Bu yüzden araba yıkama işlemi için özel olarak üretilmiş olan araba yıkama şampuanı kullanmanız gerekmektedir. Bu oto şampuanlar normal ve cilalı şampuan olarak fark göstermekte. Cilalı şampuanların köpük oranı normal şampuanlara oranla oldukça azdır.
Araba temizliği için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise kabartma tozu karışımıdır. Temizlik açısından önemli bir yere sahip olan kabartma tozunu yaklaşık 4-5 litre su içerisine ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışım ile arabanızı silerek temizleyin.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
Bu ürünün kullanıldığı yüzeyler arasında oto kaportası yer almıyor , arabanın boyasındaki verniği soldurmasın , boya zarar görmesin.
Bu tip deterjanlar temizlik işini çok iyi yaparlar ancak "aşındırıcı sabun" olarak kabul edilirler. Araba boyası içeren bir zeminde aşındırıcı bir sabun kullandığınızda oksidasyon sürecini hızlandırmış olursunuz. Bu da zamanla aracın boyasına donuk/mat bir görünüm verip parlaklığını yok edecektir.
İlgili 30 soru bulundu
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Bulaşık Deterjanıyla Araba Yıkanırmı ??
Arabanızı yıkamak için asla bulaşık deterjanı kullanmayın. Aracı Yıkadığınızda temiz görünebilir, ancak sorun şu ki, bulaşık deterjanı aracı korumak için tasarlanmış cila veya wax Uygulmalarını Zamanla Aşındırcaktır.
Araç yıkama kovanıza yarım çay bardağı saç şampuanı, yarım çay bardağı saç kremi ekleyin. İyi karıştırarak arabanıza yumuşak uçlu bir fırça veya sünger yardımıyla sürün. Daha sonra durulayın. Bu yöntem sayesinde aracınız hem parlayacak hem de hasar görmeden temizlenecektir.
Aracın Boyasına Zarar Veren Deterjanlar
Aracı yıkanması sırasında kiri arındırmak için deterjan kullanılmaktadır. Ama kullanılan deterjanın yüzey temizleyici veya bulaşık deterjanı olmaması gerekir. Bu tarz deterjanlar kimyasal olarak güçlü yapıya sahiptir. Genellikle de yağ çözücü özellikleri vardır.
1- Arabanızı yıkarken saç bakım kremi kullanın. Kremin içindeki madde, arabanızda cila etkisi gösterecek ve parlamasını sağlayacaktır.
Asperox Sarı Güç Ultra Yağ Çözücü mükemmel performanslı formülüyle inatçı yağ ve kirleri söker atar. Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Araba içi temizliğinde özellikle arap sabunu ve deterjan kullanımından uzak durulmalıdır.
Oto Şampuanı
Bu yüzden araba yıkama işlemi için özel olarak üretilmiş olan araba yıkama şampuanı kullanmanız gerekmektedir. Bu oto şampuanlar normal ve cilalı şampuan olarak fark göstermekte. Cilalı şampuanların köpük oranı normal şampuanlara oranla oldukça azdır.
aman ha, kesinlikle yıkama. içinde çamaşır suyu vardır o tip deterjanların. bir iki yıkama sonrasında boyaya zarar verirsin. onun için boyaya zarar vermeyen özel kimyasallar vardır.
sıvı el sabunu kullan...en kısa zamanda sonax, turtle wax gibi bir markanın oto şampuanını tavsiye ederim. sabunları az koy bol köpürt iyice erisinler yani. ılık su kullan hatta. mikrofiber bezle kurularsan ne leke kalır ne başka bir şey. bim de fiber bez var, alacağın micro bez biraz tüylü olursa iyi emici olur.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
“Aracınızın içini temizlerken asla çamaşır suyu kullanmayın”
Otomobillerin içini temizlerken asla çamaşır suyu veya hidrojen peroksit içeren ürünler kullanmamalısınız. Ayrıca, parlama ve parmak izi önleyici gibi bazı özel kaplamalara zarar verebilecek amonyak bazlı ürünlerden kaçınmalısınız.
ARAÇ KOLTUKLARI TEMİZLİĞİ Sıcak su ve yumuşatıcı karışımını araç koltuklarına da rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bu yöntemle aracınızda gün içinde biriken kokulardan ve kirden kolayca arındırabilirsiniz.
Araba yıkarken önce köpük mü yoksa su mu sorusu cevabı :
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
Dermatolojik olarak test edilmiş, hayvansal içerik bulundurmayan vegan bir ürün olması nedeniyle Miss Arap Sabunu uygulama esnasında cildimize de zarar vermez. Miss Arap Sabunu dermatolojik olarak test edilmiştir. Otomobil döşemelerinin temizliğinde de Miss Arap Sabunu'nu tercih edebilirsiniz.
Cam suyu (ayrıca silecek sıvısı, ön cam yıkama sıvısı olarak da bilinir), motorlu taşıtlar için, araç sürülürken ön camın, ön cam sileceği ile temizlenmesinde kullanılan bir sıvıdır.
Ortalama olarak 2-3 dakika kadar araç yüzeyinde bekleyen cilalı oto şampuanı sünger ve fırça yardımı ile ve su tutularak rahatlıkla durulanır. Duruladığınız araç yüzeyinin ıslak kalmaması daha doğru olacaktır, bu nedenle de aracınızın yüzeyini çizmeyecek özellikte olan mikrofiber bir bez kullanmanız en doğrusudur.
Bulaşık makinesi deterjanı yerine sirke ve limon tuzu karışımı Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
Bazı araç yıkama malzemeleri aracınızın yüzeyini çizeceği için aracınızda istemeyeceğiniz bir görüntüye neden olabilir. Yıkama fırçaları, bazı bez türleri veya süngerler araç yüzeyleri için uygun değildir. Araç yüzeyine uygun olmayan yıkama malzemeleri aracınıza zarar verebileceği için sorun yaşamanıza neden olur.
Gelelim herkesin merak ettiği o soruya. Lastik parlatıcıları lastiklere zarar veriyor mu? Bu soruya üzülerek “evet” cevabını vermek istiyoruz. Çünkü lastik parlatma işlemi, araç lastiklerinizin ömrünü kısaltıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri