Arabam Nereye Çekildi E-Devlet
E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra “E-Hizmetler” bölümünden “Trafik ve Ulaşım” sekmesine giriş yapılır. Sonrasında sayfada “Aracımın çekildiği otopark bilgisi sorgulama” bölümüne ulaşılır. Burada aracın plaka bilgileri ile sorgulama yapmak mümkün olur.
Otoparka gitmeden kullanıcıların kimlik belgeleri ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ceza İşlemleri Büro Amirliği'ne gitmeleri gerekiyor. Oradan alınan çıkış belgesi ile otoparktan araçlar teslim alınabiliyor. Çekme esnasında oluşabilen hasarlar kasko poliçesi kapsamında teminatlandırılıyor.
İstanbul Trafik Vakfı | www.trafikvakfi.org.tr | 0(212) 275 24 00.
250 TL'DEN 400 TL'YE ÇIKTI
Alınan kararla, park yasağı halinde çekme ücreti ve park yasağı dışında 5 kilometreye kadar özel taşıma ücreti 250 liradan, yüzde 60 zamla 400 liraya çıkmış oldu. Kilometre başına 12 lira olan ücret de yüzde 25 zamla 15 liraya yükseldi.
İlgili 22 soru bulundu
Park cezası genel anlamda taşıma yapılan mesafeye göre belirlenir. Parka alınan araçlar için günlük 12 TL ücret vardır. Bununla birlikte 3 aşamanın da kullanımı sonucunda aracın çekilmesiyle 236 TL ceza oluşur.
Zabıta Amirliklerine ihbarda bulunmak için Alo Zabıta Hattını (153) arayabilirsiniz.
Evin önüne, garaj önüne park eden araç nasıl çektirilir diyorsanız bunları da 155'i arayarak hemen bildirin ve aracın çekilmesini isteyebilirsiniz. Kolluk kuvvetleri en kısa sürede araç hakkında gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir.
Aracı Trafik Vakfı değil polis çektiriyor
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafikte araç çektirme yetkisi sadece poliste. Polis sadece kanun gereği araç çekim işinde Trafik Vakfı ya da Polis Hizmetlerini Geliştirme Derneği gibi derneklerden çekici hizmeti alabiliyor.
SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR? Cep telefonlarındaki bütün operatörlerden mesaj bölümüne "PARK" yazıp boşluk bıraktıktan sonra araç plakasını yazdıktan sonra 1550'ye göndermek gerekiyor.
UKOME toplantısından yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 50 ila 67 oranında zam kararı çıktı. Böylelikle araç çekme ücreti 400'den 630 liraya; yediemin otopark günlük ücreti ise otomobillerde 40'dan 60 liraya çıktı.
"Banka ve şahıs alacaklarından dolayı yakalamalı ve hacizli araçları bulunan vatandaşlar, yarından itibaren en yakın icra dairesine gidip, talep formlarını, dilekçelerini doldurduktan ve yediemin otopark ücretini ödedikten sonra araçlarını gelip teslim alabilirler. Başka hiçbir ücret ödemeden araçlarına kavuşabilirler.
Otomobil ücretleri 1-3 saat 48 TL, 3-6 saat için 66 TL, 6-12 saat için 81 TL ve12-24 saat için 114 TL, Motosiklet için 0-1 saat arası 15 TL, 1-3 saat arası 20 TL, 3-6 saat arası 26 TL ve 6-12 saat arası 32 TL oldu. Motosikletler için aylık katlı otopark ücretiyse 312 TL.
Alo 174 İhbar ve Şikayet.
Yerel yönetim ( belediyecilik ) yasalarına göre yol sokak ve kaldırımlar kamuya aittir. Yani tüm vatandaşlara aittir hiçbir apartman ev maliki burası benim kapımın önü deyip burayı işgal edemez.
Ağaoğlu, "Bir aracın çekilebilmesi için okul, ambulans, itfaiye, kamu binaları gibi giriş çıkışı engellenmemesi gereken yerlere park etmiş olmalı ya da trafiği engelleyecek ikinci sıra yapılan araçlar çekilebilir.
Alo 159 Türkiye'nin karayolları yol ağında bulunan Otoyollar, Devletyolları ve İlyollarında seyahat eden sürücülerin seyahat esnasında veya seyahatten önce kullanacağı yol güzergahı ile ilgili tüm soru ve sorunları hakkında bilgi ve yardım alacağı bir hattır.
Yol Yardımı Çağırın
Kasko sigortanız yol yardımı hizmeti sağlıyorsa ilgili çağrı merkezini arayıp yardım isteyin. Yol yardımı kullanmıyorsanız çekiciyi, polisi veya bulunduğunuz bölgenin konumuna göre jandarmayı arayabilirsiniz. Çekici çağırma ücreti ise firmalara göre farklılık gösteriyor.
Bir günde 2 defa trafik cezası alınması mümkündür. Ancak aynı yerde ve aynı saatte aynı araç için iki defa trafik cezası yazılamayacağı belirtilmektedir. Mevcut uygulamalara bakıldığında art arda aynı mesafede 3-4 defa hız ihlali nedeniyle ceza uygulanması hukuka aykırı olarak görülmektedir.
Kendi ehliyet sınıfının dışında araç kullanmanın cezası ise 4.064 TL'dir.
Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 16'ncı maddesinde belirtildiği üzere zabıta ekipleri hiçbir zaman trafik suç ve ceza tutanağı düzenlememektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri