Boyasız Göçük Onarımının Avantajları Nelerdir? Otomobilin orjinalliği korunur, ikinci elde değer kaybı engellenir. Boyanarak 3-4 günde onarılan bir hasar, boyasız göçük düzeltme ile ortalama 1 gün gibi kısa bir sürede halledilir. Klasik yöntemlere göre çok daha düşük maliyetli ve kısa süren bir onarımdır.
Göçük düzeltme çalışmaları ve son yıllarda kullanılan teknolojiler, bu konuda aracın prestijine büyük değer katmaktadır. Manyetik ve vakumlu teknoloji ile yapılan uygulamalarda, herhangi bir iz kalmadan sorunların çözümü mümkün olmaktadır.
HER ŞEY ARACINIZIN NE KADAR HASAR ALDIĞIYLA İLGİLİ
Aracınız boyasız göçük onarımı için mini göçük başına 30 TL ila 100TL arasında herhangi bir yerde ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz. Bir araçta özellikle ağır dolu hasarı için, bu rakamlar 15.000TL"ye kadar çıkabilir.
çiziklere pasta cila attırırsınız, göçük olan yerleri boyasız göçük düzeltme yerlerinde 200-300 liraya düzeltirseniz fiyattan bişey düşmenize gerek kalmaz. boya orjinal olduktan sonra 2. el araba da hafif çizik var şu kadar fiyat düş diyene de satmayın.
küçük ve orta büyüklükteki eziklerin onarım sonrasında %95 %100 lük olumlu sonuç alırız bu sonuçlarda normal göz ile bakıldığı zaman dolu göçük tamiri anlaşılamaz ancak şiddetli büyük dolu eziklerinde %80-90 oranında olumlu sonuç alabiliriz.
İlgili 19 soru bulundu
Genellikle göçük düzeltme işlemi, aracın garanti kapsamını etkilemez.
Göçük oluşan kısma silikon yardımı ile yapıştırma işlemi yapılır ve birkaç defa hafif hafif çekmenin ardından hızla çekilir. Hatta bazı yöntemlerde arabanın göçük kısmına sıcak su dökerek vakum ile çekilir. Buda başarılı bir yöntem olarak bilinir. Bu şekilde kesinlikle arabanın boyasına zarar gelmez.
Göçük düzeltmede aracın orijinal biçimine sadık kalınır. Eğer aracın boyasında bir zarar meydana gelmemişse boyama işlemine ihtiyaç duyulmadan özel aletler ile onarma işlemi gerçekleştirilir. Göçük düzeltme işlemi her türlü araca uygulanabilir ve bu teknik ile aracın değeri kaybolmadan sorunlar giderilir.
Öncelikle hasarlı kısmı 5 dakikayı geçmeyecek kadar sıcak hava tabancası ile ısıtıp ardından aynı bölgeye sıvı soğutucu uygulamak, araba kaportasındaki göçüğün eski haline dönmesine yardımcı olacaktır. İlk seferde işe yaramazsa soğutucudan sonra göçüklü bölgeyi kurulayıp işlemi tekrarlayabilirsiniz.
Çatlamış boya, bir göçüğün çok derin olduğunun bir göstergesidir. Göçükte en sık karşılaşılan göçük bir bozuk para büyüklüğündedir. %95 küçük göçükler tamir edilebilirken. Küçük göçüklerin %5'i derinlik veya yer nedeniyle düzeltilemez.
Hasar sigorta şirketi tarafından karşılanırsa kasko bozulur fakat mini onarım bunun önüne geçer. Bu teminat ile boyasız göçük düzeltme, boya tamiri, döşeme tamiri, cam onarımı gibi hizmetler alınması mümkündür.
Kasko ile boyasız göçük giderme
Kasko poliçeleri, araba göçük düzeltme için teminat veriyor ve siz de kaskonuz ile bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. İki ya da üç güne yayılan boya işlemine ihtiyaç duymadan, gün içerisinde arabanızı servisten almanız da mümkün oluyor.
Boyasız Göçük Düzeltme fiyatları 2023 yılı için ortalama fiyat aralığı 1.570 TL ile 1.920 TL'dir.
Boyasız Göçük Düzeltmenin Avantajları
Boyasız göçük/hasar onarımı sadece işçiliğe dayanan bir uygulama olup yedek parça, boya, sarf malzeme vs gibi onarım maliyetini yükseltecek hususlar içermediği için klasik kaporta boya onarımına göre çok daha çok daha düşük maliyetli bir onarım sistemidir.
Dış darbeler sonucunda araç kaporta aksamı üzerinde meydana gelen, boyanın zarar görmediği, 5 cm çapa kadar olan kaporta göçüklerini özel aletlerle, aracın orijinalliği korunacak şekilde ve herhangi bir boyama işlemi yapmadan düzelterek eski haline getirmesi işlemidir.
Ceviz büyüklüğündeki dolu tanelerinden camları kırılan ve kaportalarında göçükler (gamze) oluşan araç sahipleri ilk iş olarak Maslak'taki Atatürk Oto Sanayii'ne koşarken, oto kaportacılarının ve camcıların önünde sıraya giren vatandaşlar araçlarını tamir ettirmek için gün almaya çalıştı.
Göçük düzeltme boyaya herhangi bir zarar vermemektedir. Çünkü son teknoloji üretilen boyalar esnek yapıda üretilmektedir.
Aracın hasarlı bölgesindeki parça sökülmeden uygulanır. Genelde hasarlı bölgenin arkasına ulaşılamadığı durumlarda başvurulan bir yöntemdir. Otomobil parçalarının arka bölümü %80 ulaşılabilir konumdadır ancak bazen panel atkıları nedeniyle arkasına ulaşılsa bile göçük olan bölgeye müdahale edilemeyebilir.
Kaporta ve tampondaki göçük sıcak suyla düzeltilmesi.
Fizik kuralları gereği plastikler de tıpkı metaller gibi ısıyla genleşir (esner), düşük ısıda soğur (büzüşür). Siz de bu özelliği kullanarak aracınızın tamponunda oluşan göçükleri evde kendi başınıza düzeltebilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan bir miktar sıcak su!
Çamurluk düzeltme işlemi sırasında şişen bölgeler olması halinde çekiç ve tıktık yardımı ile bu şişlikler indirilir. Göçük yapılan bu işlemler halinde hala tam olarak düzelmez ise masaj yöntemi uygulanarak göçüğün tamamen düzeltilmesi sağlanabilir.
Ayrıca bazı markalar ek ücretlerle garanti sürelerini uzatmayı da kullanıcılara teklif etmektedir. Garanti Belgesi Yönetmeliği gereğince taşıtlar için asgari limitler şu şekildedir; Binek otomobil, 2 yıl veya 60.000 km. Kamyonet, 2 yıl veya 100.000 km.
Şase ve direklerden alınan en ufak darbe tavanda dalgalanmaya böyle üzerine top düşmüş gibi göçüklere sebep olur. Kaportacılar aracın tavanına bakar bilmeyen boya durumuna baktığını zanneder ama o dalgalanmaya bahsettiğiniz gibi göçük var mı diye bakarlar sonra araç kazalı derler.
Arabanızı güneş ışığı altında bekletin
Dolu yağışının şiddetiyle de bağlı olarak eğer kaportada fazla hasar yoksa otomobilinizi bir süre güneş ışığı altında bekletebilirsiniz. Bu sayede çok geçmeden, kaportadaki göçükler kendiliğinden düzelecektir.
Boyasız araç kaportası göçüklerinizi de mini onarım ile yaptırabilirsiniz. Bu işlem serbest piyasada kuru çekiç işlemi olarak ta bilinir. Her hangi bir darbe sonucunda aracınızın kaportasında oluşabilecek kaporta göçüklerini orijinalliğini korumak şartı ile kesinlikle boya kullanmadan yapılan bir tekniktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri