Klozet içi temizliğinde tuvalet fırçası, çamaşır suyu, kireç önleyici ve yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra klozet kapağı temizliğinde ise sünger, bez ve sıvı temizleyicileri kullanabilirsiniz.
Klozetin genel olarak kir ve pislikten arınması için sifon çekilir. Klozetinin içinde yavaş yavaş kaynar su dökerek sararan yerlerin renginin açılması sağlanabilir. Kaynar su ile kirleri yumuşattıktan sonra çamaşır suyu ile dökülür ve 3-5 dakika beklettikten sonra tuvalet fırçası ile temizlenir.
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
En çok kullanılan malzemelerin başında çamaşır suyu gelir. Bunun yanı sıra yüzey temizleyiciler, arap sabunu, genel temizlik ürünleri ve dezenfektanlar kullanılır. Bu ürünler birbirinden farklı koku alternatiflerine sahiptir. Bu sayede, tuvalet temizliğinden sonra ortamda hoş bir koku oluşturur.
Tuvalet temizliğinizi, kimyasallarla temas etmeden de kolaylıkla yapabilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonat alın, tuvalet gideri ve tuvaletin etrafına dökün. Üzerine 1 su bardağı beyaz sirke gezdirin. Temiz bir süngerle ovalayın, ardından 5 dakika kadar bekleyip sıcak suyla iyice durulayın.
İlgili 24 soru bulundu
Çamaşır suyunu tuvalete dökerek bir süre beklemek ardından da fırça ile iyice fırçalamak gerekir. Çamaşır suyunun ardından kireç önleyici deterjan dökülür ve fırçalama işlemine devam edilir. Fırçalama işi bittikten sonra Sprey ya da krem formundaki mineralli temizleyicilerle tuvalet temizlenir. Bol su ile durulanır.
Sirke kullanmak için klozetteki suyu boşaltmanız gerekir. Hiç su kalmayana kadar küçük bir kap yardımıyla klozetin alt kısmındaki suyu boşaltmalısınız. Sonra sertleşmiş lekelerin olduğu her yeri kaplayacak şekilde klozete beyaz sirkeyi dökün.
Klozet içi temizliğinde çamaşır suyu, kireç sökücü ve amonyaklı krem gibi ürünlerden faydalanarak söz konusu ürünlerin sünger yardımıyla yüzeylere yayılmasını sağlayabilirsiniz. Güçlü lekeler söz konusu olduğunda tuvalet fırçasından faydalanarak ovma işlemini çok daha kolay bir hâle getirebilirsiniz.
Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz. Dilerseniz eşit miktarda sirke ve Arap sabununu karıştırarak krem temizleyici elde edersiniz.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
LİMON TUZU. 1 litre su içerisine 3 çorba kaşığı limon tuzunu ekleyin ve bu karışımı kaynatın. Tuvalet fırçasını sağa sola hareketlerle klozetin içindeki suyu azaltınız. Oluşan kireçleri temizlemek veya kireç oluşumunu engellemek için kaynattığınız karışımı klozete dökün.
ET-H201MS Asma Klozet Mat Siyah
Klozetin iç bölgesinin temizliği yumuşak bir fırça kullanılarak çamaşır suyu ile temizliği yapılabilir. Klozetin dış bölgesi içinse hafif nemli yumuşak bir bez ve sıvı sabun ile temizliğinin yapılması gereklidir. Klozeti temizledikten sonra yumuşak kuru bir bez ile kurulayınız.
KARBONAT KULLANIN
Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler.
Güçlü formülü sayesinde tuvalet taşı gibi çok kirli yüzeyler bile cif markalı temizlik ürünleriyle derinlemesine temizlenebilir. Bu ürünlerin kullanılabileceği bir diğer yer ise banyolardır.
Klozetin içini temizlemek için kullanılan fırça ile dışı temizlenmemelidir. Klozetin dış kısmı ve kapağı ya sert bir sünger ile ya da başka bir fırça ile temizlenmelidir. Klozetin kapağına da çamaşır suyu dökülmeli ve ovalanmalıdır. Fırçalama ve ovalama işi bittikten sonra su ile durulanmalıdır.
Bunlar: sabun ,deterjan, çamaşır suyu,çamaşır sodası,tuz ruhu dur. Sabun: Sabun kelime anlamıyla “Bir alkalinin yağlı bir madde üzerine etki etmesiyle elde edilen çamaşır yıkamada ve temizlik işlerinde kullanılan ürün”dür.
Aslında düzenli rutinler halinde doğru malzemelerle klozeti temizlemek çocuk oyuncağıdır. Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Klozet kenarlarını temizlemek için ise çamaşır suyu ve kireç çözücü kullanabilirsiniz. Kireç çözücü yerine amonyak kullanmanız da mümkündür. Ancak tuvalet temizleme için maksimum hijyeni sağlamak çamaşır suyu kullanımıyla olmaktadır. Klozet temizleme esnasında kullandığınız ürünlerin tüm yüzeye yayılmasını sağlayın.
Dr. Gülseren Ağrıdağ, kolonya yapımında kullanılan 80 derece alkolün bakterileri temizlemede yetersiz olduğunu söyledi. Ağrıdağ, "Bazı kişiler özellikle tuvaletten çıktıktan sonra ellerini sabunlamak yerine kolonya ile mikropları öldüreceğine inanıyor. Bu yanlış" dedi.
Evde Yüzey Temizleyici Yapımı Yüzeyler, evlerde temizlik gereksinimi en yüksek alanlarımızdır. Evinizin yüzeylerini kimyasal kullanmadan temizlemek istiyorsanız sirke ve karbonat kullanabilirsiniz.
Beyaz Sirke Kullanın
Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin. Ertesi gün lekelerden kolaylıkla kurtulduğunuzu göreceksiniz.
Sağlığa faydaları ile ön plana çıkan bu sirke, etkili ve doğal temizleyici özelliği ile lavabo ve tuvalet temizliğinde de kullanılabilir. İçilebilen bir ürün olmasından dolayı özellikle çevre sağlığı konusunda hassas olan kişiler bol bol beyaz sirke ile temizlik yapmayı tercih etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri