Türkiye Yunanistan arası arabayla kaç saat sürer? Sürüş zamanı: 19 Saat 19 Dk. Dönüş rotası turkiye yunanistan: Müsait değil. Not: Birden fazla mesafeleri görmek için: Ülkeler, Şehirler, Rotalar menüsü veya arama formu kullanın.
İki ülkenin başkenti arasında gerçekleştirilen yolculukların süresi, tercih edilen karayoluna göre değişebilmektedir. Ankara'dan Atina'ya yapılan bir seyahatte E90 karayolunun kullanılması halinde yolculuk, 16 saat 14 dakika sürerken; E80 karayolu üzerinden ise bu yolculuğun süresi 19 saate kadar çıkabilmektedir.
Türkiye – Yunanistan Feribot Seferleri
Feribot ile seyahat edecek vatandaşların feribot saatinden 1 saat önce limanda olmaları gerekmektedir. Ayvalık ve Midilli Adası arasında her gün 09:00 ve 17:00 saatleri arasında feribot seferleri düzenlenmektedir. Seyahat süresi ortalama 1,5 ila 2 saat arasında değişmektedir.
Türkiye'den karayolunu kullanarak Yunanistan'a geçmek için kullanabileceğimiz iki sınır kapısı var. Bunlar İpsala ve Pazarkule. İkisi de Edirne sınırları içerisinde yer alıyor. İpsala Sınır Kapısı, Trakya'nın Güneybatısında kalıyor.
Yunanistan vize istiyor mu? Yunanistan, bordo pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Hizmet pasaportu, diplomatik ve hususi pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen Yunanistan seyahatlerinde vizeden muaftır.
İlgili 42 soru bulundu
Yunanistan'a seyahatte bulunacak (hizmet, diplomatik, hususi pasaport hamilleri hariç) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vize protokolüne göre vizeye tabiidirler. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunanistan vize protokolü, Yunanistan'dan transit geçecek vatandaşlarımız için de vize alma zorunluluğu getirmektedir.
Arabanız İle Gidebilirsiniz
Yaz ve kış olmak üzere değişik gün ve saatlerde arabalı feribot bulmak mümkün. Atina'ya ( Pire'ye ) gitmek için ise Sakız Adası'ndan düzenli olarak sefer yapan gemilere binilir. Yunanistan iç hatlarını yapan bu gemiler ile Atina'ya 8 saatte varılır.
Selanik-İzmir feribotunun bilet ücreti 81 ile 95 Euro arasında değişiyor. İzmir ile Selanik arasında Ege Denizi üzerinden yapılacak seferler için ilk feribot yerel saatle 17.00'de Selanik'ten İzmir'e doğru yola çıkacak.
Meis veya Kızılhisar (Yunanca: Καστελλόριζο / Kastellorizo, resmi olarak: Μεγίστη / Megisti, İtalyanca: Castelrosso), Doğu Akdeniz'de Yunanistan'a bağlı Oniki Ada (Dodekanesos) ilinde bir ada. Türkiye kıyılarından (Kaş, Antalya) sadece 2.1 km uzaklıktadır. Yüzölçümü 7,3 km²'dir.
Ancak Yunanistan'a gitmek için en uygun dönem ilkbahar ve sonbahar mevsimleri olmaktadır. Özellikle mayıs ve eylül ayları, Yunanistan'ın tadını doya doya çıkarmak için en ideal zamandır. Bahar aylarında ülke daha sakin bir ortama ve turistik geziler için ideal hava sıcaklıklarına sahiptir.
Ek olarak arabayla Yunanistan'a gitmek isteyen kişinin geçerli bir Yunan vizesine sahip olması gerekmektedir. Şahsi araç ile Yunanistan'a gidebilmek için; Tekirdağ otobanı üzerinden İpsala Sınır Kapısı'na ya da Edirne üzerinden Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşılması gerekmektedir.
Otobüsle yolculuk ortalama olarak 10 saat sürmektedir. Bu süre sınır kapılarındaki kontrollerin yoğunluğuna bağlı olarak değişmektedir. Yolculuğa çıkmadan önce harç pulunun temin edilmesi sınırda yaşanacak vakit kaybını engelleyebilir.
Sürüş zamanı: 10 Saat 16 Dk.
Türkiye - Atina arasında direkt feribot seferleri yapılmıyor ama Atina'ya ulaşmanın kolay ve keyifli bir yolu mevcut. İzmir Çeşme'den Sakız Adası'na geçip oradan direkt olarak Atina'ya gidebilirsiniz. Üstelik bu seyahat sadece 8 saat 30 dakika.
Feribot seferine katılmak isteyen Türk vatandaşlarının ise dikkat etmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Öncelikle Yunanistan vize isteyen bir ülke olduğundan dolayı Selanik'e girebilmeniz için bir vizeye ihtiyacınız vardır.
Sefer saatleri 12 – 13 saat arasında sürüyor.
Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftırlar. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunan vize rejimi, havalimanlarında uçak değiştirecek, yani Yunanistan'dan transit geçecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımıza dahi vize zorunluluğu getirmektedir.
Yunanistan'a günübirlik giriş yapabilmek için Yunanistan kapı vizesine ihtiyaç duyulmaktadır. Hususi pasaport, hizmet pasaportu ve diplomatik pasaport sahipleri herhangi bir vizeye ihtiyaç duymadan, en fazla 90 gün süreyle Yunanistan'a seyahat edebilmektedir.
Türk vatandaşlarının Yunanistan'ı ziyaret etmek için bir vizeye gereksinimleri bulunmaktadır. Diplomatik, servis (Hususi/yeşil) veya hizmet (gri) pasaport sahiplerinin, Schengen bölgesinde 90 günden az süreli konaklamalar için vize almaları gerekmemektedir.
30 gün vizesiz. Pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle de giriş yapabiliyorsunuz. Pasaportunuzda KKTC'ye giriş-çıkış damgası varsa Yunanistan'a gidemiyorsunuz.
Yunanistan ülke sınırları içerisine Hususi Pasaport, Diplomatik Pasaport ve Hizmet Pasaportu ile edilebilmektedir. Seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içinde 90 ikame gününü aşmayan seyahatleri için vize sahibi olma zorunlulukları bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri