Araç ne kadar uzun süre suyun altında kalırsa hasar da o kadar büyük olacaktır. Araç, elektronik aksamında sorun yaratacak kadar suyun altında kalmadıysa paslanmış veya korozyona uğramış kısımlarını kolayca yenileyebilirsiniz. Eğer araçta hasar büyükse, aracı tamir etmeniz ve bazı parçaları değiştirmeniz gerekecektir.
Aracın su altında kalması durumunda yeniden çalıştırmadan önce akü bağlantılarının sökülmesini, yağ ve yağ filtresinin değiştirilmesini, hava filtresinin yenilenmesinin ve bujilerin sökülmesini önermekteyiz.
Pistonların sıkıştırma hareketinde su sıkışamaz ve piston kolu yamulur. Motor çalışmaya devam ederse silindiri berbat eder. Alınan suyun çokluğuna, motorun o anki çalışma devrine göre araç blok dahi patlatabilir. Motor bloğunun patlaması bir aracın başına gelebilecek en kötü sorundur.
Oto tamir ustalarından aldığımız bilgilere göre; su altında kalan araçlar için yapılacak en büyük hata marşa basmak. Zira marşa basıldığı an yağmur suyu olduğu gibi motor bloğuna doluyor ve motor kullanılamaz hale geliyor. Bu durumda araç sel suyundan dolayı perte çıkıyor.
Sel Suyu Arabaya Zarar Verir Mi? Bireylerin son günlerde en çok merak ettikleri soru başlıklarından birisi de hiç şüphesiz ki sel suyu arabalara zarar verir mi sorusu olarak ön plana çıkıyor. Boya ve kaporta gibi bölmelere günümüzde sel suları zarar vermez.
İlgili 27 soru bulundu
Saç kurutma makinesiyle kurutabilirsiniz sökmek istemiyorsanız. Bir de nem - rutubet önleyici tozlar var onlardan alıp araca koyabilirsiniz bir kaç gün için. Saç kurutma makinesiyle kurutabilirsiniz sökmek istemiyorsanız. Bir de nem - rutubet önleyici tozlar var onlardan alıp araca koyabilirsiniz bir kaç gün için.
Deniz suyu zarar verir ama yağmur suyu zarar vermez. 25 cm su eğer hızlı girer ve suyu burundan kaput hizasına kadar çıkarırsanız hava filtresinden su emme olasılığı çok yüksek. Böyle bişey olsaydı aracınız cekişten düşmez komple stop eder ve tekrar calişmazdi.
Tahliye hortumuna su dökerek; suyun kaynağından tam olarak emin olun. Tahliye tıkalı ise su aracın içine girecektir. Bu sorunun çözümü ise tel gibi bir parça ile tıkanıklığı gidermektir. Tıkanıklık gittiği takdirde; yağmur yağdığı zaman aralara giren su tahliyeden araç dışına çıkacaktır.
Su birikintisinden geçtiğinizde su almasa bile motorun sıcaklığından buharlaşan su elektrik aksamını etkilemekte ve teklemeye sebep olmakta, Hepsini görmek için tıklayın...
Motor ve çevresinde yer alan mekanizmalar soğuk su yardımı ile yıkanmalıdır. Hava filtresi gibi parçaların yakınına mümkün olduğunca su tutulmamalıdır. İşlem bittikten sonra araç uzun süre kullanılmamalı ve tüm parçaların kuruduğundan emin olunmalıdır.
Yüksek hararet nedeniyle silindir contası arızası olursa su ve yağın birbirine karışması gerçekleşir. Bu olay tamirci diliyle tespiti ve açıklaması “conta yakmış” şeklindedir. Conta yanması durumuyla karşı karşıya kaldığınızda aracın çalışmasında anormallik, aşırı su kaybı gibi belirtilerle karşılaşırsınız.
Sıcak motora su tutulmaz, ılık motora da su tutulmaz, tazyikli suda sıcak veya soğukken tutulmaz.
Sürüş halindeyken arabanızın motoru su kaynatmaya başlayabilir. Bu durumun birçok farklı nedeni olabilir. Aracın su kaynatması motor soğutma sisteminden kaynaklanabileceği gibi motor suyunun azalması da olabilir. Aracın gerekli vites ayarlarında kullanılmaması da aracınızın hararet yapmasına neden olabilir.
Motor bölümüne ve iç mekanına kısıtlı miktarda su almış ve kısa sürede tahliye edilmiş araçlar temizlendikten ve onarıldıktan sonra sorunsuzca kullanılabilir. Ancak uzun süreler boyunca su altında kalmış, motorunun ve iç kısmının büyük çoğunluğu suya maruz kalmış araçlarda kalıcı ve ciddi hasarlar meydana gelebilir.
Örneğin temizlik için sert yüzeyi bulunmayan yumuşak süngerler ve kurulama işlemi için de sentetik güderi sarı bez tercih edebilirsiniz. Aracınızı ne sıcak ne de soğuk suyla yıkamalısınız. Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız.
Yüksek Basınçlı Yıkama Yapın
Bu nedenle, biraz oto şampuanı kullanın ve yumuşak bir oto temizleme eldiveni yardımıyla sabunlu su ile ovalayın. Sabunu, bir kova dolusu su ile temizlemek yerine yüksek basınçlı bir yıkama makinesi kullanın çünkü bu, yapışan inatçı kirleri çıkarmanızı sağlayacaktır.
hepsinin alt kısmında küçük delikler var, kaporta içine akan su, ordan da dışarı akar. o delikler tıkanırsa, kaporta içi suyla doluyor ama kapı iç döşemeleri, yeniyse içlerinde naylon bir tabaka var, o engelliyor, biraz eskimişse naylon tabakada kaçak oluyor ve iç döşeme kenarlarından içeri sızıyor.
Suyla Çalışan Motorun Çalışma Prensibi
Araca güç sağlamak için hidrojen ve oksijen gazları elektroliz yoluyla su moleküllerinden ayrılır. Hidrojen gazının yanması sırasında su buharı üretilir ve bu da daha temiz bir yanma süreci sağlar. Bu, bir su yakıt hücresi yardımıyla yapılır.
Hava filtresi kir veya diğer kalıntılarla tıkandığında, motora giden hava akışını kısıtlayarak güçte ve hızlanmada azalmaya neden olur. Araba gaz kesintisinin diğer nedenleri arasında kötü bir yakıt pompası, ateşleme ve egzos sistemi ve oto elektrik ile ilgili sorunlar bulunur.
Kapı İçinin Suyla Dolması
Bu tahliye kanalının cam dibi contalarının eskimesi ile tortuyla dolması sonucu tıkanma durumu meydana gelebilmektedir . Tahliye kanallarını zaman zaman temizlemek ve tapanın tıkanıklığını gidermek ile çözebileceğimiz bir durumdur .
Otomobilin içine su dolana dek bekleyin. Su başınıza ulaştığında derin bir nefes alın ve nefesinizi tutun. Şimdi iç ve dış basınç eşit olmalıdır. Kapıyı açmayı başarabilir ve yüzeye doğru yüzebilirsiniz.”
Klima çalıştığında soğutucu gaz, evaporatör adı verilen bir parça içinde buharlaşır ve ısısını çevredeki havadan alır. Bu işlem sonucunda evaporatör soğur ve bu soğuk yüzey üzerindeki nem yoğuşarak su damlaları oluşturur. Bu su damlaları, klima suyu olarak bilinir ve klima suyu aracın altına doğru akar.
Normal yağmur "hiçbir şekilde" motora zarar vermez.
Aracınız kirliyse eğer ve yağmur yağacak gibi gözüküyorsa bile aracınızı yıkatın. Kirli otomobilin üzerine yağan yağmurla temiz otomobilin üzerine yağan yağmur her zaman farklıdır ve temiz aracın yağmurda ıslanması daha iyidir. Aracınızı yıkadıktan veya yıkattıktan sonra kurulama işlemine fazlasıyla önem verin.
Özellikle hafif yağışlar, yolları tamamen ıslatmadığı için oldukça tehlikeli olabilir. Yol üzerindeki toz ve yağ bileşenleri, hafif yağmurla karışıp asfalt üzerinde kalır. Bu karışım yüzünden kaygan hale gelen asfaltın yol tutuşu azalır ve sürücünün yol hakimiyetinde azalma meydana gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri