Çekiş gücü yüksek olan bir süpürge ile koltuklarınızı, aralarını da dahil olacak şekilde, süpürmeye başlayabilirsiniz. En son olarak tabanları temizleyebilirsiniz. Koltuk derisine uygun olan temizleme ürünlerini de tercih ettikten sonra, kelerin üzerine sıkarak temizleyebilirsiniz.
Aracınızı ne sıcak ne de soğuk suyla yıkamalısınız. Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
ARAÇ DIŞ TEMİZLİĞİ Yıkamaya önce dış temizlik ile başlayıp sonra araç içi temizlik ile devam etmek en doğrusudur. Kovada karıştırılan ve köpürtülen su-oto şampuanı karışımını aracınıza uygulamadan önce aracınızı üst kısmından başlayarak su tutarak toprak ve toz parçalarını akıtın.
Öncelikle yapılması gereken araç içinin ve ön konsolun süpürge yardımıyla en ince ayrıntısına kadar temizlenmesidir. Bu sayede konsol ve torpidodaki artıklar rahatlıkla temizlenecektir. Daha sonra mikro fiber bir bez yardımıyla tüm konsol ve torpido temizlenmelidir.
İlgili 21 soru bulundu
Arabanın iç kısmı farklı yöntemler izlenerek temizlenebilir fakat bunlardan en sık olanı robot yöntemi ile temizlemektir. Ev işlerinde süpürgenin yerini tutan ve vakumlama gücü dışında su ile temizleme gücü de olan robotlar sık sık tercih edilir.
Derin temizlik yapılması gereken noktalarda araç içi temizleyici tornador ile birlikte kullanılır. Torpido, direksiyon, vites kolu, konsol, bardaklık, küllük, torpido gözü ve tüm plastik aksamlar detaylı bir şekilde temizlenir. Yapılan temizlik sonrasında özel mikrofiber havlular ile bu bölümler kurulanır.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
Araç yıkama sıklığının; arabanızın kirlenmesine, mevsim koşullarına ve daha birçok nedene bağlı olmakla beraber ortalama olarak 2 haftada bir olması gerekmektedir. Kışın, havaların genelde yağışlı olmasından dolayı daha az yıkamanız gerekebilir.
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Başlarken; Aracı doğrudan güneş ışığı görmeyen gölgeli bir bölgede yıkamaya dikkat edin. Çünkü güneş ışığı yıkama sırasında yüzeyi erkenden kurutarak boya üzerinde lekelenmelere neden olabilir. Ön cam sileceklerini kaldırarak cam temizliği için gerekli hareket alanını sağlayın.
İşlem Süresi: Aracın kirlilik ve boyutuna bağlı olarak ortalama 50-60 dakika sürer.
Bu ürünün kullanıldığı yüzeyler arasında oto kaportası yer almıyor , arabanın boyasındaki verniği soldurmasın , boya zarar görmesin.
Araç Yüzeyinin Toz Tutması
Siyah arabanın toz tutmaması için sürücüler türlü türlü yollara başvuruyor. Aracınızı kapalı alanlara park etmek, oto branda kullanmak ve sık sık yıkatmak bu yollar arasında yer alabilir. Ancak daha uzun ömürlü çözümler için genellikle cila ve boya koruma yöntemleri tercih ediliyor.
Araba yıkarken dikkat etmeniz gereken adımlar:
Dışarıdaki kir ve kumun çoğunu temizlemek için bir hortum veya basınçlı yıkayıcı kullanabilirsiniz. Sabunu veya yıkama cilasını üste sürün, aşağı doğru hareket ettirin, böylece daha önce temizlediğiniz kısımlara kir bulaşmayacaktır.
Gaz yağı boyayı besler lekeleri çıkarır ve parlaklık verir. Normal yıkamalar da arap sabununu biraz sıcak suda açıp sünger veya kalın havlu beziyle uygulama şeklinde yapılabilir. Arab sabunu da yıkamadan sonra durulaması kolay ve parlaklık veriyor.
Uzun süre çalıştırılmayan araçların aküleri boşalabilir ve bu durum acil durumlarda büyük sorun yaratabilir. Bunun dışında uzun süre hareketsiz kalan araçların lastikleri hareketsizlikten kaynaklı olarak deforme olabilir veya balans sorunları doğurabilir.
Mümkünse, arabanızı haftada bir veya iki haftada bir çalıştırmak iyi bir fikirdir. Bu sadece aküyü şarj etmek ve motorun yağlanmasını sağlamak için yağın dolaşımını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda lastiklerinizi de korur.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
Su basıncının şiddetine ve aracın boyasının yaşına/dayanıklılığına göre su yakından tutulduğunda deformasyonlar gözlemlenebiliyor. Özellikle küçük taş izlerinin veya boya kalkmasının olduğu alanlarda çok dikkatli olmak gerek.
Araç yıkamak için en uygun saatler, sabah veya öğleden sonradır çünkü güneş altında araç yıkamanız, arabanız üzerinde lekeler meydana gelmesine neden olabilir. Arabanızı yıkarken suyun sıcaklığına da dikkat edilmesi gerekmektedir.
Aracın Radıo-Cd/Kaset Calar Bölgesi ve Komple Direksiyon Ve sag Airbag torpıdo Heryeri İçin VAZELİN ile bir singer ile silmenizi tavsiye ederim. Hem Besler Çatlamasını Önler Hemde Goruntu Farkını parlaklıgı goreceksınız Ayrıca Kokulu Vazelin ise Koku da yaymakta. ( Araç iç Siyah Yerlerinde de uygulayabilirsiniz. )
Parlatıcı spreyi yüzeye eşit şekilde püskürtün ve ardından bir bez veya sünger yardımıyla yüzeyi ovun. Böylece aracın ön konsolu, kapı tarafı ve plastik aksamları parlak bir görünüme kavuşacaktır. Aracın torpidosunu parlatmak isterseniz, bu yöntemle torpido yüzeyindeki lekeleri ve kirleri kolayca temizleyebilirsiniz.
Ben ıslak mendille ( kolonyalı mendil ) temizliyorum. Pırıl pırıl oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri