Yıkamaya önce dış temizlik ile başlayıp sonra araç içi temizlik ile devam etmek en doğrusudur. Kovada karıştırılan ve köpürtülen su-oto şampuanı karışımını aracınıza uygulamadan önce aracınızı üst kısmından başlayarak su tutarak toprak ve toz parçalarını akıtın. Tavandan başlayarak aracınızı tekerlerine kadar ıslatın.
Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir. Sokak aralarında araç yıkamak çevre kirliliğine neden olabilir.
Araba yıkama işlemi sırasında öncelikle arabanızın en kirli kısmını yani genellikle tekerleklerini yıkayarak başlamalısınız. Kir ve kiri aracınızın boyasına bulaştırmamak için lastiklerinizi yeni bir kova su ile ayrı yıkayın.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
Mikrofiber bezi veya yıkama eldivenini sabunlu suya daldırdıktan sonra daha önce suyla yıkadığınız boyalı yüzeyleri hafifçe ovalayarak temizleme işlemine geçebilirsiniz. Boya üzerinde çiziklere neden olmamak için fırça kullanımından kaçının. Aracın yüzey temizliğini yaparken yukarıdan aşağıya doğru hareket edin.
İlgili 23 soru bulundu
Öncelikle birinci unsur yıkama sıklığı aracınızı iki haftada bir yıkamanız oldukça yeterli bir süre olacaktır. Sık yıkamak ya da yıkamamak kesinlikle olumsuz sonuçlara yol açacaktır. Araba nasıl yıkanır veya iç temizlikte araba koltukları nasıl yıkanır hakkında birkaç bilgi paylaşalım.
Araç yıkama sıklığının; arabanızın kirlenmesine, mevsim koşullarına ve daha birçok nedene bağlı olmakla beraber ortalama olarak 2 haftada bir olması gerekmektedir.
Su basıncının şiddetine ve aracın boyasının yaşına/dayanıklılığına göre su yakından tutulduğunda deformasyonlar gözlemlenebiliyor. Özellikle küçük taş izlerinin veya boya kalkmasının olduğu alanlarda çok dikkatli olmak gerek.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
- Ütüleme yaparak döşemeyi kurutabilirsiniz. Ütülerken döşemeyi yakmamaya özen gösteriniz. - Hafif nemli bir koltuk için güneş ışınlarının kuvvetli olduğu bir zamanda arabayı güneş görecek yere park ederek koltukların kurumasını sağlayabilirsiniz.
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Çekiş gücü yüksek olan bir süpürge ile koltuklarınızı, aralarını da dahil olacak şekilde, süpürmeye başlayabilirsiniz. En son olarak tabanları temizleyebilirsiniz. Koltuk derisine uygun olan temizleme ürünlerini de tercih ettikten sonra, kelerin üzerine sıkarak temizleyebilirsiniz.
Araç Yüzeyinin Toz Tutması
Siyah arabanın toz tutmaması için sürücüler türlü türlü yollara başvuruyor. Aracınızı kapalı alanlara park etmek, oto branda kullanmak ve sık sık yıkatmak bu yollar arasında yer alabilir. Ancak daha uzun ömürlü çözümler için genellikle cila ve boya koruma yöntemleri tercih ediliyor.
Araba iç dış yıkama kaç dakikada yapılır sorusu cevabı :
İşlem Süresi: Aracın kirlilik ve boyutuna bağlı olarak ortalama 50-60 dakika sürer.
Gaz yağı boyayı besler lekeleri çıkarır ve parlaklık verir. Normal yıkamalar da arap sabununu biraz sıcak suda açıp sünger veya kalın havlu beziyle uygulama şeklinde yapılabilir. Arab sabunu da yıkamadan sonra durulaması kolay ve parlaklık veriyor.
Oto Şampuanı
Bu yüzden araba yıkama işlemi için özel olarak üretilmiş olan araba yıkama şampuanı kullanmanız gerekmektedir. Bu oto şampuanlar normal ve cilalı şampuan olarak fark göstermekte. Cilalı şampuanların köpük oranı normal şampuanlara oranla oldukça azdır.
Araba içi temizliğinde özellikle arap sabunu ve deterjan kullanımından uzak durulmalıdır.
Bu ürünün kullanıldığı yüzeyler arasında oto kaportası yer almıyor , arabanın boyasındaki verniği soldurmasın , boya zarar görmesin.
İyi bir süngerle yıkarsanız fırçadan kat kat iyi olacaktır süngerin suya girince kum tanelerini bırakmaması süngerin kötü olması demektir. Fırça eğer arabada çamur vs. varsa kolay çıkartır ancak çıkartana kadarda arabanın boyasına zarar verir kılcal çizikler oluşturur.
Araba temizliği için kullanılan pembe araba yıkama köpüğü, etkili bir temizlik malzemesidir. Özel bir formül geliştirilerek üretilen pembe araba yıkama köpüğü, aracın üzerine oluşan kir ve toz kalıntılarını gidererek, etkili bir temizlik sunar.
Aracın Boyasına Zarar Veren Deterjanlar
Aracı yıkanması sırasında kiri arındırmak için deterjan kullanılmaktadır. Ama kullanılan deterjanın yüzey temizleyici veya bulaşık deterjanı olmaması gerekir. Bu tarz deterjanlar kimyasal olarak güçlü yapıya sahiptir. Genellikle de yağ çözücü özellikleri vardır.
Bir araç için ortalama 200 litre su tüketilir. Basınçlı sistemlerde de araç için ortalama 60 litre ila 80 litre miktarında su tüketilir. Çalışan, suyu aracın üzerine yöneltmekle sorumludur. Temizlik su ile yapılır.
Araç yıkamak için en uygun saatler, sabah veya öğleden sonradır çünkü güneş altında araç yıkamanız, arabanız üzerinde lekeler meydana gelmesine neden olabilir. Arabanızı yıkarken suyun sıcaklığına da dikkat edilmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri