suyla silinmeli ve temizlenmelidir. Cam üzerinde tutkal kalıntısı kalırsa keskin bir aletle kazınmalıdır.
Kurala göre kullanılan cam filminin ışığı en az %70 oranında geçirmesi gerekiyor. Bu sebeple sadece 1 ve 2 numara cam filmi kullanılmasına izin veriliyor. 1 numara cam filmi %85, 2 numara cam filmi ise %70 oranında ışık geçirgenliği sağlıyor. Ayrıca cam filminin ön cama uygulanması yasak.
Yumuşak kauçuk çekçek, yumuşak bez veya süngerle silin. Herhangi bir aşındırıcı ya da yüzeyi çizebilecek keskin ürünler kullanmaktan kaçının. Aşındırıcı olmayan bez veya mendille camları nazikçe kurulayın.
Bu sebeple öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta görüş açılarını engellememesidir. Yani bir cam filmi seçimi yaparken özellikle gündüz hoşunuza gitse dahi, akşam sürüşlerinde koyu ton bir cam filmi rahatsızlık verebilir. Görüş açınızı düşürür ve akşam kullanımlarında sizi fazlasıyla yorabilir.
Araç camlarının renklendirmesi, güneşin cilt yaşlanmasını hızlandıran ve cilt kanserine yol açabilen zararlı ultraviyole ışınlarının %99'unu engelleyebilir. Şeffaf cam filmi veya açık bir renk tonu bile, zararlı UVA ve UVB ışınlarını engelleyebilir.
İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir. şeklinde düzenlenmiştir. 2012 yılı itibariyle aracında cam filmi bulunan araç sahiplerine 154 TL idari para cezası kesilmekte, 1 hafta içinde aykırılığın giderilmesi ihtar edilmektedir.
Super Dyed 1 ply – Süper ince tek tabakalı, yansıtıcı olmayan, derin siyah, temiz ve berrak görüntüyü sağlayan film. Kalın yapışkan tabakası montaj hatalarını düzeltir. Toz, kalın yapıştırıcı tabakasına batar ve otomobilin dışından görünmez olur.
Aracıma hangi koyulukta cam filmi yaptırmalıyım? Aracınızın iç döşemelerine göre koyuluk derecesini tercih edebilirsiniz. Siyah koltuk döşemelerde içeriyi boğmaması adına daha açık ton cam filmi, açık renkteki döşemelerde daha koyu ton cam filmi tercih edebilirsiniz.
o Otomobil cam filminin camın dış tarafına yapıştığından emin olun. o Koruma filmini çıkardıktan sonra filmin açıkta duran yapışma tarafına takma sıvısından eşit miktarlarda püskürtün. Otomobil cam filminin bu tarafı, camın iç tarafına takılır!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri